7 Yoga Amazing pozează pentru tulburarea bipolară

Home » Review » Health » 7 Yoga Amazing pozează pentru tulburarea bipolară

7 Yoga Amazing pozează pentru tulburarea bipolară

Echilibrul este bun. De fapt, acesta este mare. Intrebati orice pacient bipolara, iar ei vor da din cap în acord. De ce, mă rog? Deoarece păstrarea mintea lor echilibrată nu vine cu ușurință la ei. Doar o terapie alternativă de vindecare cum ar fi yoga îi poate ajuta să se ocupe cu tulburare bipolara lor.

pacientii bipolara au stari de spirit șmecher și sunt imprevizibile. Ei suferă de perioade de depresie și entuziasm alternativ. Aproximativ 51 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de această afecțiune, care le determină financiare, sociale și problemele legate de muncă.

În afară de tratamentul regulat pentru tulburarea bipolara, yoga este un excelent mod de a trata starea. Yoga reduce stresul, care este un declanșator major pentru stări emoționale extreme în tulburarea bipolară.

Yoga gestionează tulburare bipolară bine prin consolidarea te mental si fizic pentru a face față cu ea. Să învățăm cum o face de mai jos. Uită-te.

Înainte de aceasta, trebuie să înțelegem complet problema tulburare bipolara.

Ce este tulburarea bipolară?

Tulburarea bipolara este o stare de sanatate mintala care afecteaza creierul, cauzand schimbari extreme ale nivelului de starea de spirit, energie și activitate. Ea apare mai ales din cauza genetica si traume, cum ar fi abuzul din copilarie si de stres pe termen lung.

Modificări ale dispoziției variază de la hiperactivitate extremă la matitate absolută și depresie. Acestea fie apar în mod alternativ sau de ședere pentru perioade prelungite, înainte de trecerea la alt stat.

Perioada de tensiune este denumită „manic“ și faza plictisitoare ca „depresive“. În perioada de maniacal, persoana este prea entuziast, extrem de emotionat, si anormal de energic. El / ea devine agitat și consideră că este dificil să doarmă.

Pe masura ce se agraveaza starea, persoana are ganduri nerealiste, devine neregulat si impulsiv, iar atunci când acesta devine halucinații cel mai rău.

Cealaltă parte a acestei este depresia. In aceasta, pacienții au o perspectivă cu totul negativă față de viață și suferă de tulburări de anxietate. Ei se simt plictisitoare, lipsit de viață, și sinucidere. Nimic nu-i entuziasmează, și ei nu simt ca amestecându-se cu nimeni.

Etapa intermediară este hipomanie, în cazul în care persoana este entuziast, excitabil, și funcționează într-un flux, ceea ce le face extrem de productiv. O perioadă manic este de obicei urmat de un stat și vice-versa depresivă.

Acum, trebuie să înțelegem modul în care yoga ajuta cu tulburare bipolara.

Yoga și tulburarea bipolară

 Când suferă de tulburare bipolară, stresul este o componentă majoră care declanșează stări emoționale extreme. Adăugat la faptul că este anxietatea, ceea ce face doar mai rău, atunci când sunt în faza de maniacale sau depresive.

Eliminarea stresului și a anxietății face mai ușor pentru un pacient bipolara, si yoga face exact asta.

Întinzându corpul tău și menținându-l sănătos cu yoga este o modalitate de a face cu problema. Respirația sincronizată în timp ce se în, stau, și să ieși din ipostazele calmeaza corpul cat si mintea.

Pranayama și echilibrul meditație și te antrenezi mai bine să se ocupe cu modificări ale dispoziției. Yoga creste serotonina si gamma nivelurile amino butiric din creier, care ajuta la combaterea depresiei .

Astfel, yoga este un plus de ajutor pentru a gestiona tulburare bipolara. Acesta imbunatateste starea generala de sanatate si va permite sa se ocupe cu tulburare bipolara mai bine.

Deci, de ce nu învățăm câteva exerciții de yoga care funcționează cel mai bine pentru tulburare bipolara? Verificați-le mai jos.

7 Cel mai bun Poses yoga pentru tulburarea bipolară

Yoga oferă ipostaze terapeutice care calma mintea. Ei distrage mintea pacientului bipolară și canaliza gândurile sale într-o direcție pozitivă.

1. Garudasana (Eagle Pose)

yoga garudasana pentru tulburarea bipolara

Despre Pose: Garudasana sau Eagle Pose este un asana numit după mitologice regele păsărilor, Garuda, care este cunoscut pentru a lupta impotriva demonilor. Este un nivel incepator Vinyasa yoga asana. Practica aceasta dimineata , pe stomacul gol și mențineți pozeze pentru 15 la 30 de secunde.

