7 Amazing Yoga utgjør for bipolar lidelse

Home » Review » Health » 7 Amazing Yoga utgjør for bipolar lidelse

7 Amazing Yoga utgjør for bipolar lidelse

Balanse er bra. Faktisk er det flott. Spør hvilken som helst bipolar pasient, og de vil nikke samtykkende. Og hvorfor det? Fordi holde deres sinn balanserte kommer ikke lett for dem. Bare et alternativ healing terapi som yoga kan hjelpe dem med å takle bipolar lidelse.

Bipolare pasienter har upålitelig stemninger og er uforutsigbare. De lider av vekslende perioder med depresjon og entusiasme. Rundt 51 millioner mennesker over hele verden lider av denne tilstanden, forårsaker dem økonomisk, sosiale og arbeidsrelaterte problemer.

Bortsett fra den vanlige behandling for bipolar lidelse, er yoga en utmerket måte å behandle tilstanden. Yoga reduserer stress, noe som er et viktig trigger for ekstreme emosjonelle tilstander ved bipolar lidelse.

Yoga administrerer bipolar lidelse godt ved å styrke deg mentalt og fysisk til å takle det. La oss lære hvordan den gjør det under. Ta en titt.

Før det, la oss helt forstår bipolar lidelse problem.

Hva er bipolar lidelse?

Bipolar lidelse er en psykisk helse tilstand som påvirker hjernen, forårsaker ekstreme endringer i humør, energi og aktivitetsnivå. Det skjer for det meste på grunn av genetikk og traumer som overgrep i barndommen og langvarig stress.

Humørsvingninger varierer fra ekstrem hyperaktivitet til absolutt sløvhet og depresjoner. De enten skje alternativt eller opphold i lengre perioder før skifte til den andre tilstand.

Den strømførende periode blir referert til som ‘manisk’ og kjedelig fase som ‘depressive.’ I den maniske perioden, er den personen altfor entusiastiske, ekstremt spent, og unormalt energisk. Han / hun blir rastløs og finner det vanskelig å sove.

Som tilstanden forverres, har personen urealistiske tanker, blir uberegnelig og impulsive, og hallusinerer når det blir verste.

Den andre siden av dette er depresjon. I denne, pasientene har en helt negativ outlook mot liv og lider av angstlidelser. De føler kjedelig, livløs, og suicidal. Ingenting enthuses dem, og de ikke føler for mingling med noen.

Den mellomtrinn er hypomani, hvor personen er entusiastisk, nervøs, og virker i en flyt, noe som gjør dem svært produktive. En manisk periode etterfølges vanligvis av en depressiv tilstand og vice versa.

Nå, la oss forstå hvordan yoga hjelper med bipolar lidelse.

Yoga og bipolar lidelse

 Når du lider av bipolar lidelse, stress er en viktig komponent som utløser ekstreme følelsesmessige tilstander. Lagt til det er angst, noe som bare gjør det verre når du er i den maniske eller depressive scenen.

Eliminere stress og angst gjør det lettere for en bipolar pasient, og yoga gjør nettopp det.

Stretching kroppen din og holde det sunt med yoga er en måte å håndtere problemet. Synkronisert pust mens du får i, bor, og komme ut av positurer roer kroppen så vel som sinnet.

Pranayama og meditasjon balanse og trene deg bedre til å håndtere humørsvingninger. Yoga øker serotonin og gamma amino smørsyre nivåer i hjernen, noe som bidrar til å bekjempe depresjon .

Dermed yoga er et nyttig tillegg til å håndtere bipolar lidelse. Det forbedrer din generelle helse og gjør det mulig å håndtere bipolar lidelse bedre.

Så, hvorfor ikke vi lære noen yoga øvelser som fungerer best for bipolar lidelse? Sjekk dem ut nedenfor.

7 beste stiller i Yoga for bipolar lidelse

Yoga tilbyr terapeutiske positurer som roer sinnet. De avlede tankene til den bipolare pasienten og channelize sine tanker i en positiv retning.

1. Garudasana (Eagle Pose)

garudasana yoga for bipolar lidelse

Om Pose: Garudasana eller Eagle Pose er en asana oppkalt etter den mytologiske kongen av fuglene, Garuda, som er kjent for å bekjempe demoner. Det er en nybegynner nivå Vinyasa yoga asana. Øv det i morgen på tom mage og hold positur i 15 til 30 sekunder.

