5 effektiva Asanas + 1 Pranayama att spola ut njursten

Home » Review » Health » 5 effektiva Asanas + 1 Pranayama att spola ut njursten

5 effektiva Asanas + 1 Pranayama att spola ut njursten

Föreställ dig detta – du får en ihållande känsla av urinering åtföljs av svår smärta i ryggen. Du kan också ha frossa eller svettas ymnigt. Allt detta är en orsak till oro och oro. De anger att dessa två bönformade organ i mitten av ryggen har troligen stenar i dem.

Njurarna är tänkta att filtrera bort överflödigt vatten och avfallsprodukter från blodet. Detta avfall är vanligtvis utsöndras i form av urin. Men ibland alltför mycket kalcium eller urea bildar små stenar i njurarna, vilket kan orsaka dessa extrema symptom.

Även om den första du måste göra är att rusa till läkaren, kan dricka mycket vatten och yoga göra underverk vid behandling av njursten.

Yoga för njursten

1. Ustrasana

Hur man gör Ustrasana (Camel Pose) och vilka är dess fördelar

Camel Pose massage organ, särskilt njurar. Den skickar en färsk hel del blod till bönformade organ och därmed syre och avgifta dem. Detta asana underlättar inte bara symptomen på njursten utan också hindrar dem från återfall.

2. Bhujangasana

Hur man gör Bhujangasana Och vad är dess fördelar

Cobra Pose är en annan effektiv buken pose. Den sträcker njurarna och rensar blockeringar. Med regelbunden träning, kommer du att hitta stor lättnad från njursten. Kontinuerlig praktiken kommer att säkerställa njursten inte tillbaka.

3. Viparita Karani

Viparita Karani

Benen upp på väggen Pose är oerhört tröstande. Det sänker stress och spänningar. Det minskar också blodtryck – en orsak till njursten. Öva detta asana kan få ner symptomen av de elaka stenar. Det kommer också att befria dig från smärta och tryck.

4. Balasana

Hur man gör Balasana (Child pose) och vilka är dess fördelar

En annan effektiv reparativ pose, barnets Pose hjälper också till att lindra stress i samband med stenarna. Att vara i den här livmodern liknande ställning sänker trycket och smärtan.

5. pawanmuktasana

The Wind Lindra Pose är en av de mest effektiva yoga asanas för njursten. Denna pose underverk i rensa blockeringar och frigöra trycket. It massage även njurar och lindrar symtomen på njursten.

6. Anulom Vilom

Denna Pranayama bort trängseln på alla nivåer. Andningen är oerhört viktigt när bota ett problem. Det hjälper i fullständig detox, vilket är viktigt när det gäller att njursten. Den Anulom Vilom lindrar också smärta i samband med njursten. Regelbunden träning förhindrar bildandet av nya stenar.

Njursten är smärtsamma. Om du upprätthålla en hälsosam livsstil, kommer du att kunna lyckas undvika dem helt och hållet. Har du någonsin tränat någon av dessa poser i  yoga för njursten borttagning? Vänta inte tills det är för sent! Yoga kan hjälpa till att lindra symtomen och minska storleken på stenarna. Rådgör med din läkare innan du njuta i praktiken.