7 Ефективните Asanas за лечение на разширени вени

Home » Review » Health » 7 Ефективните Asanas за лечение на разширени вени

Може да дойде време, когато забележите подуване, паякообразни, неугледни вени на долните крайници. Те могат да престанат да изчезне, а това може да предизвика безпокойство, тъй като може да страда от разширени вени. А разширена вена може да причини дълготрайни здравни усложнения, дължащи се на неправилна доставка на кръв към сърцето. Но не бойте се! Йога може да помогне за облекчаване на това състояние.

Какви са разширени вени?

Ако седнете за дълги часове или често ходят на високи токчета, или ако сте с наднормено тегло или изпитват хормонални колебания, а след това са склонни към разширени вени. Засегнатите вените са големи, подути и ясно видими при обезцветена вашата кожа. Те обикновено изглежда като синкаво натъртване и може да бъде болезнено също. Разширените вени са често срещано явление сред жените и са често срещано явление по време на бременността.

Обикновено, стените на кръвоносните съдове включват гладки мускули и съединителната тъкан. Кръвоносните съдове се изпомпва кръв и хранителни вещества до всяка част от тялото ни, включително и на крайниците. В нашите крака, силни вени работят срещу гравитацията, за да прокара кръвта обратно към сърцето ни. Това е известно като венозната помпата. Когато вените са некадърни, те не са в състояние да изпрати кръв гърба. Излишните кръвни басейни в джобовете вътре вените и причинява подуване, което води до разширени вени. Кръвта се съсирва, тя представлява основен риск. Кръвният съсирек може да пътува от плавателните съдове към сърцето или мозъка, което води до един миг инсулт.

Йога за разширени вени – как действа тя Помощ

Може ли йога лечение на разширени вени? За начало, йога може да облекчи болката, причинена от натиска. Когато страдате от разширени вени, препоръчителните пози са обикновено на краката кота пози. Това помага на натрупаните лимфата и кръвта да се оттича в сърцето. Също така, налягането се облекчи. Релаксацията, че йога придава предотвратява влошаването на състоянието. Като цяло, състоянието се подобри, и движението на крайник се подобрява.

7 Йога пози, които помагат с разширени вени

1. Tadasana

Как да направя Tadasana и какви са ползите от нея

Известен също като – Mountain Pose

Предимства – Това е една от най-основните йога асани, и това ви помага да се постигне правилният подравняване на тялото. Както можете да го практикуват, той държи на краката си тонизирана. Той също така укрепва колената, бедрата и глезените. Въпреки всичките си мускули работят стриктно да се поддържа позата, стреса в крайниците се освобождава, като по този начин облекчаване на натиска.

Как да го направя – Застанете изправени, поставяне на краката си леко разтворени. Позволете си ръцете да висят заедно с тялото си. Фирмата си бедрените мускули, но не се втвърди в долната част на корема. Укрепване на вътрешните арки на глезените, и почувствайте енергията прохода от краката си, идва чак до главата си. Погледнете нагоре и диша. Почувствайте участък в тялото си като държите позата за няколко секунди и след това отпуснете.

2. Uttanasana

Известен също като – Padahastasana, Hasta Padasana, Постоянния Forward Bend

Предимства – Тази асана засилва циркулацията на кръвта в тялото. Тя дава на краката си добър стрии, особено бедрата и прасците, които са най-вероятните места на разширени вени. Редовното практикуване на тази асана намалява болката в краката.

Как да го направя – стоят изправени и поставете ръцете си върху бедрата си. Вдишайте. След това го огънете хип докато издишате. Ръцете ви трябва да бъдат поставени на пода до краката си. Краката трябва да са успоредни една на друга. Натиснете торса си напред, докато се удължи разтягане и повдигане на опашната кост. Задръжте за няколко секунди и освобождаване.

Как да направя Paripurna Navasana и какви са ползите от нея

Известен също като – Naukasana, лодка Pose

Предимства – Когато практикувате тази асана, краката ви са повишени. Следователно, басейните на кръвта и лимфата поток нагоре. Натискът върху вените се веднага намалява. Няколкото секунди на окачване изгражда сила и дава възможност да се бори с болката.

Как да го направя – Седнете в Dandasana. След това повдигнете краката си от земята. Когато успеете да се балансира, вдигнете ръцете си от пода и ги простре пред вас. Работата по създаването на “V” с горната и долната част на тялото. Дишайте дълго и дълбоко. Release.

4. Viparita карани

Viparita карани

Известен също като – крака нагоре по стената

Полза – Тази асана е изключително релаксиращ за краката си. Уморени крака се възползват много от него. Той подобрява кръвообращението и премахва токсините и други продукти. Стресът в краката се освобождава, и с намаляване на налягането. Това много помага на каузата на разширени вени.

Как да го направя – Седнете в цяла стена и леко повишаване на краката си нагоре по стената. Легнете и простре ръцете си към страните, като се уверите, дланите са обърнати нагоре. След като сте готови, затворете очи и дишайте. Освободете след няколко минути.

5. Sarvangasana

Sarvangasana

Известен също като – Поддържани Рамо Stand

Предимства – Stand Рамото е цялото тяло инверсия, когато тялото ви работи срещу гравитацията. Циркулацията на кръвта в тялото се увеличава и басейните на лимфен и източване на кръвта в сърцето. Тази асана е много релаксираща за краката. В крайна сметка, тя работи изключително добре в защита срещу разширени вени.

Как да го направя – Легнете в Shavasana. Повдигнете краката нагоре, докато бедрата ви подкрепят с дланите си. Shift тежестта на тялото върху раменете, и повдигнете горната част на тялото също като главата и горната част на гърба остава на пода. Задръжте за няколко секунди и освобождаване.

6. Matsyasana

Как да направя Matsyasana и какви са ползите от нея

Известен също като – Риба Поза

Предимства – The Matsyasana е един от най-добрите пози от йога за лечение на разширени вени. Тя работи на много системи колективно. Тя се простира краката и краката и облекчава стреса и спазми. Краката ви са отпуснати и на притока на кръв в цялото тяло е в регулация.

Как да го направя – Легнете по гръб и кръст краката си в падмасана. Вие също може да си краката изпънати докато практикуват тази поза. Леко крива гърба си, така че главата ви се основава на короната си. Почувствайте кривата в горната част на гърба и шията. Задръжте за няколко секунди и освобождаване.

7. Pawanmuktasana

Известен също като – Wind облекчаване Pose

Предимства – Тази асана се движи около застой лимфата и венозната кръв. Той също така облекчава спазми и умора от краката. Той помага да се разхлабят мускулите и ставите в бедрата и коленете. Тази асана се казва, за да се предотврати венозна тромбоза в тези, които имат заседнал начин на живот.

Как да го направя – Легнете на пода с гръб на земята. Сгънете коленете си и ги прегърна. Повдигнете главата си от пода, и да си носа между коленете си. Задръжте позата за няколко секунди, докато дишам дълбоко и след това отпуснете.

Когато имате ефективна практика в ръка, за да се бори с проблем като разширени вени, които никога не трябва да се помисли нещо толкова сериозно, колкото surgery.Practice йога с търпение и отдаденост, и вие ще видите удивителни резултати. Опитайте го, за да го повярвам.