7 Yoga övningar för stretching din kropp

Home » Review » Fitness » 7 Yoga övningar för stretching din kropp

7 Yoga övningar för stretching din kropp

Vi vet alla stretching är bra. Men, vad betyder det?

Det underlättar dina stela muskler, lindrar spänningar i hela kroppen, och hjälper dig att träna utan att orsaka några skador på kroppen.

Låter som det bästa, eller hur? Sedan är allt du behöver göra prova dessa 7 bästa yogaövningar för stretching din kropp. De är noga med att göra ditt liv enklare.

Innan dess, låt oss ta reda på betydelsen av yoga för att sträcka.

Yoga för stretching

Stelhet är dålig, vare sig i kroppen eller sinnet. Och varför är yoga det bästa sättet att sträcka? Det beror på att det underlättar styvhet både i kropp och själ.

Stretching i yoga innebär att flytta kroppen samt andas djupt. Andningen hjälper dig att få djupare in dina muskler, vilket gör dig medveten om vad din kropp behöver.

Att med lämplig sträckning, kommer bara att göra din träning bättre utan att orsaka någon skada. Tillsammans med att göra dina muskler flexibel, yoga håller dem aktiva och friska.

Så, för helhets stretching, är yoga rätt val. Det finns några yoga sträckor som nämns nedan. Försök dem att förstå godhet stretching genom yoga.

Yoga Sträckor

1. Baddha Konasana (fjäril Pose)

Om Pose: Baddha Konasana eller Butterfly Pose är en sittande asana som ser ut som en fjäril flaxar med vingarna när i rörelse. En statisk Baddha Konasana liknar en skomakare på jobbet. Detta asana är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Öva det på fastande mage på morgonen. Håll posera för 1 till 5 minuter.

Vad gör Baddha Konasana Stretch?

Baddha Konasana sträcker din inre lår, ljumskar och knän.

Fördelar med Stretch

Den pose stimulerar dina äggstockar och njurar. Det minskar menstruations obehag och är terapeutiskt för infertilitet. Den pose underlättar förlossning och gör sig av trötthet.

2. Bharadvajasana (Seer Pose)

Om Pose: Bharadvajasana eller siaren Pose är uppkallad efter Bharadvaj, en av de legendariska sju siare. Det är en enkel sittande twist och en mellannivå Hatha yoga asana. Öva asana på morgonen på fastande mage och rena tarmar för bästa resultat. Håll den i 30 till 60 sekunder.

Vad gör Bharadvajasana Stretch?

Bharadvajasana sträcker dina axlar, höfter och rygg.

Fördelar med Stretch

Bharadvajasana förbättrar matsmältningen och utsöndring. Det stabiliserar nervsystemet och lindrar ryggvärk och nackvärk. Den twist lugnar ditt sinne och är terapeutiskt för karpaltunnelsyndrom.

3. Janu sirsasana (huvud till Knee Pose)

Om Pose: Janu sirsasana eller huvudet till Knee Pose är en sittande asana som kräver huvudet att röra knäet. Det är en nybörjarnivå Ashtanga yoga asana. Öva asana på morgonen på fastande mage eller kväll efter en lucka på fyra till sex timmar från sista måltid. Håll den i 30 till 60 sekunder.

Vad gör Janu sirsasana Stretch?

Janu sirsasana sträcker ryggraden, hamstrings, och buken.

Fördelar med Stretch

Janu sirsasana stimulerar njurar och lever. Den pose minskar huvudvärk och ångest och är terapeutiskt för sömnlöshet. Det hjälper dig också att förlora magen fett.

4. Vasisthasana (Side Plank Pose)

Hur man gör Vasisthasana Och vad är dess fördelar

Om Pose: Vasisthasana eller Side Plank Pose är uppkallad efter den berömda siaren Vas, som ägde Kamadhenu, en ko som gav någon önskan. Det är en nybörjarnivå Hatha yoga asana. Öva asana på morgonen på fastande mage. Håll posera för 30 till 60 sekunder.

Vad gör Vasisthasana Stretch?

Vasisthasana sträcker dina armar, handleder och ben.

Fördelar med Stretch

Vasisthasana förbättrar din balans och koordination och hjälper till att bygga upp en stark kärna. Det är ett utmärkt sätt att förbättra din koncentration och stanna fokuserad.

5. Chakrasana (Wheel Pose)

3. Chakrasana (Wheel Pose)

Om Pose: Chakrasana eller Wheel Pose är en djup bakåt stretch. Det ser ut som ett hjul när antas och därmed fått sitt namn. Det är en nybörjarnivå Ashtanga yoga asana. Öva Chakrasana på morgonen på fastande mage eller kväll efter en lucka på fyra till sex timmar från sista måltid. Håll den i 1 till 5 minuter.

Vad gör Chakrasana Stretch?

Chakrasana sträcker dina händer, bröst och skinkor.

Fördelar med Stretch

Chakrasana är bra för hjärtat och astma. Det stimulerar din sköldkörtel och hypofys. Den pose ökar din energi nivåer och minskar depression.

6. Anjaneyasana (Crescent Pose)

Om Pose: Anjaneyasana eller Crescent Pose ser ut månskäran när antas och är också hållning där Lord Hanuman av indisk mytologi vanligtvis skildras i Det är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga.. Öva asana på fastande mage. Håll posera för 15 till 30 sekunder.

Vad gör Anjaneyasana Stretch?

Anjaneyasana sträcker dina quadriceps, höftböjarmuskelaturen och gluteus maximus.

Fördelar med Stretch

Anjaneyasana stimulerar nedre delen av kroppen. Det är terapeutiskt för dem som lider av ischias. Det frigör spänningar i höfterna, öppnar dina axlar och toner kroppen.

7. Prasarita Padottanasana (Wide-Legged Framåt Bend Pose)

Om Pose: Prasarita Padottanasana eller Wide-Legged Forward Bend Pose är en framåt böj som är god praxis för mer avancerade inversioner. Ställningen är en nybörjarnivå Vinyasa Asanayoga. Öva Prasarita Padottanasana på morgonen på fastande mage. Håll den i 30 till 60 sekunder.

Vad gör Prasarita Padottanasana Stretch?

Prasarita Padottanasana sträcker vaderna, höfter och nedre delen av ryggen.

Fördelar med Stretch

Prasarita Padottanasana lindrar ångest och spänningar i nacke och axlar. Det toner dina bukorganen och lindrar milda ryggsmärtor. Den pose öppnar höfterna och slappnar kroppen.

Expert svar för läsarna frågor

Hur ofta jag tränar yoga stretching övningar?

Öva varje dag för att observera en anmärkningsvärd förändring i rörlighet i kroppen.

Är yoga asanas tillräckligt för att hålla mig passa?

Nej, tillsammans med asanas kommer bruket av meditation hålla dig helt frisk och på tårna.

Vad är livet utan en bra sträcka? Det håller dig förberedd och redo att ta på någonting. Få snabb i steget och bli energisk genom att praktisera yoga sträckor som nämns ovan. De kommer att hålla er passa in kropp och själ. Så komma igång och bli super duper flexibel.