7 Amazing γιόγκα θέτει για τη διπολική αναταραχή

Home » Review » Health » 7 Amazing γιόγκα θέτει για τη διπολική αναταραχή

7 Amazing γιόγκα θέτει για τη διπολική αναταραχή

Η ισορροπία είναι καλή. Στην πραγματικότητα, είναι μεγάλη. Ρωτήστε κάθε διπολικό ασθενή, και θα νεύμα σε συμφωνία. Και γιατι είναι αυτό? Επειδή διατηρώντας το μυαλό τους ισορροπημένης δεν έρχεται εύκολα σε αυτά. Μόνο μια εναλλακτική θεραπεία θεραπεία όπως η γιόγκα μπορεί να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν με διπολική διαταραχή τους.

Διπολική ασθενείς έχουν εύστροφος διαθέσεις και είναι απρόβλεπτες. Υποφέρουν από εναλλασσόμενες περιόδους κατάθλιψης και τον ενθουσιασμό. Περίπου 51 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από αυτή την κατάσταση, προκαλώντας τους οικονομική, κοινωνική, και τα προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία.

Εκτός από την τακτική θεραπεία για τη διπολική διαταραχή, η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Γιόγκα μειώνει το στρες, το οποίο είναι ένα σημαντικό έναυσμα για τις ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις στη διπολική διαταραχή.

Γιόγκα διαχειρίζεται διπολική διαταραχή σας και με την ενίσχυση που ψυχικά και σωματικά για να αντιμετωπίσουν με αυτό. Ας μάθουμε πώς να το κάνει στη συνέχεια. Κοίτα.

Πριν από αυτό, ας καταλάβουν πλήρως την διπολική διαταραχή πρόβλημα.

Τι είναι η διπολική διαταραχή;

Η διπολική διαταραχή είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που επηρεάζει τον εγκέφαλο, προκαλώντας ακραίες μεταβολές στα επίπεδα της διάθεσης, της ενέργειας, και τη δραστηριότητα. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της γενετικής και τραύμα, όπως παιδική κακοποίηση και μακροχρόνιο στρες.

Οι εναλλαγές της διάθεσης κυμαίνονται από ακραία υπερκινητικότητα στην απόλυτη νωθρότητα και την κατάθλιψη. Είτε συμβαίνουν εναλλακτικά ή διαμονής για παρατεταμένες χρονικές περιόδους πριν μετακομίσει στην άλλη κατάσταση.

Η ενεργός περίοδος αυτή αναφέρεται ως «μανιακή» και το θαμπό φάση ως «καταθλιπτικά.» Κατά τη διάρκεια του μανιακού περιόδου, το άτομο είναι υπερβολικά ενθουσιώδης, πολύ ενθουσιασμένοι και ασυνήθιστα δραστήρια. Αυτός / αυτή γίνεται ανήσυχο και δυσκολεύεται να κοιμηθεί.

Καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται, το άτομο έχει μη ρεαλιστικές σκέψεις, γίνεται ασταθής και παρορμητική, και hallucinates όταν γίνεται χειρότερη.

Η άλλη πλευρά σε αυτό είναι η κατάθλιψη. Σε αυτό, οι ασθενείς έχουν μια εντελώς αρνητική προοπτική για τη ζωή και πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές. Αισθάνονται θαμπό, άψυχο, και αυτοκτονίας. Τίποτα δεν τους ενθουσιάζει, και δεν αισθάνονται σαν το ανακάτεμα με κανέναν.

Το ενδιάμεσο στάδιο είναι υπομανίας, όπου το άτομο είναι ενθουσιώδης, ευερέθιστα, και λειτουργεί σε μια ροή, καθιστώντας τα πολύ παραγωγική. Ένα μανιακό περίοδο συνήθως ακολουθείται από μία καταθλιπτική κατάσταση και αντίστροφα.

Τώρα, ας καταλάβουμε πώς η γιόγκα βοηθά με διπολική διαταραχή.

Γιόγκα και τη διπολική διαταραχή

 Όταν πάσχετε από διπολική διαταραχή, το άγχος είναι ένα σημαντικό στοιχείο που προκαλεί ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις. Σε αυτό προστίθεται το άγχος, το οποίο κάνει μόνο χειρότερα όταν είστε σε μανιακό ή καταθλιπτικό στάδιο.

Η εξάλειψη του στρες και το άγχος είναι πιο εύκολο για έναν διπολικό ασθενή, και η γιόγκα κάνει ακριβώς αυτό.

