5 Hatékony Jóga jelent irritábilis bél szindróma

Home » Review » Health » 5 Hatékony Jóga jelent irritábilis bél szindróma

5 Hatékony Jóga jelent irritábilis bél szindróma

Gyomor kérdések a legkínosabb. Kapnak akkor hangsúlyozta, és aggódik. A gyakori fájások, és húzza be a has csak ront a helyzeten. Meg megtanulnak együtt élni az irritábilis bél mozgását, a nyomás és a hasi fájdalom. Ahhoz, hogy menteni a helyzetből, már kitaláltam öt jóga jelent, amely zökkenőmentessé ki a belsejét a gyomorban. Nézd meg őket!

De először nézzük megtudjuk irritábilis bél szindróma.

Mi az irritábilis bél szindróma (IBS)?

Az IBS olyan állapot, amely az emésztőrendszerben okoz puffadást, gáz, székrekedés és hasmenés. Ez lehet szórványos vagy dolgozzon egy krónikus probléma, ami befolyásolja a minőségét az élet és a lelki lény. A nőket jobban érinti, mint a férfiakat IBS. Ez akkor fordul elő közül öt embert, és fejleszti az első alkalommal, amikor 20-30 éves. A stressz és a rossz étkezési szokások gyakran okoz az előfordulása irritábilis bél szindróma.

Sok esetben az IBS, azt találták, hogy nincs esemény fizikai kárt a gyomorban. Úgy véljük, hogy az IBS akkor jelentkezik, ha van egy zavar a rendszeres agy gyomor interakció. Ez zavar teszi az emésztő pályán nagyon érzékeny, ami emésztési zavarok, stressz és szorongás.

Most lássuk, hogyan kell gyógyítani IBS jóga

Gyakorlat Jóga IBS (irritábilis bél szindróma) Relief

A stressz és az IBS összeköttetésben vannak. Jóga nyugtatja az idegeket és csökkenti a stressz szintjét, dolgozni, mint egy balzsam a nyugtalan emésztőrendszerre. A folyamatos légzést, és egy csendes, próbálja ki a jóga jelent az alábbiakban említett és enyhíti magát a IBS.

IBS Gyógyító Jóga ászanák

1. Parighasana (kapu Pose)

Parighasana serkenti a hasi szervek és nyúlik az oldalán a törzs. Ez növeli a légzés kapacitás és segíti az emésztést. Azt is épít a fő erőssége, és megszünteti a hulladékok a szervezetből.

Ehhez a Parighasana, térdeljen le a hátsó egyenes és a fej előre néz. Most nyújtsd a jobb láb ki jobbra, a jobb láb előre néz, és a földön. Emelje fel a bal karját, és hajlítsa a törzs felett a jobb lábát. Helyezzük a jobb kezével a földön maradt a jobb lábát. Ismételjük meg ugyanezt a jobb karját.

2. Ardha Matsyendrasana (Half-Ülő Spinal Twist)

Hogyan kell csinálni a Ardha Matsyendrasana és mik az előnyei

Ardha Matsyendrasana megnyitja a mellkas és növeli a levegő a tüdőbe. Ez tisztítja a belső szervek által méregteleníti azokat. Serkenti a veseműködést és megszünteti a fáradtságot. A póz serkenti az emésztést erejét a gyomor és növeli az étvágyat.

Ehhez a Ardha Matsyendrasana, üljön le a kinyújtott lábbal előtted. Tartsa egyenesen a hátát, és lábbal. Most, kanyarban a jobb lábát, vegye át a bal csípő, és helyezzük a sarka a jobb láb mellé a bal csípő. Ezután helyezze a bal kezével a jobb térd és vigye magával a jobb oldali mögött a közép-vissza. Csavarja a derék, a váll és a fej jobbra, és nézd át a jobb vállát.

