7 Най-добър йога пози спомага за разчупването на лоши навици

Home » Review » Health » 7 Най-добър йога пози спомага за разчупването на лоши навици

7 Най-добър йога пози спомага за разчупването на лоши навици

Не е ли йога всичко за преодоляване на лоши навици? Сигурен съм, че имате списък на лоши навици, които трябва да се отървете от. Когато практикувате йога, която неизменно работи за избягването им.

Нека ви кажа как. Йога е цялостен подход към борбата с лоши навици като пушене, пиене, летаргия, яденето на нездравословна храна, и т.н. Това е отличен начин да се забави и приоритизират.

Докато йога, като цяло, ви помага да се пази от лоши навици, има някои пози в специфична, че съживи мотивиращи качества, за да утвърди и да ви подкрепят да се пребори с лошите навици.

Йога за спиране на лоши навици

Ние знаем, че йога участъци, укрепва и тонизира. Знаем също така, че е успокояващ и тонизиращ. Но защо трябва да помогне за преодоляване на лоши навици, които са станали обичайно?

Е, първата стъпка към премахване на нещо ужасно е да се намали скоростта и да обръщам внимание на влиянието му върху вашето същество. Йога помага да направите пауза и да направи разумни решения вместо безсмислено става за вашия ден.

Като започнете да научите йога поза, не е задължително да го овладеят при първото движение. Това отнема време и с последователната практика на позата, можете да получите добър с нея. Този процес се обучават да прилагат едни и същи край блага, се опитва, докато не се преодолее пристрастяването си.

Йога напрежения на продължително щастие вместо незабавно удовлетворение. Тя ви помага да осъзнаят, болни ефекти на обикновените лоши навици, които иначе изглеждат да издържа цял ден. С йога, може да стане честен със себе си и да се избегне това, което е лошо за вас.

Йога отразява истинските си възможности. Усещането е овластяване, които Ви карат да си по-добре и в процеса да се отървете от всички ненужни негативност.

Нека да погледнем в пози от йога, които да ви помогнат да се преодолее лоши навици, искаш ли?

Йога пози за борба с лоши навици

пози йога посочени по-долу активират енергийния център в пъпа ви държи заземен и увеличаване на обхвата на трансформация. Практика тях всеки ден сутрин в продължение на най-малко 40 дни, за да наблюдават промени в мисленето и поведението.

1. Balasana (Child поза)

За Pose- Balasana или детето Pose е асана, която прилича на плода позицията на бебето. Това е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практика сутрин или вечер на гладно и чисти червата. Задръжте в тази поза за 1 до 5 минути.

 Benefits- Balasana освобождава напрежението в гърдите, раменете и гърба. Той намалява стреса и тревожността. Тя се бори световъртеж и нормализира притока на кръв в тялото.

2. Bhujangasana (Cobra поза)

За Pose- Bhujangasana или позата Cobra е асана, която наподобява вдигна капака на змия. Това е тонизираща Мостът. Това е ниво начинаещ Ащанга йога асани а. То Практика сутрин или вечер на гладно и чисти червата. Задръжте в тази поза за 15 до 30 секунди.

Benefits- Bhujangasana подобрява настроението ви и укрепва сърцето. Той освобождава стреса и умората. Позата подобрява гъвкавостта и намалява скованост в долната си обратно.

3. Dhanurasana (лък поза)

За Pose- Dhanurasana или Лъка Pose е асана, която прилича на струнен лък. Това е идеалното обратно разтягане exercise.The поза е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практика сутрин на празен стомах и задръжте в тази поза за най-малко 15 до 30 секунди.

Benefits- Dhanurasana помага в преодоляването на летаргия. Позата ви държи балансирано, когато сте уморени или хиперактивен. Тя отваря вашите гърди, врата и раменете.

4. Ustrasana (камили поза)

За Pose- Ustrasana или позата Camel е асана, която прилича на камила. Това е Мостът. Позата е ниво начинаещ Виняса йога асани а. То Практика сутрин на празен стомах и чисти червата. Задръжте в тази поза за 30 до 60 секунди.

Benefits- Ustrasana лекува и балансира чакрите. Тя подобрява цялостното ви здраве и благополучие. Позата отваря предната част на тялото си и подобрява стойката си.

5. Adho мукха Svanasana (надолу куче поза)

За Pose- Adho мукха Svanasana или надолу куче Pose е асана, че прилича на куче с навеждане напред. Позата е ниво начинаещ Ащанга йога асани а. То Практика сутрин на празен стомах. Задръжте в тази поза за 1 до 5 минути.

Benefits- Adho мукха Svanasana подмладява и тонизира. Той успокоява мозъка ви и облекчава депресията. Тя лекува безсъние и умора. В поза е терапевтичен за високо кръвно налягане.

6. Vrikshasana (Tree Pose)

За Pose- Vrikshasana или позата Tree е асана, която прилича на нежна и стабилна позиция на едно дърво. Това е ниво начинаещ Хатха йога асани а. То Практика сутрин на празен стомах. Задръжте позата за 1 минута на всеки крак.

 Benefits- Vrikshasana подобрява издръжливостта и концентрацията. Той разполага със спокойна ефект върху тялото ви. Позата отпуска си на централната нервна система и насърчава самочувствието Ви.

7. Natarajasana (Dancer поза)

За Pose- Natarajasana или Танцьорът Pose е асана кръстен Nataraja, господарят на танца. Тя наподобява един от неговите танцови движения. Позата е ниво Виняса йога асани междинен. То Практика сутрин на празен стомах и задръжте в тази поза за 15 до 30 секунди.

Benefits- Natarajasana е стрес другар. Той повишава гъвкавостта на тялото си. Тя ви помага да се съсредоточи ума и тялото. Позата подобрява стойката ви, концентрация и баланс.

Сега, нека да отговорите на някои общи въпроси и запитвания, йога и лоши навици.

Отговори Експертни За въпроси на читателите

Колко често мога да практикувам йога, за да се преодолеят лошите навици?

Практиката йога всеки ден сутрин в продължение на 40 дни, за да наблюдават промяна.

Трябва ли да стоят далеч от лошите навици, след като аз започвам практиката йога?

Да, трябва да се избегне съзнателно лоши практики, които вредят на тялото и ума, след като започне практикуването на йога. Като отидеш ви допълнително обучение, вие бавно губят желание да се поддаде на лошите навици.

Всички ние имаме лоши навици. Не е редно да живеят с тях. Трябва да сте сигурни, че се признае това, което правят за вас и да намери начин да се отървете от тях. Йога ви придава идеален тласък и увереност за борба с вашите вкоренени лоши навици, и вие трябва да започне сега.