7 fantastiska Yogaposer för bipolär sjukdom

Home » Review » Health » 7 fantastiska Yogaposer för bipolär sjukdom

7 fantastiska Yogaposer för bipolär sjukdom

Balans är bra. I själva verket är det bra. Fråga någon bipolär patient och de kommer att nicka instämmande. Och varför är det så? Eftersom att hålla sitt sinne balanserad kommer inte lätt för dem. Endast ett alternativ healing terapi som yoga kan hjälpa dem att hantera sin bipolär sjukdom.

Bipolära patienter har skiftar humör och är oförutsägbara. De lider av omväxlande perioder av depression och entusiasm. Omkring 51 miljoner människor över hela världen lider av detta tillstånd, vilket får dem ekonomiska, sociala och arbetsrelaterade problem.

Bortsett från den vanliga behandlingen för bipolär sjukdom, är yoga ett utmärkt sätt att behandla sjukdomen. Yoga minskar stress, vilket är en stor trigger för extrema känslotillstånd vid bipolär sjukdom.

Yoga hanterar din bipolär sjukdom väl genom att stärka dig mentalt och fysiskt för att klara av det. Låt oss lära sig hur det gör det nedan. Ta en titt.

Innan dess, låt oss helt förstå bipolär sjukdom problem.

Vad är bipolär sjukdom?

Bipolär sjukdom är en psykisk hälsotillstånd som påverkar hjärnan och orsakar extrema förändringar i humör, energi och aktivitetsnivå. Den förekommer främst på grund av genetik och trauma som barndomen missbruk och långvarig stress.

Humörsvängningar varierar från extrem hyperaktivitet till absolut slöhet och depression. Antingen inträffar alternativt eller stanna under längre perioder innan man övergår till det andra tillståndet.

Det aktiverade period kallas ‘manisk’ och tråkig fas som ‘depressiv.’ Under den maniska perioden är personen överdrivet entusiastisk, oerhört glada och onormalt energisk. Han / hon blir rastlös och har svårt att sova.

Som tillstånd försämras, personen har orealistiska tankar blir oregelbunden och impulsiv och hallucinerar när det blir värst.

Den andra sidan av detta är depression. I detta patienterna har en helt negativ inställning till livet och lider av ångest. De känner tråkig, livlös, och självmordsbenägen. Ingenting entusiastiskt dem, och att de inte känner sig som mingel med någon.

Förmedlaren steget är hypomani, där personen är entusiastisk, retbara, och fungerar i ett flöde, vilket gör dem mycket produktiv. En manisk period följs vanligen av en depressiva tillstånd och vice versa.

Nu ska vi förstå hur yoga hjälper till med bipolär sjukdom.

Yoga och bipolär sjukdom

 När du lider av bipolär sjukdom, är stress en viktig komponent som utlöser extrema känslomässiga tillstånd. Utöver detta är ångest, som bara gör det värre när du är i den maniska eller depressiva skede.

Eliminera stress och ångest gör det lättare för en bipolär patient och yoga gör just detta.

Stretching din kropp och hålla det friska med yoga är ett sätt att hantera problemet. Den synkroniserade andning samtidigt som de får in, vistas och komma ut ur poser lugnar kroppen samt sinnet.

Pranayama och meditation balans och träna dig bättre att hantera humörsvängningar. Yoga ökar serotonin och gamma amino smörnivåerna i hjärnan, som hjälper till att bekämpa depression .

Således är yoga ett bra tillägg för att hantera bipolär sjukdom. Det förbättrar din hälsa och gör det möjligt att ta itu med bipolär sjukdom bättre.

Så varför inte vi lär några yogaövningar som fungerar bäst för bipolär sjukdom? Kolla in dem nedan.

7 Bästa Poses I Yoga För bipolär sjukdom

Yoga erbjuder terapeutiska poser som lugna sinnet. De avleda sinnet av den bipolära patienter och channelize sina tankar i en positiv riktning.

1. Garudasana (Eagle Pose)

garudasana yoga för bipolär sjukdom

Om Pose: Garudasana eller Eagle Pose är en asana uppkallad efter den mytologiska kungen av fåglar, Garuda, som är känd för att kämpa mot demoner. Det är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Öva det på morgonen på fastande mage och håll posera för 15 till 30 sekunder.

Fördelar: Garudasana förbättrar din känsla av balans och sträcker vaderna och axlar. Det löser dina ben och höfter, vilket gör dem flexibla. Den pose förbättrar också din koncentration.