3. Ananda Balasana (Happy Baby póz)

Hogyan kell csinálni a Ananda Balasana és mik az előnyei

Ananda Balasana megnyugtatja az agy és enyhíti a stresszt és a fájdalmat. Ez húzódik és csillapítja a gerinc, és felszabadítja a feszültség csapdába hátad. Ez tömöríti a gyomor és masszázzsal a belső szervek az emésztőrendszerre.

Ehhez az Ananda Balasana, feküdjön le a hátadon. Hozd a térd felé, a mellkas, átölelve őket. Pihenjen a vissza a földre. Most vigye térd csípő szélességű egymástól, és hozza fel a lábad, jobbra fent a térd. Nyújtsd a karod, és eléri, hogy a talpa a lábad, és tartsa ott őket. Győződjön meg róla, hogy a karok egyenes, és a lapocka érjen a földre.

4. Dhanurasana (Bow Pose)

Dhanurasana egy jó stressz és a fáradtság Buster. Ez enyhíti a székrekedést, és segít a vese rendellenességek. Javítja a vérkeringést, és meggyógyítja az elhízás. Dhanurasana javítja a funkciója a beleket, javítja az emésztést, és növeli az étvágyat.

Ehhez a Dhanurasana, feküdjön le a gyomorba. A lába legyen hip-szélesség mellett, és a karok oldalán. Most hajtsa a térd és hozza fel a lábad. Nyújtsd a karod hátra, eléri a boka a lábad, és tartsa őket a kezében. Emeld fel a mellkas a földről, és mozgassa a lábát felfelé alkotnak egy íj. Fel a fejjel, egyenes és előretekintés.

5. Pavanamuktasana (Wind enyhítésében póz)

Pavanamuktasana erősíti a hasi izmok és a masszázs a belsejét a has. Ez segíti az emésztést, és felszabadítja a nem kívánt és mérgező gázokat a szervezetből. Ez húzódik a nyak és a hát és a kibocsátások feszültséget a hát alsó részén. Pavanamuktasana folyamatos biztonságot nyújt a savasság és a székrekedés.

Ehhez a Pavanamuktasana, feküdjön le a hátadon, és nyújtsd a lábad előre. Karját tartsa mindkét oldalán a szervezetben. Hajlítsa be térdét, és azokat felé a mellkasát. Nyomja a comb a has összekulcsolt kézzel. Most emelje fel fejét és mellkasát a padlóról, és helyezze az álla a térdén. Meg lehet próbálni, ringató felfelé és lefelé vagy oldalra ezt a pózt.

Gondolt már arra, jóga az IBS? Próbálja ki a fenti pózok, és lássuk, hogyan teszik az irritábilis bél szindróma eltűnnek!

Most térjünk rá néhány gyakori kérdése jóga és az IBS.

Szakértői válaszok Olvasói kérdések

Nincs alkohol súlyosbíthatja IBS?

Igen, az alkohol súlyosbítja IBS, még kis mennyiségben. A legjobb, ha teljesen száműzni az alkohol a diéta vége az IBS gyógyítható.

Mennyire hatékony a diéta az IBS?

Az élelmiszer teheti vagy eltörhet IBS. Töltsük meg a diéta rostban gazdag élelmiszerek, mint a zöldségek, gyümölcsök, és a teljes kiőrlésű gabonák. Enni egész nap kiegyensúlyozottan és rágni az ételt rendesen.

Van IBS életveszélyes?

IBS fájdalmas, de nem végzetes. Ugyancsak nem vezetnek más gyomor-rendellenességek.

Nincs menstruációs ciklus befolyásolja IBS?

Igen, a női hormonok hatással IBS. Az IBS tünetei rosszabbodhatnak idején menstruáció.

Is IBS nevezett más nevek?

Igen, IBS is ismert nyálkás vastagbélgyulladást, görcsös vastagbél, ideges vastagbél, és funkcionális bélbetegség.

Jóga egy jól bevált megmentő IBS. Minden jóga póz, hogy nálad, hallgatni a tested, maradj a érzés, és lélegezni is. Ez segít a nyugtató emésztőrendszerben és gyógyító irritábilis bél szindróma.