7 Baba Ramdev Yoga Asanas att behandla astma

Home » Review » Health » 7 Baba Ramdev Yoga Asanas att behandla astma

7 Baba Ramdev Yoga Asanas att behandla astma

När jag säger yoga kan hjälpa behandla astma, är det vettigt. Inte det? Andning och yoga går hand i hand, och om det finns ett problem som involverar andan, kan yoga säkert hjälpa till att bota den. Om du är en astmapatient, du vet trauma ständigt fruktade att andnöd. Cirka 358 miljoner människor runt om i världen drabbas av samma. Yoga, tillsammans med vanlig medicin, är ett idealiskt alternativ för att motverka astma problem. Undrar hur? Vi kommer inte att hålla dig i mörkret längre. Följande 7 Baba Ramdev yoga asanas kommer att behandla astma, och allt du behöver göra är att rulla ner för att hitta dem.

Innan dess, låt oss ta reda på hur yoga arbetar för att bota astma.

Yoga för Astma

Astma är en respiratorisk sjukdom som involverar luftvägarna eller luftrören. Luftvägarna är svullen i en astmapatient, och blir inflammerade ytterligare när den utlöses av symptom, minska dem och gör det svårt för personen att andas. De gamla egyptierna insett detta problem och gav den dess namn. Problemet ökade kraftigt från 1960-talet och står nu för 397,100 dödsfall globalt.

Motion ger naturlig lindring för astmapatienter, men den intensiva fysiska rörelser kan vara en utmaning. Å andra sidan, är yoga långsam och lugnande, kombinerat med djupa andetag, som i hög grad bidrar till patientens astmatiskt tillstånd. Orsakerna till astma är genetiska och miljömässiga. Oavsett orsak kan vara, yoga fungerar som en sköld för astmapatienter och hjälper dig att få kontroll över den.

Så utan vidare, kolla in följande Baba Ramdev yoga asanas för astmapatienter.

Baba Ramdev Yoga för Astma – 7 bästa Asanas

1. Sukhasana (Easy Pose)

Sukhasana eller Easy Pose är en enkel sittande pose som också är en av de enklaste poser att sitta i meditation. I många asiatiska länder, är Sukhasana ett naturligt sätt att sitta ner och även antas samtidigt ha måltider. För bästa resultat, öva Sukhasana på morgonen, inte nödvändigtvis på fastande mage. Easy Pose är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Håll posen så länge du är bekväm att sitta i den.

Sukhasana för behandling av astma

Sukhasana fokuserar på dina andetag och kontroller stress. Det breddar bröstet, slappnar hjärnan och gör dig stark och stadig. Den pose ger dig en känsla av lugn och fred och hjälper dig att undvika omständigheter som utlöser astmaattacker på grund av spänningar och stress.

2. Upavistha Konasana (Sittande Vidvinkel Pose)

Upavistha Konasana eller sittande vidvinkel Pose innebär att sitta ner på skinkorna och sprida benen isär så brett som möjligt. Öva posen på morgonen på fastande mage eller på kvällen efter en lucka på fyra till sex timmar från den sista måltiden. Upavistha Konasana är en mellannivå Hatha yoga asana. Håll den i 30 till 60 sekunder.

 Upavistha Konasana för behandling av astma

I denna pose är överkroppen utsträckt. Detta öppnar upp i lungorna och betters andningen. Det lugnar också hjärnan och de-betonar dig. Den pose förbättrar kroppens flexibilitet och som helhet, är idealisk för att förhindra ett astmaanfall.

3. Ardha Matsyendrasana (Sitta Half Spinal Twist)

Ardha Matsyendrasana eller sittande halv Spinal Twist är en asana där man sitter ner och vrid din ryggrad i sidled. Öva Ardha Matsyendrasana på morgonen på fastande mage och rena tarmarna. Ställningen är en nybörjarnivå Hatha yoga asana. Håll den i 30 till 60 sekunder.

Ardha Matsyendrasana för behandling av astma

Ardha Matsyendrasana sträcker bröstet och öppnar upp, vilket banar väg för mer syre för att ange dina lungor och förbättra deras syrekapacitet. Denna funktion pose minskar risken för ett astmaanfall.

4. Sethu Bandhasana (Bridge Pose)

Sethu Bandhasana eller Bridge Pose ser ut som en bro när antas. Det fungerar bäst när den utövas på morgonen på fastande mage. Ställningen är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Håll den i 30 till 60 sekunder.

Sethu Bandhasana för behandling av astma

Sethu Bandhasana är mycket effektivt för astmapatienter. Det håller kroppen balanseras genom att öppna upp bröstet och lungor, hålla reda på sköldkörteln och förbättra matsmältningen.

5. Bhujangasana (Cobra Pose)

Bhujangasana eller Cobra Pose är en energigivande backbend som liknar den upphöjda motorhuven på en kobra. Öva Bhujangasana på morgonen på fastande mage och rena tarmarna. Ställningen är en nybörjarnivå Ashtanga yoga asana. Håll den i 15 till 30 sekunder.

Bhujangasana för behandling av astma

Bhujangasana lindrar symptomen vid astma. Det förbättrar syre och blodcirkulationen i hela kroppen. Det öppnar också upp bröstet och rensar de passager till lungorna. Den pose ökar din flexibilitet, höjer ditt humör, och sträcker musklerna i bröstet.

6. Purvottanasana (Uppåt Plank Pose)

Purvottanasana, vilket innebär österut inför, innebär uppkomsten av nya och ljusa början, precis som hur solen går upp i öster i all sin glans. Öva denna stigande Plank Pose tidigt på morgonen på fastande mage och rena tarmar för bästa resultat. Ställningen är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Håll den i 30 till 60 sekunder.

Purvottanasana för behandling av astma

Purvottanasana öppnar ditt sinne för nya möjligheter och positivitet. Det förbättrar bearbetning av din andningsorganen och håller reda på dina hormoner. Det hjälper dig att hålla lugn och samlad, liksom stark genom att stärka dina handleder, armar och rygg, därmed hålla astmaattacker i schack.

7. Shavasana (Corpse Pose)

Slutet pose för varje yoga session, den Shavasana eller Corpse Pose fått sitt namn som pose kräver att du stanna orörlig som en död kropp. Shavasana kan utövas när som helst under dagen och inte nödvändigtvis på fastande mage om inte föregås eller efterträds av andra asanas. Shavasana är en nybörjarnivå Ashtanga yoga asana. Stanna i ställningen för ett par minuter tills du känner dig helt avslappnad.

Shavasana att behandla astma

Shavasana slappnar hela din kropp och själ och tar bort alla bebyggda ångest eller tryck. Det ger dig in i ett meditativt tillstånd och helt uppdaterar dig. Den pose hjälper dig att vara lugn och samlad, vilket är viktigt att ta itu med astma.

Expert svar för läsarna frågor

Vilka är symptomen på astma?

Symtom på astma inkluderar tryck över bröstet, andnöd, hosta, och väsande andning.

Är astma smitt?

Nej, astma inte är smittsam.

Vad diet som fungerar bäst för en astmapatient?

Håll dig borta från all mat som utlöser symtom på astma.

Yoga hjälper dig att andas bättre. Även andning är en naturlig process, är det med yoga möjligt att ändra din andningsmönster och vanor för en mer holistisk andningsupplevelse som hjälper dig att ta itu med din astma problem på ett effektivt sätt. Tillsammans med det, har yoga andra fysiska och psykiska fördelar, att alla arbetar tillsammans i tandem hjälpa dig bekämpa astma hot. Prova nämnda yogaställningarna och rädda dig från smärta.