Beneficii: Garudasana îmbunătățește sentimentul de echilibru și se întinde viței și umeri. Slăbim picioarele și șoldurile, ceea ce le face flexibile. Pose îmbunătățește , de asemenea , concentrarea.

2. Upavistha Konasana (Așezat Pose Wide-Angled)

Despre Pose: Upavistha Konasana sau Pose Wide-ANGLED Așezat este o Asana , care dă o bună practică în alte ipostaze largi unghi scaune și în picioare similare. Este un intermediar nivel Hatha Yoga asana. Practica aceasta dimineata , pe stomacul gol. Țineți pozeze pentru 30 până la 60 de secunde.

Beneficii: Upavistha Konasana calmeaza creierul și vă ajută să devină pașnică. Se întinde picioarele, brațele și coloanei vertebrale și se deschide șoldurile. De asemenea , stimulează organele abdominale.

3. Dandasana (Personal Pose)

Despre Pose: Dandasana sau a personalului Pose este o dezmorțire pune. Este un yoga asana nivel incepator. Practica aceasta dimineata , pe stomacul gol sau seara , după o pauză de 4 până la 6 ore de la ultima masa. Țineți pozeze pentru 15 până la 30 de secunde.

Beneficii: Dandasana calmeaza celulele creierului. Acesta îmbunătățește alinierea corpului și îmbunătățește conștientizarea corpului. Dandasana lungește și întărește coloanei vertebrale.

4. Paschimottanasana (Așezat Forward Bend)

Despre Pose: Paschimottanasana sau Așezat Forward Cotul este o Asana care oferă corpului dumneavoastră o întindere intensă. Acesta este nivelul începător Hatha Yoga asana. Practica – l în dimineața sau seara pe stomacul gol. Țineți pozeze pentru 30 până la 60 de secunde.

Beneficii: Paschimottanasana este o eliberare de stres. Se păstrează anxietate, furie, iritabilitate și la golf. Pose regleaza tensiunea arteriala si se intinde partea inferioara a spatelui și femurali.

5. Ardha Pincha Mayurasana (Dolphin Pose)

Despre Pose: Ardha Pincha Mayurasana sau Pose Dolphin este un Asana care arata ca un „V“ inversat și este similar cu Adho Mukha Svanasana. Este un nivel incepator Ashtanga yoga asana. Practica aceasta dimineata , pe stomacul gol. Țineți pozeze pentru 30 până la 60 de secunde.

Beneficii: Dolphin Pose ameliorează depresia ușoară și dureri de cap și se întinde , de asemenea , umerii. Este de ajutor pentru insomnie si terapeutice pentru oboseala.

6. Setu Bandhasana (Podul Pose)

Despre Pose: Setu Bandhasana sau Podul Pose este o Asana care arata similar cu un pod și este , prin urmare , numit asa. Este un nivel incepator Vinyasa yoga asana. Practica aceasta dimineata , pe stomacul gol și intestinele curate. Țineți pozeze pentru 30 până la 60 de secunde.

Beneficii: Setu Bandhasana tonifica muschii de bază și se deschide umerii. Pose întărește brațele și picioarele și este terapeutic pentru hipertensiune arterială și de stres.

7. Salamba Sirsasana (headstand.Suport)

Despre Pose: Salamba Sirsasana sau headstand.Suport este o inversare completă a corpului. Este numit regele tuturor asane yoga. Asana este un nivel avansat de Vinyasa yoga asana. Practica aceasta dimineata , pe stomacul gol și mențineți pozeze pentru 1 până la 5 minute.

Beneficii: Salamba Sirsasana întărește coloanei vertebrale și a gâtului și permite un flux sanguin sanatos in celulele creierului. Se tratează depresia și crește claritatea minții.

Măsuri de precauție care trebuie luate

În timp ce practica yoga funcționează bine pentru majoritatea persoanelor care sufera de tulburare bipolara, există unele persoane care suferă de efecte secundare, cum ar fi agitație, respirație rapidă, și devenind critică a abilităților lor practică.

Aveți grijă să practice yoga, într-un mediu în care te simți confortabil și acceptabil.

Yoga nu este un tratament pentru tulburare bipolara. Continuați să luați medicamente pentru tulburarea bipolara, impreuna cu practica yoga.

 Acum, să răspundă la câteva întrebări comune despre yoga pentru tulburare bipolara.

Răspunsuri Expert pentru întrebări de la cititori

Este tulburare bipolară curabile de yoga?

Yoga poate trata tulburare bipolara, dar nu poate în mod necesar vindeca.

Cât de des pot practica yoga daca am tulburare bipolara?

Asigurați-Yoga practica o parte din rutina de zi cu zi.

Tulburarea bipolara este consumatoare de timp pentru tine si cei din jurul tău. Se poate lua viața din tine, uneori, literalmente. Face un pic mai ușor de gestionat și prin încercarea ipostazele de mai sus. Du-te pentru ea, face viața mai bună.