5 najboljših asane za močne noge

Home » Review » Fitness » 5 najboljših asane za močne noge

5 najboljših asane za močne noge

Šibke noge ne bo dobil nikjer. Ovirajo svojo mobilnost, držo in splošno zdravje. Če želite dodati, da dnevne dejavnosti povzroči obrabo na nogo soigralca. S tako veliko škodo, vaše noge potrebujejo nekaj prehrana, prilagodljivost in okrepitev, in tukaj je pet asan, da bo naredil ravno to. Preverite jih ven.

Joga za noge – Dodaj moč in prilagodljivost

Noge imajo pomembno vlogo pri stabilizaciji telesa. Joga ne le omogoča noge ponuditi trdne temelje, ampak jih tudi ščiti pred težavami in zvini. Dolge ure stanju in / ali hojo lahko sok moč iz nog. Joga pomaga obnoviti to moč in krepi noge. Naslednji asane so najboljše za dosego prožne in zdrave noge. Poskusite jih.

Stopala Krepitev asane

1. Utthita Hasta Padangustasana (Extended Hand-To-Big Toe Pose)

Prednosti: Utthita Hasta Padangustasana izboljšuje moč v nogah in se razteza svoje stegenske mišice. To tonizira noge, se razteza svoje gležnje, in izboljša vaše splošno stanje.

Postopek: Postavite se v pokončnem položaju in ostanejo uravnotežena. Spread prste z levo nogo in preusmeriti svojo telesno težo na levo nogo. Sedaj bi si desno koleno proti prsih. Reach za desno palca s prsti desne roke. Držite prst s svojimi srednji, melodije in toe prsti. Počasi iztegnite desno nogo spredaj, vleče desno roko skupaj. Pri tem pa poskrbite, da vaša leva noga in nazaj so pokončna. Nato bi se raztegne desno nogo v desno, odpiranje boke. Držite 3-5 mirno vdihov in nato se sprostite.

2. Ardha Bhekasana (Pol žaba pozo)

Prednosti: Ardha Bhekasana razteza svoje celoten prednji telesa, stegna in gležnje. To izboljša držo in obnavlja svoje kolenskih sklepov.

Postopek: Lezite na trebuh. Imejte noge skupaj in pustite, da vam veliki prsti dotikajo. Naj dlani obrnjeni navzdol ob glavi in na daljavo s tržnimi. Napni podlakti, dvignete glavo in trup s tal. Zdaj, upognite desno koleno in prinašajo pete v smeri desno zadnjice. Vzemite svojo desno roko od tal in nazaj in trdno zaponka na vrhu stopala. Bilanca se z levo podlaket trdno na tleh. Pritisnite nogo navzdol za svojo zadnjico s potekala roko. Držite pozo za 30 sekund-2 minuti in nato ponovite na drugi strani.

3. Vrksasana (drevo pozo)

Prednosti: Vrksasana izboljša stanje vaših nog in jih krepi. To pomlajuje vaše celotno bitje in gradi gleženj moč. Pomaga pri zdravljenju ravno noge in pomirja za išias.

Postopek: Stand ravna z orožjem, dane na obeh straneh telesa. Zdaj, upognite desno koleno in položite desno nogo trdno na vaši levi notranji strani stegna. Podplat mora biti v bližini korena levem stegnu. Naj bo vaš levo nogo naravnost in uravnotežiti sebe, medtem ko to. Dvignite roke od strani in nad glavo in se dlani, tako da tvorijo »namaste«. Pogled naprej s stalnim pogledom do točke ali predmeta. Držite se naravnost in telo napeto. Bodite dolgih, globokih vdihov v pozi in se sprostite. Enako ponovite z drugo nogo.

4. Supta Padangusthasana (pokončen Hand-To-Big Toe Pose)

Prednosti: Supta Padangusthasana poveča svojo moč kolena in se razteza vaša teleta, boke in stegna. To znižuje visok krvni tlak in izboljšuje prebavo.

Postopek: Lezite na hrbet in razširi noge navzven. Upognite desno koleno proti prsih. Držite palec z desno nogo s kazalcem in sredincem v desno roko. Če se to ne izide, zanka kos dolgo krpo okoli žogo z desno nogo in zadržite konča z obema rokami. Zdaj, poravnajte desno nogo toliko, kot si lahko s pravo pete s pogledom na strop. Držite glavo, trup in levo nogo trdno na tleh. Mehčanje ramo rezila in jih razširiti čez ovratnik kosti. Naj bo vaš oči pogled in obraz sproščen. Držite pozo za približno 5-20 globokih in dolgih vdihov. Sprostite se in ponovite z drugo nogo, ko ste pripravljeni

5. Laghu Vajrasana (Mali Thunderbolt pozo)

Prednosti: Laghu Vajrasana toni stegen in izboljšuje prebavo in držo.

Postopek: Sedite na tla v klečečem položaju s stegen na 90 stopinj vodoravno kotom. Roke na stegnih in upognite nazaj. Vzemite glavo nazaj, počasi in jo približali na tla. Poskusi na dotik krono glavo na tla. Pri tem naj bi vaša stegna in zadnjico počutijo potisnite proti sprednji strani. Zdaj, položite dlani na stegna in glavo na podplatih. Ostanite v pozi za 30-60 sekund, nato se sprostite.

Močne noge so bistvenega pomena, da imajo svoje temelje in stati visok. Vzgoja te drže v joge za noge v vašo dnevno vadbo režim in doseči serviser nogo.

Zdaj pa si oglejmo nekaj pogosto zastavljena vprašanja v zvezi z nogami.

Odgovori strokovnjaka za vprašanja bralcev

Kaj so ploska stopala?

Stanovanje stopalo je fizična deformacija, kjer ni prisoten lok stopala in stopalo je v popolni ali skoraj popolni stik s tlemi.

Težave stopala dedna?

Obstaja možnost, da so težave stopala genetski, vendar jih je mogoče dobiti tudi drugače.

Koliko kosti obstajajo v človeškem nogo?

Obstaja 26 kosti v človeškem stopala.

Ali diabetesom ljudje bolj nagnjeni k težave stopala?

Da, obstaja povezava med sladkorno boleznijo in težavami stopala kot sladkorna bolezen lahko poškodujejo živce in zmanjša pretok krvi v nogah.

Ali imajo ženske več težav stopala kot moški?

Ženske, ki nosijo visoke pete in črpalke imajo ponavadi več težav stopala kot moški. Superge in stanovanja so boljša možnost, da bi se izognili težavam stopala.

Noge nosijo težo celega telesa za večino dneva. Kot so močne korenine bistvenega pomena za trdno in stabilno drevo, enako velja tudi za človeško telo. Noge so temelj, da je telo stoji na, in le asane jih lahko vodijo dovolj močan. Narediti teh asan bo samo vaše življenje na bolje. Vaja stran!