5 Učinkovito joga predstavlja Za sindroma razdražljivega črevesja

Home » Review » Health » 5 Učinkovito joga predstavlja Za sindroma razdražljivega črevesja

5 Učinkovito joga predstavlja Za sindroma razdražljivega črevesja

vprašanja v želodcu so najbolj neprijetno. Dobijo ste pod stresom in v skrbeh. Pogoste kontrakcije in potegne v svoj trebuh vse samo še slabše. Ti se naučijo živeti z razdražljive iztrebljanja, tlak, in bolečine v trebuhu. Da vas rešim iz tega položaja, smo ugotovili, pet joga poze, ki bo olajšalo ven notranjost želodca. Oglejte si jih!

Ampak najprej, kaj je spoznati sindroma razdražljivega črevesja.

Kaj je sindrom razdražljivega črevesja (IBS)?

IBS je stanje, ki se pojavi v vašem prebavnem sistemu in povzroči napenjanje, plin, zaprtje in driska. To je lahko občasno ali pa se razvije v kronično težavo, ki vpliva na kakovost vašega življenja in psihično počutje. Ženske so jih IBS kot moški bolj prizadeti. To se zgodi v enega izmed petih ljudi in razvija prvič, ko so stari 20-30 let. Stres in slabe prehranjevalne navade so pogosti vzroki za nastanek sindroma razdražljivega črevesja.

V mnogih primerih IBS, je bilo ugotovljeno, da ni bilo nobenega dogodka telesne poškodbe trebuha. To je razmišljal, da pride do IBS, ko pride do motnje v redno interakcijo možganov želodca. Ta motnja je vaše prebavni proga zelo občutljiva, kar povzroča prebavne motnje, stres in tesnobo.

Zdaj pa poglejmo, kako zdraviti IBS s joge

Praksa joge za IBS (sindrom razdražljivega črevesja) Relief

Stres in IBS so med seboj povezani. Joga pomirja živce in zmanjša raven stresa, deluje kot balzam za vaš razgibano prebavnega sistema. Z enakomerno dihanja in miren um, poskusite jogijskih pozah spodaj navedenih in se razbremeniti IBS.

IBS Healing joga predstavlja

1. Parighasana (gate pozo)

Parighasana stimulira trebušne organe in se razteza na straneh vašega trupa. To povečuje vaše dihanje zmogljivosti in pripomočki prebave. Prav tako gradi svojo osnovno moč in odpravlja odpadke iz telesa.

Narediti Parighasana, poklekniti z hrbet naravnost in tvoja glava pogled v prihodnost. Zdaj, iztegnite desno nogo v desno, z desno nogo obrnjen naprej in na terenu. Dvignite levo roko navzgor, in upognite trup nad desno nogo. Postavite svojo desno roko na golen z desno nogo. Enako ponovite z desno roko.

2. Ardha Matsyendrasana (Pol zakoreninjenih Spinal Twist)

Kako narediti Ardha Matsyendrasana in kakšne so njegove prednosti

Ardha Matsyendrasana odpre prsih in poveča dotok zraka v pljuča. To očisti vaše notranje organe z odpravo strupov iz njih. To spodbuja ledvice in odpravlja utrujenost. Poza stimulira prebavni moč želodca in povečuje apetit.

Narediti Ardha Matsyendrasana, sedi z nogami raztegne v pred vami. Držite se naravnost in noge skupaj. Zdaj, upognite desno nogo, jo prevzel levi kolk, in kraj pete desno nogo ob levem kolku. Nato postavite levo roko na desno koleno in bo svojo desno roko zadaj na vaš sredine hrbta. Zvijati pasu, ramena in glavo v desno in pogled čez desno ramo.

3. Ananda Balasana (vesel Baby Pose)

Kako narediti Ananda Balasana in kakšne so njegove prednosti

Ananda Balasana pomirja možgane in blaži stres in bolečino. Razteza in pomirja hrbtenico in sprošča napetost ujet v hrbtu. To stisne želodec in masaže notranjih organov v vašem prebavnem sistemu.

Narediti Ananda Balasana, lezite na hrbet. Pripeljite kolena proti prsih, ki jih objema. Sprostite nazaj v tla. Zdaj, premaknite kolena hip-širina narazen in prinašajo noge, tik nad koleni. Iztegnite roke, in doseči, da podplat noge in jih tam imajo. Poskrbite, da vaše roke so ravne in ramena rezila se dotikajo tal.

4. Dhanurasana (lok pozo)

Dhanurasana je dober stres in utrujenost Borec. To odpravlja zaprtje in pomaga pri ledvičnih bolezni. Izboljšuje cirkulacijo krvi in ​​zdravi debelosti. Dhanurasana izboljša delovanje vaše črevesje, izboljšuje prebavo in povečuje apetit.

Narediti Dhanurasana, lezite na trebuh. Noge morajo biti hip-širina narazen in rokami na strani. Zdaj krat kolena in prinašajo noge. Stretch roke nazaj, dosežejo gležnje za noge in jih zadržati v svojih rokah. Dvignite prsni koš od tal in premikati noge navzgor, da tvori lok. Držite glavo naravnost in gledati naprej.

5. Pavanamuktasana (vetra lajšanje pozo)

Pavanamuktasana krepi trebušne mišice in masaže notranjost vašega trebuha. Pomaga pri prebavi in ​​javnost nezaželene in strupene pline iz telesa. Razteza vratu in nazaj in sprošča napetost v spodnjem delu hrbta. Pavanamuktasana skrbi, da ste varni pred kislosti in zaprtje.

Narediti Pavanamuktasana, lezite na hrbet in pretegnili noge naprej. Imejte roke na obeh straneh telesa. Upognite kolena in jih približali prsih. Pritisnite stegen na trebuhu z prekrižala roke. Zdaj, dvignite glavo in prsni koš od tal in postavite brado na kolena. Lahko poskusite zibanje gor in dol ali postrani v tej pozi.

Ste že kdaj pomislili, jogo za IBS? Poskusite zgornje pozah, in videli, kako bodo vaš sindrom razdražljivega črevesja izginila!

Zdaj pa gremo na pogosta vprašanja v zvezi z jogo in IBS.

Odgovori strokovnjaka za vprašanja bralcev

Ali alkohol poslabša IBS?

Ja, alkohol poslabša IBS, tudi v majhni količini. Najbolje je, da popolnoma pregnati alkohol iz vaše prehrane, dokler je vaš IBS pozdraviti.

Kako učinkovita je vaša prehrana na IBS?

Hrana lahko naredijo ali pa uničijo IBS. Izpolnite svojo prehrano z veliko vlaknin živil, kot so zelenjava, sadje, in celih zrn. pojedli ves dan na uravnotežen način in pravilno žvečiti hrano.

Je IBS smrtno nevarno?

IBS je boleče, vendar ne s smrtnim izidom. Prav tako ne povzroča nobenih drugih želodčnih motenj.

Ali menstrualni ciklus vpliva na IBS?

Ja, ženski hormoni vplivajo na IBS. Simptomi IBS poslabšajo v času menstruacije.

Je IBS imenovana s katerimi koli drugimi imeni?

Da se IBS znan tudi kot mukozni kolitis, spastični kolon, živčni debelega črevesa in funkcionalne črevesne bolezni.

Joga je čas testiralo rešitelj za IBS. V vsakem jogo predstavljajo, da jih imajo, prisluhnite svojemu telesu, ostani z občutki in dobro diha. To bo pomagalo pri pomirja prebavni trakt in zdravilne sindrom razdražljivega črevesja.