Stretching το σώμα σας και να διατηρήσει την υγιή με τη γιόγκα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Η συγχρονισμένη αναπνοή παίρνοντας το, διαμονή, και να πάρει από τις πόζες ηρεμεί το σώμα, καθώς και το μυαλό.

Pranayama και την ισορροπία διαλογισμό και να σας εκπαιδεύσουν καλύτερα να ασχοληθεί με εναλλαγές της διάθεσης. Γιόγκα αυξάνει τα επίπεδα αμινο βουτυρικό σεροτονίνης και γάμμα στον εγκέφαλο, η οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης .

Έτσι, η γιόγκα είναι μια χρήσιμη προσθήκη για τη διαχείριση διπολική διαταραχή. Βελτιώνει τη γενική υγεία σας και σας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με διπολική διαταραχή καλύτερα.

Έτσι, γιατί δεν μαθαίνουμε κάποιες ασκήσεις γιόγκα που λειτουργούν καλύτερα για τη διπολική διαταραχή; Ελέγξτε τα παρακάτω.

7 καλύτερες στάσεις στη γιόγκα για τη διπολική διαταραχή

Η γιόγκα προσφέρει θεραπευτικές στάσεις που ηρεμεί το μυαλό. Θα αποσπάσει το μυαλό του διπολικού ασθενή και channelize τις σκέψεις του σε μια θετική κατεύθυνση.

1. Garudasana (Eagle Pose)

garudasana γιόγκα για τη διπολική διαταραχή

Σχετικά με την πόζα: Garudasana ή η Eagle Pose είναι ένα asana το όνομά του από το μυθικό βασιλιά των πουλιών, Garuda, ο οποίος είναι γνωστός για την καταπολέμηση της στα ανοικτά δαίμονες. Είναι ένα επίπεδο αρχαρίων Vinyasa yoga asana. Πρακτική αυτό το πρωί με άδειο στομάχι και κρατήστε την πόζα για 15 έως 30 δευτερόλεπτα.

Οφέλη: Garudasana βελτιώνει την αίσθηση της ισορροπίας και εκτείνεται μοσχάρια και τους ώμους σας. Είναι χαλαρώνει τα πόδια και τους γοφούς σας, κάνοντας τις ευέλικτες. Η στάση βελτιώνει επίσης την συγκέντρωσή σας.

2. Upavistha Konasana (Καθιστή Ευρείας Γωνίας Pose)

Σχετικά με την πόζα: Upavistha Konasana ή Καθιστή Ευρείας Γωνίας Pose είναι μια asana που δίνει καλές πρακτικές σε άλλες παρόμοιες ευρυγώνια κάθονται και στέκεται στάσεις. Είναι ένα ενδιάμεσο επίπεδο Hatha yoga asana. Πρακτική αυτό το πρωί με άδειο στομάχι. Κρατήστε τη στάση για 30 έως 60 δευτερόλεπτα.

Οφέλη: Upavistha Konasana ηρεμεί το μυαλό σας και σας βοηθά να γίνει ειρηνική. Εκτείνεται στα πόδια σας, τα χέρια, και τη σπονδυλική στήλη και ανοίγει τα ισχία σας. Ενισχύει επίσης τα κοιλιακά όργανα σας.

3. Dandasana (Προσωπικό Pose)

Σχετικά με την πόζα: Dandasana ή το Προσωπικό Pose είναι μια προθέρμανση θέτουν. Είναι ένα επίπεδο αρχαρίων asana γιόγκα. Πρακτική αυτό το πρωί με άδειο στομάχι ή το βράδυ μετά από ένα κενό 4 έως 6 ώρες από το τελευταίο γεύμα σας. Κρατήστε τη στάση για 15 με 30 δευτερόλεπτα.

Οφέλη: Dandasana ηρεμεί τα κύτταρα του εγκεφάλου σας. Βελτιώνει την ευθυγράμμιση του σώματός σας και ενισχύει την επίγνωση του σώματος σας. Dandasana επιμηκύνει και ενισχύει τη σπονδυλική στήλη σας.

4. Paschimottanasana (Καθιστή Forward Bend)

Σχετικά με την πόζα: Paschimottanasana ή το Καθιστή Forward Bend είναι μια asana που δίνει το σώμα σας ένα έντονο τέντωμα. Είναι αρχάριο επίπεδο Hatha yoga asana. Πρακτική αυτό το πρωί ή το βράδυ με άδειο στομάχι. Κρατήστε τη στάση για 30 έως 60 δευτερόλεπτα.