Fordeler: Garudasana forbedrer din følelse av balanse og strekker kalver og skuldre. Det løsner beina og hofter, noe som gjør dem fleksible. Positur også forbedrer konsentrasjonen.

2. Upavistha Konasana (Sitter vidvinklet Pose)

Om Pose: Upavistha Konasana eller Sittende vidvinklet Pose er en asana som gir god praksis for lignende vidvinklet sittende og stående positurer. Det er et mellomliggende nivå Hatha yoga asana. Øv det i morgen på tom mage. Hold positur i 30 til 60 sekunder.

Fordeler: Upavistha Konasana roer hjernen din og hjelper deg å bli fredelig. Den strekker bena, armer og rygg og åpner hoftene. Det stimulerer også din abdominal organer.

3. Dandasana (ansatte Pose)

Om Pose: Dandasana eller ansatte Pose er en oppvarmings positur. Det er en nybegynner nivå yoga asana. Øv det i morgen på tom mage eller kveld når et gap på 4 til 6 timer fra siste måltid. Hold positur i 15 til 30 sekunder.

Fordeler: Dandasana roer dine hjerneceller. Det forbedrer justeringen av kroppen din og forbedrer kroppens bevissthet. Dandasana forlenger og styrker ryggraden.

4. Paschimottanasana (Sitter Forward Bend)

Om Pose: Paschimottanasana eller Sittende Forward Bend er en asana som gir kroppen en intens strekningen. Det er nybegynner nivå Hatha yoga asana. Øv det i morgen eller kveld på tom mage. Hold positur i 30 til 60 sekunder.

Fordeler: Paschimottanasana er en stressavlastning. Det holder angst, sinne og irritabilitet i sjakk. Positur regulerer blodtrykk og strekker nedre rygg og hamstrings.

5. Ardha Pincha Mayurasana (Dolphin Pose)

Om Pose: Ardha Pincha Mayurasana eller Dolphin Pose er en asana som ser ut som en omvendt ‘V’ og er lik den Adho Mukha Svanasana. Det er en nybegynner nivå Ashtanga yoga asana. Øv det i morgen på tom mage. Hold positur i 30 til 60 sekunder.

Fordeler: The Dolphin Pose lindrer mild depresjon og hodepine, og også strekker skuldrene. Det er nyttig for søvnløshet og terapeutisk for tretthet.

6. SETU Bandhasana (Bridge Pose)

Om Pose: SETU Bandhasana eller Bridge Pose er en asana som ligner på en bro, og er dermed heter det. Det er en nybegynner nivå Vinyasa yoga asana. Øv det i morgen på tom mage og rene tarmer. Hold positur i 30 til 60 sekunder.

Fordeler: SETU Bandhasana toner musklene kjernen og åpner dine skuldre. Positur styrker armer og ben og er terapeutisk for høyt blodtrykk og stress.

7. Salamba Sirsasana (Head)

Om Pose: Salamba Sirsasana eller Headstand er en komplett inversjon av kroppen. Det kalles kongen av alle yoga asanas. Asana er et avansert nivå Vinyasa yoga asana. Øv det i morgen på tom mage og hold positur i 1 til 5 minutter.

Fordeler: Salamba Sirsasana styrker rygg og nakke, og muliggjør en sunn blodstrøm inn i hjernecellene. Det behandler depresjon og øker klarheten av tankene.

Forsiktighetsregler å bli tatt

Mens praktisere yoga fungerer godt for de fleste av dem som lider av bipolar lidelse, er det noen mennesker som lider av bivirkninger som opphisselse, rask pust, og bli kritisk til deres praksis evner.

Vær nøye med å praktisere yoga i et miljø der du føler deg komfortabel og akseptabel.

Yoga er ikke en behandling for bipolar lidelse. Fortsett å ta medisinen for bipolar lidelse sammen med praktisere yoga.

 Nå, la oss svare på noen vanlige spørsmål om yoga for bipolar lidelse.

Experts svar For Readers’ spørsmål

Er bipolar lidelse kureres med yoga?

Yoga kan behandle bipolar lidelse, men kan ikke nødvendigvis kurere det.

Hvor ofte øver jeg yoga hvis jeg har bipolar lidelse?

Gjør yoga praksis en del av din daglige rutine.

Bipolar lidelse er tidkrevende for deg og de rundt deg. Det kan ta livet av deg, noen ganger bokstavelig talt. Gjøre det litt lett og håndterlig ved å prøve ovenfor positurer. Gå for det, gjøre livet ditt bedre.