2. Upavistha Konasana (Sittande Wide-Angled Pose)

Om Pose: Upavistha Konasana eller sittande vidvinkel Pose är en asana som ger god praxis till andra liknande vitt vinklad sittande och stående poser. Det är en mellannivå Hatha yoga asana. Öva det på morgonen på fastande mage. Håll posera för 30 till 60 sekunder.

Fördelar: Upavistha Konasana lugnar din hjärna och hjälper dig att bli lugn. Den sträcker sig dina ben, armar och rygg och öppnar höfterna. Det stimulerar också dina bukorganen.

3. Dandasana (Personal Pose)

Om Pose: Dandasana eller personal Pose är en uppvärmnings pose. Det är en nybörjarnivå Asanayoga. Öva det på morgonen på fastande mage eller kväll efter en lucka på fyra till sex timmar från sista måltid. Håll posera för 15 till 30 sekunder.

Fördelar: Dandasana lugnar dina hjärnceller. Det förbättrar anpassningen av din kropp och förbättrar din kroppskännedom. Dandasana förlänger och stärker din ryggrad.

4. Paschimottanasana (Sittande Forward Bend)

Om Pose: Paschimottanasana eller Sittande Forward Bend är en asana som ger din kropp en intensiv stretch. Det är nybörjarnivå Hatha yoga asana. Öva det på morgonen eller kvällen på fastande mage. Håll posera för 30 till 60 sekunder.

Fördelar: Paschimottanasana är en stress reliever. Det håller ångest, ilska och irritation i schack. Posen reglerar blodtrycket och sträcker den nedre delen av ryggen och hamstrings.

5. Ardha Pincha Mayurasana (Dolphin Pose)

Om Pose: Ardha Pincha Mayurasana eller Dolphin Pose är en asana som ser ut som ett inverterat ‘V’ och liknar Adho Mukha Svanasana. Det är en nybörjarnivå Ashtanga yoga asana. Öva det på morgonen på fastande mage. Håll posera för 30 till 60 sekunder.

Fördelar: The Dolphin Pose lindrar mild depression och huvudvärk och även sträcker axlarna. Det är bra för sömnlöshet och terapeutiskt för trötthet.

6. setu Bandhasana (Bridge Pose)

Om Pose: Setu Bandhasana eller Bridge Pose är en asana som liknar en bro och därmed heter så. Det är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Öva det på morgonen på fastande mage och rena tarmarna. Håll posera för 30 till 60 sekunder.

Fördelar: Setu Bandhasana tonar din kärna muskler och öppnar dina axlar. Den pose stärker dina armar och ben och är terapeutiskt för högt blodtryck och stress.

7. Salamba sirsasana (Huvudstående)

Om Pose: Salamba sirsasana eller Huvudstående är en fullständig inversion av kroppen. Det kallas kungen av alla yoga asanas. Den asana är en avancerad nivå Vinyasa Asanayoga. Öva det på morgonen på fastande mage och håll posera för 1 till 5 minuter.

Fördelar: Salamba sirsasana stärker din ryggrad och nacke och möjliggör ett sunt blodflöde i dina hjärnceller. Den behandlar depression och ökar tydligheten i sinnet.

Försiktighetsåtgärder som ska vidtas

Även yoga fungerar bra för de flesta av dem som lider av bipolär sjukdom, det finns vissa människor som lider av biverkningar såsom agitation, snabb andning, och bli kritisk mot sin praktik förmågor.

Var noga med att praktisera yoga i en miljö där du känner dig bekväm och godtagbar.

Yoga är inte en behandling för bipolär sjukdom. Fortsätt att ta din medicin för bipolär sjukdom tillsammans med yoga.

 Nu ska vi svara på några vanliga frågor om yoga för bipolär sjukdom.

Expert svar För läsarnas frågor

Är bipolär sjukdom botas genom yoga?

Yoga kan behandla bipolär sjukdom, men kan inte nödvändigtvis bota den.

Hur ofta jag tränar yoga om jag har bipolär sjukdom?

Gör yoga en del av din dagliga rutin.

Bipolär sjukdom är krävande för dig och dem omkring dig. Det kan ta livet ur dig, ibland bokstavligt talat. Gör det lite lätt och hanterbar genom att försöka ovanstående poser. Gå för det, att göra ditt liv bättre.