Οφέλη: Paschimottanasana είναι ένα ανακουφίζει από το άγχος. Διατηρεί το άγχος, θυμό, ευερεθιστότητα και στον κόλπο. Η στάση ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και τεντώνει το κάτω μέρος της πλάτης και μπλοκάρει.

5. Ardha pincha Mayurasana (Dolphin Pose)

Σχετικά με την πόζα: Ardha pincha Mayurasana ή η Pose Dolphin είναι μια asana που μοιάζει με ένα ανεστραμμένο «V» και είναι παρόμοιο με το Adho Mukha Svanasana. Είναι ένα επίπεδο αρχαρίων Ashtanga γιόγκα asana. Πρακτική αυτό το πρωί με άδειο στομάχι. Κρατήστε τη στάση για 30 έως 60 δευτερόλεπτα.

Οφέλη: Η Πόζα Dolphin ανακουφίζει από ήπια κατάθλιψη και τον πονοκέφαλο και εκτείνεται επίσης τους ώμους σας. Είναι χρήσιμο για την αϋπνία και θεραπευτικά για την κόπωση.

6. Setu Bandhasana (Bridge Pose)

Σχετικά με την πόζα: Setu Bandhasana ή το Bridge Pose είναι ένα asana που μοιάζει με γέφυρα και ως εκ τούτου ονομάστηκε έτσι. Είναι ένα επίπεδο αρχαρίων Vinyasa yoga asana. Πρακτική αυτό το πρωί με άδειο στομάχι και καθαρό εντέρων. Κρατήστε τη στάση για 30 έως 60 δευτερόλεπτα.

Οφέλη: Setu Bandhasana τονώνει τους μύες του κορμού σας και ανοίγει τους ώμους σας. Η στάση ενισχύει τα χέρια και τα πόδια σας και να είναι θεραπευτική για την υψηλή αρτηριακή πίεση και το άγχος.

7. Salamba Sirsasana (Headstand)

Σχετικά με την πόζα: Salamba Sirsasana ή το Headstand είναι μια πλήρης αντιστροφή του σώματος. Καλείται ο βασιλιάς όλων των asanas της γιόγκα. Η asana είναι ένα προηγμένο επίπεδο Vinyasa yoga asana. Πρακτική αυτό το πρωί με άδειο στομάχι και κρατήστε την πόζα για 1-5 λεπτά.

Οφέλη: Salamba Sirsasana ενισχύει τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα σας και να επιτρέπει μια υγιή ροή του αίματος στα κύτταρα του εγκεφάλου σας. Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη και αυξάνει την καθαρότητα του νου.

Προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν

Ενώ η γιόγκα λειτουργεί καλά για τα περισσότερα από τα άτομα που πάσχουν από διπολική διαταραχή, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που υποφέρουν από παρενέργειες, όπως η διέγερση, γρήγορη αναπνοή, και να γίνει κριτική των δυνατοτήτων πρακτικής τους.

Φροντίστε να πρακτική της γιόγκα σε ένα περιβάλλον όπου νιώθετε άνετα και αποδεκτά.

Η γιόγκα δεν είναι μια θεραπεία για τη διπολική διαταραχή σας. Συνεχίστε να παίρνετε τα φάρμακά σας για τη διπολική διαταραχή μαζί με την πρακτική της γιόγκα.

 Τώρα, ας απαντήσει σε ορισμένες κοινές ερωτήσεις σχετικά με τη γιόγκα για τη διπολική διαταραχή.

Απαντήσεις εμπειρογνωμόνων για απορίες των αναγνωστών

Είναι η διπολική διαταραχή ιάσιμη με τη γιόγκα;

Η γιόγκα μπορεί να θεραπεύσει τη διπολική διαταραχή, αλλά δεν μπορεί να το θεραπεύσει απαραίτητα.

Πόσο συχνά μπορώ γιόγκα αν έχω διπολική διαταραχή;

Κάντε γιόγκα ασκούν ένα μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας.

Η διπολική διαταραχή καταναλώνει για εσάς και τους γύρω σας. Μπορεί να πάρει τη ζωή έξω από σας, μερικές φορές κυριολεκτικά. Να είναι λίγο πιο εύκολη και διαχειρίσιμη από την προσπάθεια των παραπάνω στάσεις. Πηγαίνετε για αυτό, κάνουν τη ζωή σας καλύτερη.