7 yoga øvelser for å strekke kroppen din

Home » Review » Fitness » 7 yoga øvelser for å strekke kroppen din

7 yoga øvelser for å strekke kroppen din

Vi vet alle stretching er bra. Men hva betyr det?

Det letter dine stive muskler, lindrer spenninger i hele kroppen din, og hjelper deg å trene uten å forårsake noen skade på kroppen.

Høres ut som det beste, ikke sant? Deretter er alt du trenger å gjøre å prøve disse 7 beste yoga øvelser for å strekke kroppen din. De er sikker på å gjøre livet ditt enklere.

Før det, la oss finne ut betydningen av yoga for å strekke.

Yoga for Stretching

Stivhet er dårlig, enten i kropp eller sinn. Og hvorfor er yoga er den beste måten å strekke? Det er fordi det letter stivhet både i sinnet og kroppen.

Strekking i yoga innebærer å flytte kroppen så vel som puster dypt. Breathing hjelper deg å komme dypere inn i musklene, og dermed gjør deg oppmerksom på hva kroppen din trenger.

At med riktig stretching, vil bare gjøre dine treningsøkter bedre uten å forårsake noen skade. Sammen med å gjøre musklene fleksibel, holder yoga dem aktiv og sunn.

Så, for helhetlig stretching, yoga er det riktige valget. Det er noen yoga strekninger som er nevnt nedenfor. Prøv dem til å forstå godhet strekker seg gjennom yoga.

Yoga Strekker

1. Baddha Konasana (Butterfly Pose)

Om Pose: Baddha Konasana eller Butterfly Pose er en sittende asana som ser ut som en sommerfugl flakse med vingene når du er i bevegelse. En statisk Baddha Konasana ligner en skomaker på jobben. Dette asana er en nybegynner nivå Vinyasa yoga asana. Praktisere den på tom mage om morgenen. Hold posere for 1 til 5 minutter.

Hva gjør Baddha Konasana Stretch?

Baddha Konasana strekker på innsiden av lårene, lyskene og knær.

Fordelene av strekningen

Positur stimulerer eggstokkene og nyrer. Det reduserer menstrual smerte og er terapeutisk for infertilitet. Positur letter fødsel og blir kvitt tretthet.

2. Bharadvajasana (Seer Pose)

Om Pose: Bharadvajasana eller seeren Pose er oppkalt etter Bharadvaj, en av de legendariske syv seerne. Det er en enkelt sittende vridning og et mellomliggende nivå Hatha yoga asana. Øv på asana i morgen på tom mage og rene tarmer for best resultat. Hold den i 30 til 60 sekunder.

Hva gjør Bharadvajasana Stretch?

Bharadvajasana strekker skuldre, hofter og rygg.

Fordelene av strekningen

Bharadvajasana forbedrer fordøyelsen og utskillelse. Det stabiliserer nervesystemet og lindrer ryggsmerter og nakkesmerter. Vri lindrer ditt sinn og er terapeutisk for carpal tunnel syndrom.

3. Janu Sirsasana (hodet til Knee Pose)

Om Pose: Janu Sirsasana eller hodet for å Knee Pose er sittende asana som krever hodet for å ta på kneet. Det er en nybegynner nivå Ashtanga yoga asana. Øv på asana i morgen på tom mage eller kveld når et gap på 4 til 6 timer fra siste måltid. Hold den i 30 til 60 sekunder.

Hva gjør Janu Sirsasana Stretch?

Janu Sirsasana strekker ryggraden, hamstrings, og magen.

Fordelene av strekningen

Janu Sirsasana stimulerer nyrene og leveren. Positur reduserer hodepine og angst og er terapeutisk for søvnløshet. Det hjelper også deg å miste magen fett.

4. Vasisthasana (Side Plank Pose)

Hvordan gjøre Vasisthasana og hva er dens fordeler

Om Pose: Vasisthasana eller Side Plank Pose er oppkalt etter den berømte seer Vasistha, som eide Kamadhenu, en ku som gitt noen ønsker. Det er en nybegynner nivå Hatha yoga asana. Øv på asana i morgen på tom mage. Hold positur i 30 til 60 sekunder.

Hva gjør Vasisthasana Stretch?

Vasisthasana strekker armene, håndledd og ben.

Fordelene av strekningen

Vasisthasana forbedrer balanse og koordinasjon, og hjelper på å bygge en sterk kjerne. Det er en utmerket måte å forbedre konsentrasjonen og bli fokusert.

5. Chakrasana (Wheel Pose)

3. Chakrasana (Wheel Pose)

Om Pose: Chakrasana eller Wheel Pose er en dyp bakover strekning. Det ser ut som et hjul når antatt, og dermed får sitt navn. Det er en nybegynner nivå Ashtanga yoga asana. Øv Chakrasana i morgen på tom mage eller kveld når et gap på 4 til 6 timer fra siste måltid. Hold den i 1 til 5 minutter.

Hva gjør Chakrasana Stretch?

Chakrasana strekker hender, bryst og rumpe.

Fordelene av strekningen

Chakrasana er bra for hjertet og astma. Det stimulerer skjoldbrusk og hypofysen. Positur øker energinivået og reduserer depresjon.

6. Anjaneyasana (Crescent Pose)

Om Pose: Anjaneyasana eller Crescent Pose ser ut som halvmånen når antatt og er også den holdning som Herren Hanuman av indisk mytologi er vanligvis portrettert i Det er en nybegynner nivå Vinyasa yoga asana.. Øv på asana på tom mage. Hold positur i 15 til 30 sekunder.

Hva gjør Anjaneyasana Stretch?

Anjaneyasana strekker quadriceps, hip flexors og gluteus maximus.

Fordelene av strekningen

Anjaneyasana stimulerer underkroppen. Det er terapeutisk for de som lider av isjias. Det frigjør spenninger i hoftene, åpner opp skuldrene, og toner kroppen din.

7. Prasarita Padottanasana (Wide-bente fremover bøy Pose)

Om Pose: Prasarita Padottanasana eller Wide-Legged Forward Bend Pose er en fremover bøy som er god praksis for mer avanserte inversjoner. Positur er en nybegynner nivå Vinyasa yoga asana. Øv Prasarita Padottanasana i morgen på tom mage. Hold den i 30 til 60 sekunder.

Hva gjør Prasarita Padottanasana Stretch?

Prasarita Padottanasana strekker kalver, hofter og nedre del av ryggen.

Fordelene av strekningen

Prasarita Padottanasana lindrer angst og spenning i nakke og skuldre. Det toner mage organer og lindrer milde ryggsmerter. Positur åpner hoftene og slapper kroppen din.

Ekspertene svarer for leserne Spørsmål

Hvor ofte øver jeg yoga stretching øvelser?

Øv hver dag for å observere en bemerkelsesverdig endring i mobilitet av kroppen din.

Er yoga asanas nok til å holde meg i form?

Nei, sammen med asanas, vil praktisering av meditasjon holde deg helt i form og på tå hev.

Hva er livet uten en god strekning? Det holder deg forberedt og klar til å ta på seg noe. Få rask i trinn og bli energisk ved å praktisere yoga strekninger som er nevnt ovenfor. De vil holde deg i form i sinn og kropp. Så komme i gang og bli super duper fleksibel.