7 Най-добър йога пози за облекчаване на болки в гърдите

Home » Review » Health » 7 Най-добър йога пози за облекчаване на болки в гърдите

7 Най-добър йога пози за облекчаване на болки в гърдите

Често ли се чувствате стягане в гърдите област? Ако отговорът е да, тогава тя може да бъде за прости причини, които могат лесно да бъдат фиксирани с няколко йога участъци.

Но трябва да знаете правилни. И по тази причина ние се съберат най-добрите пози от йога тук, че може да се разтегне и да се отворят гръдните мускули предоставяне утеха за тях.

Болка в гърдите не означава непременно, сърце заболяване. Тя може да се случи поради една много проста причина подобно заседание, прегърбен на стола за дълги часове.

Ако не е фиксирана в точното време, проблемът ще нарасне до голяма един причиняват ненужни затруднения. Преди това може да се случи, да го настроите на следните 7 пози в йога за болки в гърдите.

Преди това нека да разберете причините за болки в гърдите.

Какво причинява болки в гърдите?

Болка в гръдния кош е причинено поради различни причини. Можете да го почувствате навсякъде от врата до горната част на корема. Стягане в гърдите често възниква в резултат на неправилна стойка, но също може да бъде признак на нещо по-сериозно като паника или инфаркт.

Ако смятате, че една болка в областта на гърдите, не е задължително да бъде сърдечно-съдови заболявания. Или може да бъде. При сърдечни мускули не получават достатъчно кислород, това води до тежка форма на болка в гърдите, наречена ангина.

Други сърдечни свързани с болки в гърдите са инфаркт, перикардит, миокардит, кардиомиопатия и аортна дисекция.

Болка в гърдите се дължи на стомашно-чревни проблеми също. Ако сте проблеми с преглъщането, камъни в жлъчката, възпаление на жлъчния мехур или панкреаса, а след това ще се почувствате болка в гърдите.

Дори ако имате пневмония, астма или кръвни съсиреци, това води до гърдите болка. Болка в гърдите също се случва, когато страдате от фрактура, която причинява натиск върху нервите. Повредени ребра и болки в мускулите от екстремни натоварвания също са основните фактори, които причиняват болки в гърдите.

Йога за гърдите

Трябва да получите лекар, за да се оцени всяка внезапна болка в гърдите да се чувстват и да се проверява за проблеми със сърцето. Ако това не е така, тогава можете да успокои гръдните мускули с йога.

Йога помага за намаляване на стягане в гърдите, като отваряне, разширяване и разтягане на гръдния кош. Той се противопоставя на ефектите от лоша стойка, прекалената употреба, и напрежение на мускулите, чрез определяне на причината за проблема.

Йога подобрява обхват на движение, се простира на вашите гръдни мускули, подобрява гъвкавостта, която всяка помощ при ликвидирането на болката в гърдите.

Понякога, дори стрес, тревожност и напрежение може да предизвика болка в гърдите, и вие знаете много добре, че йога е най-доброто решение за него.

Практика на гърдите болкоуспокояващ пози споменати по-долу, за да се разбере какво имам предвид.

7 Най-добрите пози в йога за болки в гърдите взаимопомощ

1. Matsyasana (Fish Pose)

За Pose- Matsyasana или рибата Поза е кръстен на Матсйа аватара на Вишну. Това е ниво начинаещ Хатха йога асани а. То Практика сутрин на гладно в продължение на най-добри резултати и задръжте в тази поза за най-малко 30 до 60 секунди, за да се чувстват ефект позата си.

Ползи за Chest- Matsyasana простира гръдния мускули. Той също така се простира на предната и задната част на врата си и подобрява стойката си. Това е терапевтичен за закръглени рамене и облекчава дразнене.

2. Bhujangasana (Cobra поза)

Как да направя Bhujangasana и какви са ползите от нея

За Pose- Bhujangasana или позата Cobra е асана, която наподобява вдигна капака на кобра. Това е Мостът. Позата е ниво начинаещ Ащанга йога асани а. То Практика сутрин на празен стомах и задръжте в тази поза за 15 до 30 секунди.

Ползи за Chest- Bhujangasana простира на мускулите на гърдите и раменете. Той повишава гъвкавостта си и да подобрява настроението ви. В поза подобрява кръв и кислород обращение.

3. Dhanurasana (лък поза)

За Pose- Dhanurasana или Bow асана е поза, която прилича на струнни лък готов да стреля. Това е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практика сутрин на гладно в продължение на най-добри резултати и задръжте в тази поза за 15 до 30 секунди по време на тренировка.

Ползи за Chest- на Dhanurasana масажи сърцето си и лекува астма. Той е идеален за облекчаване на стреса и умората. Позата отваря вашите гърди, врата и раменете.

4. Bitilasana (крава поза)

За Pose- Bitilasana или Кравата Pose е асана, която прилича на позицията на крава. На санскрит думата “Bitila” означава крава. Bitilasana е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практика сутрин или вечер на гладно и задръжте в тази поза за 10 до 15 секунди.

Ползи за Chest- Bitilasana подобрява стойката си и баланс. Той укрепва врата си и се простира гърба си. Позата успокоява ума си и облекчава стреса. Тя също така увеличава циркулацията на кръвта в тялото.

5. Ustrasana (камили поза)

За Pose- Ustrasana или позата Camel е Мостът, който наподобява позицията на камила. На санскрит думата “Устра” означава камила. Това е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практика сутрин на празен стомах и задръжте в тази поза за 30 до 60 секунди.

Ползи за Chest- Ustrasana простира и укрепва раменете и гърба. Тя отваря гърдите си и подобрява дишането. Позата тонизира врата си и се простира в гърлото си.

6. Chakrasana (колелото поза)

За Pose- Chakrasana или колелото Pose е асана, която прилича на колело. Също така е важна стъпка в акробатика. Chakrasana е ниво начинаещ Ащанга йога асани а. То Практика сутрин на празен стомах и задръжте в тази поза за 1 до 5 минути.

Ползи за Chest- поза е добра за сърцето и лекува астма. Тя се простира белите си дробове и стимулира щитовидната жлеза. Тя лекува депресия и облекчава стреса и напрежението в тялото.

7. Natarajasana (Денс Pose)

За Pose- Natarajasana или танц Pose е асана, която прилича на танци поза на бог Шива. Това е ниво Виняса йога асани междинен. То Практика сутрин или вечер на гладно и задръжте в тази поза за 15 до 30 секунди по време на тренировка.

Ползи за Chest- Natarajasana простира на мускулите на врата и укрепва гърдите. Тя подобрява гъвкавостта на тялото ви, а също и подобрява баланса на вашето тяло.

Сега, че знаете всичко за йога пози облекчаване на стягане в гърдите, нека да отговори на някои често срещани въпроси за йога и болка в гърдите.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Дали гърдите живот болка заплашително?

Болка в гърдите може да е фатално, ако тя е тежка и отнасящ се за сърцето.

Трябва ли да се консултира моят лекар да практикува йога пози за болка в гърдите?

Разбира се! Само с одобрението на вашия лекар, ви препоръчваме да опитате йога поза за облекчаване на болки в гърдите.

Болка в гърдите е от различна степен. Тя може да бъде остър или тъпа болка. Може да е незначителен проблем, който лесно може да бъде фиксиран или основен заболяване, което се нуждае от професионална помощ. Разбера какъв вид е и ще предприемем съответните действия. Ако причината за болката в гърдите не е опасно за живота, тогава йога пози споменато по-горе работят най-добре. Дайте им да опитате.