7 начини за използване на йога Wheel

Home » Review » Yoga Basic » 7 начини за използване на йога Wheel

Ако някога сте се краси от вътрешната страна на йога студио, вие вероятно сте запознати с йога подпори, като например рогозки, ремъци и блокове. Какво може да не сте чували за, обаче, е йога колело. Този сравнително нов в света на йога практики е тясна, но широк, цилиндър, изработен от пластмаса, дърво, или комбинация от материали, която е около 12 инча в диаметър. Разположен в изправено положение, той се използва за задълбочаване на участъци за подобряване на гъвкавостта, предлагат по-голямо предизвикателство практика баланс, или да предоставят подкрепа за трудни пози. И разбира се, след като сте усвоили използването му, той може да направи за някои доста невероятни Instagram снимки, също.

Номерът е да се разбере как да се включи по йога колело във вашата практика по безопасен и ефективен начин. Вместо да се опитва цар танцьор поза, докато стои с единия крак на върха колеблив цилиндъра, вие трябва да започнете с пози, които ви държат заземен при тестването на границите на вашата лична йога практика. Създателите на Йога Design Lab йога колело предлагат следните пози, които са подходящи за най-beginner- да йоги средно ниво.

Wheel-Assisted Pose детето


поза на детето е класически, спокоен поза, която помага разтегнете бедрата, бедрата и долната част на гърба в нежна, достъпен начин. Когато използвате йога колело по време на позата, достигайки ръцете си напред на върха на издадената повърхност на колелото, вие също изпитвате приятно участък през раменете и гърдите.

Коленичи на пода с големите си пръсти докосват и седнете върху петите. Отделете колене, така че те са най-малко хип-разстояние един от друг и поставете йога волана между коленете си. Задайте вашите ръце върху волана. Вдишайте, след като издишате, облегнете на торса си напред, с помощта на ръцете си, за да се търкаля колелото далеч от тялото си, докато удължаването гръбнака. Продължи се наведе напред, докато корема ляга удобно между бедрата си с ръцете си изпънати право пред себе си. Нека главата и шията ви да се отпуснете, като се стреми да си почине челото си на постелката си, като гърдите и раменете изпитват дълбоко участък. Задръжте за най-малко три вдишвания.

Полегналия Лесно Pose


Лесно поза е класически, с кръстосани крака седнало положение, което насърчава силен ум и стабилен дъх. Свалено версия извършва с помощта на йога колело включва контролирано гърдите отваряне Мостът, който помага за облекчаване на напрежението между раменете.

Седнете висок, директно в предната част на йога колелото, така че да е паралелно ориентирани гръбнака. Кръстосайте краката си в удобна позиция, така че краката и таза се чувстват заземени в пода. Поставете ръцете си на колене в дланите нагоре позиция и затворете очи. Поемете дълбоко въздух в, и докато издишате, разшири гръбнака бавно над горната част на колелото, да го използват за подпомагане на вашата Мостът. Позволете на задната част на главата си, за да се опират на върха на йога колело. Седнете в тази позиция дълбоко дишане в продължение на най-малко пет вдишвания, въпреки че можете да останете в позата за толкова дълго, колкото да се чувствате комфортно.

Wheel-Assisted Fish Поза


Риба представляват е отличен гърдите отваряне Мостът поза, която се простира на мускулите на гръдните и раменете. Това заяви, някои хора не са в състояние да поддържат стандарта представляват сами по себе си, докато други биха предпочели по-дълбок участък. Колелото на йога дава решение и за двете групи.

Седнете на пода, торса си висок, краката разширени пред вас. Насочете пръстите и вътрешно върти ханша си, стиснете си вътрешната част на бедрата заедно. Поставете йога колело, точно зад гърба ти, подравнени и успоредно с гръбначния стълб, ръцете си го държат леко на мястото си. Поемаш в, и докато издишате, облегнете назад, простираща се по гръбначния стълб над горната част на волана, освобождавайки ръцете си, за да може колелото да се движи с тялото си, докато се извърши Мостът.

Повдигнете бедрата ви да задълбочи позата, което позволява на колелото, за да подкрепят и масажирайте гръбнака между плешките. Отпуснете главата и врата си, да ги облегнат на колелото. Бъдете отворен широко, да ги поставите в позиция, която се чувства комфортно и насърчава баланс. Задръжте за най-малко три вдишвания преди обръщане на движението, за да се стигне до седнало положение върху постелката си.

Ако позата е твърде трудно да се балансира, модифицира упражняването чрез огъване коленете си и поставяне на краката си апартамент на етаж, хип-разстояние един от друг.

Wheel-Assisted нагоре-с лице на две-Foot щаб Pose


За йоги работят за по-напреднали backbends, като колело представляват, цар гълъб поза, или дори без чужда помощ нагоре изложение персонал два крака поза, йога колело предлага значително помогне. С помощта на колелото, за да подкрепят вашата Мостът, вие сте в състояние да се движи в позиции, може да не се чувстват комфортно опитва без добавена поддръжка по гръбнака или между плешките. Това ви позволява да се изгради доверие и сила в мускулните групи, работещи в крайна сметка помага да инчов по-близо до целите си.

