7 Баба Ramdev Йога асани за лечение на астма

Home » Review » Health » 7 Баба Ramdev Йога асани за лечение на астма

7 Баба Ramdev Йога асани за лечение на астма

Когато казвам, че йога може да помогне за лечение на астма, има смисъл. не го? Дишането и йога вървят ръка за ръка, и ако има проблем с участието си дъх, йога със сигурност може да помогне да се излекува. Ако сте пациент астма, вие знаете травмата от постоянно страхувайки се, че недостиг на въздух. Приблизително 358 милиона души по света страдат от едни и същи. Йога, заедно с редовната медицина, е идеална алтернатива за противодействие на проблема с астма. Чудите се как? Ние няма да ви държи в тъмното вече. Следните 7 Баба Ramdev йога асани ще лекуват астма, и всичко, което трябва да направите, е да превъртите надолу, за да ги намерите.

Преди това, нека да разберете как йога работи, за да се лекува астма.

Йога за лечение на астма

Астмата е респираторно заболяване, включващо дихателните пътища или бронхите. Дихателните пътища са подути в пациент астма и възпалени нататък, когато се задейства от симптомите, да ги стеснява и което го прави трудно за човек да диша. Древните египтяни признават този проблем и го е дал името си. Проблемът значително се е увеличил от 1960 г. и в момента възлиза на 397,100 смъртни случаи в световен мащаб.

Упражнение предлага естествен облекчение за пациентите с астма, но интензивни физически движения може да бъде предизвикателство. От друга страна, йога е бавен и спокоен, в съчетание с дълбоки вдишвания, които да помогне много на астматично състояние на пациента. Причините за астма са генетични и екологични. Каквато и да е причината, може да бъде, йога действа като щит за пациенти с астма, и ви помага да поеме контрола над нея.

Така че, без повече шум, разгледайте следните Баба Ramdev йога асани за пациенти с астма.

Баба Ramdev Йога За Астма – 7 Най-добрите Асани

1. Sukhasana (Easy Pose)

Sukhasana или за лесен Pose е проста седнал поза, която е и един от най-лесните пози да седнете в медитация. В много азиатски страни, Sukhasana е естествен начин да седна и да приеме, докато се храниш. За най-добри резултати, практикуват Sukhasana сутринта, а не непременно на празен стомах. Лесно Pose е нивото начинаещ Виняса йога асани а. Задръжте позата, стига да са удобни седи в него.

Sukhasana за лечение на астма

Sukhasana фокусира върху дишането и контрол на стреса. С него се разширява гърдите си, отпуска мозъка си, и прави силен и стабилен. Позата дава чувство на спокойствие и мир и ви помага да се избегнат случаи, които предизвикват пристъпи на астма, дължащи се на напрежението и стреса.

2. Upavistha Konasana (седящи широкоъгълен Pose)

Upavistha Konasana или седнало широк ъгъл Поза включва седна на задните си части и разпространение на краката си един от друг толкова широк, колкото е възможно. Практика позата сутрин на гладно или вечер след пауза от 4 до 6 часа от последното хранене. Upavistha Konasana е нивото на Хатха йога асани междинен. Задръжте го за 30 до 60 секунди.

 Upavistha Konasana за лечение на астма

В тази поза, горната част на тялото е простряна. Това отваря белите дробове и подобрява дишането. Той също така успокоява мозъка и де-подчертава ума си. Позата подобрява гъвкавостта на тялото и, като цяло, е идеален за предотвратяване на астматичен пристъп.

3. Ardha Matsyendrasana (Sitting Half Spinal Twist)

Ardha Matsyendrasana усуквайте Sitting Half Spinal е асана, където можете да седнем и усуквате гръбнака настрани. Практика на Ardha Matsyendrasana сутрин на празен стомах и чисти червата. Позата е ниво начинаещ Хатха йога асани а. Задръжте го за 30 до 60 секунди.

Ardha Matsyendrasana за лечение на астма

Ardha Matsyendrasana простира гърдите си и го отваря, като по този начин да проправят пътя за повече кислород, за да въведете вашите бели дробове и подобряване на техния капацитет за кислород. Тази функция на позата намалява възможността за астматичен пристъп.

4. Sethu Bandhasana (мост поза)

Sethu Bandhasana или моста Pose прилича на мост, когато приема. Той работи най-добре, когато се практикува сутрин на празен стомах. Позата е ниво начинаещ Виняса йога асани а. Задръжте го за 30 до 60 секунди.

Sethu Bandhasana за лечение на астма

Sethu Bandhasana е много ефективна при пациенти с астма. Той запазва тялото ви базирана отваря гръдния кош и белите дробове, запазвайки проверка на щитовидната жлеза, както и подобряване на храносмилането.

5. Bhujangasana (Cobra поза)

Bhujangasana или Кобрата Pose е тонизираща Мостът, който прилича на повдигнат капака на кобра. Практика Bhujangasana сутрин на празен стомах и чисти червата. Позата е ниво начинаещ Ащанга йога асани а. Дръжте го в продължение на 15 до 30 секунди.

Bhujangasana за лечение на астма

Bhujangasana облекчава симптомите на астма. Той подобрява кислород и кръвообращението в тялото. Той също така се отваря гърдите си и изчиства пасажи към белите дробове. Позата увеличава гъвкавостта, повишава настроението ви, и се простира на мускулите на гърдите си.

6. Purvottanasana (нагоре Планк поза)

Purvottanasana, което означава, изток изложение, означава появата на нови и ярки начало, точно като как слънцето изгрява на изток във всичките му слава. Практикувайте това Възходящата Планк Pose рано сутрин на празен стомах и чисти червата за най-добри резултати. Позата е ниво начинаещ Виняса йога асани а. Задръжте го за 30 до 60 секунди.

Purvottanasana за лечение на астма

Purvottanasana отваря ума си, за да създаде нови възможности и позитивност. Той подобрява работата на вашия дихателната система и поддържа проверка на хормоните. Тя ви помага да останете спокойни и съставен, както и силната чрез укрепване на вашите китките, ръцете и гърба, по този начин поддържане на астматични пристъпи в залива.

7. Shavasana (труп поза)

Краят позират за всеки йога сесия Shavasana или трупа Pose получава името си като позата изисква от вас да остане неподвижен като труп. Shavasana може да се практикува по всяко време на деня, а не непременно на празен стомах, ако не се предхожда или наследен от други асани. Shavasana е ниво начинаещ Ащанга йога асани а. Останете в позата за няколко минути, докато не се почувствате напълно спокойна.

Shavasana за лечение на астма

Shavasana отпуска цялото ви тяло и ум и отнема всяка застроена тревожност или налягане. Това ви носи в медитативно състояние и напълно освежава. Позата ви помага да бъде спокоен и съставен, което е от съществено значение за справяне с астма.

Отговори Експертни за читателите Въпроси

Какви са симптомите на астма?

Симптомите на астма включват стягане в гърдите, задух, кашлица и хрипове.

инфекциозен е астма?

Не, астма не е заразна.

Какво диета работи най-добре за един пациент астма?

Стойте далеч от всякаква храна, която предизвиква симптомите на астма.

Йога помага да диша по-добре. Въпреки, че дишането е естествен процес, с йога, че е възможно да промените вашия дишане и навици за по-цялостен опит дишане, която ще ви помогне да се справи с проблема си астма ефективно. Наред с това, йога има и други физически и психически ползи, като всички те работят заедно в тандем, за да ви помогне да се борят срещу заплахата астма. Опитайте посочените пози от йога и се спаси от болката.