7 Basic yoga asanas som kommer kan du gå Förstoppning

Home » Review » Health » 7 Basic yoga asanas som kommer kan du gå Förstoppning

7 Basic yoga asanas som kommer kan du gå Förstoppning

Med risk för att låta unladylike, när trycket är där, men du misslyckas med att göra stora jobb, är det otillfredsställande. Vad värre är den gnagande magont och mild huvudvärk som följer. Förstoppning kan vara ganska irriterande, särskilt om det blir en vardaglig sak. De flesta människor tenderar att ta förstoppning lätt. Vissa kanske tycker att det är en sjukdom, men i själva verket är det bara ett symptom. Ett symptom på en otroligt allvarligt problem, om de inte behandlas i tid.

Vad är förstoppning?

När dina tarmtömningar är oregelbundna, är magen uppsvälld och ansträngd. Om detta inte tas om hand, leder det till bäcken sjukdomar. Om problemet är fläckig i tid och behandlas, det finns ingen anledning att oroa sig.

Olika människor uppfattar förstoppning på olika sätt. Medan vissa anser att det är bara olägliga avföring, andra kallar det så när det är en passage av hård avföring. Tja, oavsett omständigheterna, är den bottom-line en ohälsosam livsstil.

Varför Förstoppning hända?

Förstoppning är mer av en livsstil sjukdom. När du tenderar att dricka mindre vatten eller har för mycket av skräpmat, hamnar man som förstoppad. Dessutom, stress, färre timmars sömn, och olämpliga arbetstider bara lägga till problemen. Tack vare snabbmat, har vårt intag av gröna bladgrönsaker, fibrösa mat och färsk frukt minskas och detta spelar en stor roll i att orsaka förstoppning.

Hur Yoga lindrar förstoppning?

ja! Det är sant. Om du inte kväva förstoppning i baken (alla ordlekar avsedda) när det finns tid, kommer det att leda till en större och mer allvarlig magen sjukdom. Men det finns alltid hopp, och yoga är ett bra alternativ.

Yoga stärker din kropp och bidrar till att öka blodflödet och syretillförsel i systemet. De flesta ställningar i yoga innebär förflyttning av bäckenet, och detta bidrar i hög grad till att minska förstoppning.

Förebyggande åtgärder är alltid bättre än att bota, och allt det kommer att ta är några asanas varje dag. De kommer att ta hand om de sällan tarmrörelser och även minska uppblåsthet och ansträngning i magen. Här handlar om  yoga och förstoppning som du bör veta.

Top 7 Asanas i yoga för förstoppning Relief

1. pawanmuktasana

Pawanmuktasana betyder bokstavligen Gas Släpper Pose. De som lider av förstoppning har också en hel del gas fångad i deras system. Öva detta innebära regelbundet hjälper bota många matsmältning som dyspepsi och sura refluxes orsakas av matsmältningsbesvär.

2. Baddha Konasana

När du lägger till en framåt böj till skomakare Pose, det hjälper till att stimulera och läka matsmältningssystemet. Gas, uppblåsthet och kramper lindras. Praktisera denna pose bidrar också till att minska stress, vilket också underlättar matsmältningen.

3. Halasana

Hur man gör Halasana Och vad är dess fördelar

Den Halasana eller Plough Pose är en tröstande pose för dem plågas av förstoppning. Det massage tarmarna, och därför tar bort alla gifter från den. Detta asana anses vara en inversion. Därför ökar det blodcirkulationen i bäckenområdet. Detta ger matsmältningen en bra boost.

4. Ardha Matsyendrasana

När du antar den Ardha Matsyendrasana, det masserar njurar, mjälte, bukspottkörtel, mage, lever och kolon. Detta detoxes inte bara området men också bidrar till att förbättra tarmrörelser och därmed lindra förstoppning.

5. Mayurasana

Hur man gör Mayurasana Och vad är dess fördelar

I början av Mayurasana eller Peacock Pose förbättrar matsmältningen och förnekar effekterna av ohälsosam mat. Detta asana ökar även invärtes buktrycket, vilket i sin tur minskar förstoring av levern och mjälten. Detta asana toner tarmarna och reglerar dess rörelser också.

6. Balasana

Den Balasana eller Barnets Pose är en vilande pose. Det lugnar och de-betonar hela kroppen, inklusive bukorganen. Om du tittar noga, innebär asana ett veck på buken som massage matsmältningsorganen också. Därför är matsmältningen och tarmrörelser förbättras. Detta är en extremt effektiv icke-vridning utgör som hjälper till att lindra förstoppning.

7. Supta Matsyendrasana

Hur man gör Supta Matsyendrasana Och vad är dess fördelar

Supta Matsyendrasana är en av de mest effektiva yogaställningarna för förstoppning lättnad. Detta asana är en perfekt kombination av en twist och en vilande pose. Det hjälper mycket för att lindra förstoppning. Medan den milda twist hjälper till att avlägsna avfallet, ökar blodcirkulationen i tarmen, och gör det möjligt för maten att resa smidigt det slappnar också kroppen och lindrar spänningen instängd i buken.

Har du någonsin funderat yoga för förstoppning problem? Ju mer du oroa dig, desto mer kommer du att bli förstoppad. Dessa få asanas är extremt lätt att göra, och tar bara cirka 15 minuter av din dag. Det bästa är att du kommer att få nästan omedelbar lättnad. Ett friskare matsmältningssystemet kräver en gladare dig! Även yoga rensar upp och reglerar insidan av ditt system, se till att du lägger tillräckligt med vatten, fibrer livsmedel, frukt, grönsaker och gröna bladgrönsaker i din kost. Du kommer helt glömma vad förstoppning känns!