Седнете висок, коленете си, краката на пода, точно в предната част на йога колелото, така че това е паралелно и приведено в съответствие с гръбнака. Поставете ръцете си леко от вътрешната страна на колелото, за да го държи на място. На вдишайте, облегнете назад срещу колелото и да освободи ръцете си, а след това докато издишате, натиснете през петите и повдигнете бедрата си, достигайки ръцете си нагоре и над главата си с лакти извити, сочи право зад вас.

Продължи удължаване гръбнака над горната част на колелото, така че се търкаля между плешките. Както ръцете Ви достигнат земята, опитайте се да поставите лактите си плосък на тепиха и хванете волана с двете си ръце, за да го държи на място. Отпуснете главата и врата си на волана.

Ангажирайте вътрешната част на бедрата, за да колене приведени в съответствие с пръстите на краката. Задръжте позицията тук, или ако сте доволни, да удължи с един крак в даден момент за по-голям участък чрез вашите четириколесни мотоциклети и сгъвачи на бедрото, като не забравяте да поддържате вътрешната част на бедрата и краката, ангажирани за предотвратяване на бедрата и коленете от външно върти. Задръжте за три до пет вдишвания, а след това бавно се обърне посоката на движение, за да освободите поза.

Wheel-Assisted Half Pyramid Pose


Ако сте се борят с тесни прасците, вие не сте сами. Пози като сядали напред пъти пирамида поза и права напред пъти са всички големи начини да се простират прасците за подобряване на мобилността, но колело с помощта на половин пирамидата представляват предлага друг достъпен вариант.

Коленичи на едно коляно на земята с друга коляното се огъна под ъгъл от 90 градуса с апартамента крак на земята, като че ли са прави предложение за брак. Дръжте торса си висок и поставете йога колело под бедрото на предния си крак, така че предната част на колелото се докосвате теле. Повдигнете предната част на крака, и почивка на гърба на вашия теле срещу колелото, преди да хвърли волана напред с ръцете си, така че предната част на крака се простира напълно и колелото е в подкрепа прасеца близо до глезена си.

Flex предния си крак и поемете дълбоко вдишайте, докато се удължи гръбнака, а след това докато издишате постно напред от бедрата, достигайки ръцете си към колелото или пищялите като държите гърба изправен. Отнеме от три до пет пъти дълбоко въздух тук, преди да повторите два до три пъти. Повторете от другата страна.

Wheel-Assisted Lizard нахвърлям


Нахвърлям пози са отлични за разтягане каре и сгъвачи на бедрото, докато изграждането на сила през долната част на тялото, а се нахвърли на гущер предлага допълнителна полза от отварянето на бедрата. колело с помощта на гущер нахвърлям е по-различно, но тя добавя предизвикателство баланс и по-дълбок участък, докато се разшири гърба си крак в съответствие с торса.

Коленичи на едно коляно с другата коляното извити, крака си просна на земята, като че ли са на път да предложи брак. Повдигнете гърба си крак от тепиха и поставете йога колело под крака си в глезена си за подкрепа. Вдишайте и да се ангажират основния си. Като издишвате, постно напред, поставяйки ръцете си на земята под раменете си към вътрешността на предния крак. Вдишайте и натиснете плътно на колелото с гърба си крак, и докато издишате, повдигнете гърба си коляно от земята, въртене на колело някъде, за да се разшири гърба си крак.

Оттук натиснете здраво чрез дланите си, насочете пръстите и се опитват да се удължи по гръбначния стълб, колкото е възможно. Ако е необходимо, оставете предната си коляно да падне навън за по-дълбоко хип-отварачка. Задръжте позицията за три до пет вдишвания, преди да отпуснете и превключване страни.

Йога Wheel Кроу Pose


Ако сте запознати с гарван поза, вие вече знаете, че изисква много баланс и осъзнаване на тялото. Добрата новина е, механиката на гарвана представляват по йога колело са идентични с оригиналния поза, но лошата новина е, че тази версия е необходимо още по баланс и контрол.

Поставете йога колелото просна на земята. Клекнете зад волана с краката си близо един до друг, което позволява на петите си, за да идват от земята. Отворете колене широк, за да отстрани от залата. Облегнете торса си напред между коленете си и се възползва от всяка страна на йога колело с ръцете си. Съвет по-далеч напред върху ръцете си и леко извит лактите така пищялите почивка на гърба на горната част на ръцете.

Оттук Нестле си вътрешната част на бедрата срещу торса си и се опитват да поставят колене до мишниците си, или най-малкото силно към горната част на ръцете. Наведете напред повече, преместване теглото си, докато не сте в състояние да вземе бавно теглото на разстояние краката си, да ги вдигане във въздуха зад вас. Ако е възможно, да удължи лактите.

Дишайте равномерно, запазвайки основните си ангажиран и врата си в неутрална позиция. Задръжте за най-малко пет вдишвания, или поддържане на позата за толкова дълго, колкото е необходимо.