8 Άκρων ως θεμέλιο της γιόγκα

Home » Review » Yoga Basic » 8 Άκρων ως θεμέλιο της γιόγκα

 8 Άκρων ως θεμέλιο της γιόγκα
Οι Γιόγκα Σούτρας του Πατάντζαλι  πιστεύεται ότι έχουν συγγράψει περίπου το έτος 250 CE. Παρά το γεγονός ότι κάνουν λίγο άμεση αναφορά των πρακτικών asana γιόγκα, συχνά αναφέρεται ως η φιλοσοφική βάση για τη σύγχρονη στάσης γιόγκα. Οι sutras περιγράφουν οκτώ «άκρα» της γιόγκα. (Η λέξη σανσκριτική για οκτώ άκρα είναι Ashtanga.) Κάθε σκέλος αναφέρεται σε μία πτυχή της επίτευξης ενός υγιούς και ικανοποιητική ζωή, και κάθε βασίζεται στο ένα πριν, περιγράφοντας μια διαδρομή για το επίδοξους γιόγκι να ακολουθήσει.

Οι οδηγίες κινούνται από τη βασική και ακόμη και κοσμικό πτυχές της καθημερινής ζωής προς τις υψηλές ρου του διαφωτισμού. Μπορείτε να εκπλαγείτε να ανακαλύψετε ότι μόνο ένα από τα άκρα ασχολείται με την εκτέλεση των στάσεις γιόγκα. Η έλευση της υπεροχής της φυσικής πλευράς Χάθα γιόγκα είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά πρόσφατη ανάπτυξη στην μακρά ιστορία της γιόγκα.

Τα οκτώ άκρα έχουν ως εξής:

1. Yama

Οι πέντε yamas είναι ηθικά οδηγιών προορίζεται να καθοδηγήσει τη συμπεριφορά του ιατρού προς τους άλλους. Αυτοί είναι:

  • Ahimsa : Μη βία προς τους άλλους. Ahimsa αναφέρεται συχνά ως επιχείρημα για την επιλογή μια χορτοφαγική διατροφή.
  • Satya : Αλήθεια.
  • Asteya : Δεν κλέβουν από τους άλλους. Αν και αυτό είχε μάλλον μια κυριολεκτική έννοια αρχικά, έχει επεκταθεί για να σημαίνει όχι βάζοντας τους άλλους κάτω για να χτίσει τον εαυτό σας.
  • Brahmacharya : Αγνότητα. Είτε αυτό σημαίνει ότι η αγαμία ή απλά να ελέγχει τις σεξουαλικές ορμές του είναι ανοιχτή σε ερμηνείες.
  • Aparigraha : Δεν coveting τι έχουν άλλοι.

2. Niyama

Ενώ οι yamas κατευθύνουν τη συμπεριφορά του ατόμου απέναντι στους άλλους, οι niyamas περιγράφουν πώς να ενεργούν ηθικά προς τον εαυτό του. Μαζί, αυτά τα δύο σύνολα κανόνων ήταν γραφτό να καθοδηγήσει μία σε δίκαιος τρόπος ζωής. Εδώ είναι οι niyamas:

  • Saucha : Καθαριότητα. Και πάλι, κατά πάσα πιθανότητα ένα πρακτικό νόημα αρχικά, αλλά έχει μια σύγχρονη ερμηνεία διατηρώντας τις προθέσεις σας καθαρό.
  • Santosa : Ικανοποίηση με τον εαυτό του.
  • Tapas : Αυτο-πειθαρχία. Έχοντας τη δέσμευση να στηρίξει μια πρακτική.
  • Svadhyaya : Αυτο-μελέτη. Έχοντας το θάρρος να κοιτάξουμε μέσα στον εαυτό σας για τις απαντήσεις.
  • Isvara pranidhana : Παραδοθείτε σε μια ανώτερη δύναμη. Είτε αυτό είναι μια θεότητα ή η αποδοχή ότι ο κόσμος κυβερνάται από δυνάμεις εκτός του ελέγχου μας, είναι στο χέρι σας.

3. Asana

Η πρακτική των στάσεις γιόγκα, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι στην εποχή του Patanjali η λέξη asana σήμαινε κάθισμα. Οι στάσεις γνωστά κατά τη στιγμή ήταν μάλλον καθήμενους θέσεις που προορίζονται για διαλογισμό. Η ανάπτυξη αυτού που θα αναγνωρίζει ως σύγχρονη στάσεις γιόγκα που συνέβη πολύ αργότερα.

4. Πραναγιάμα

Η πρακτική των ασκήσεων αναπνοής. Επιλέγοντας να ελέγχουν την αναπνοή για συγκεκριμένα αποτελέσματα.

5. Pratyahara

Η απόσυρση των αισθήσεων, που σημαίνει ότι το εξωτερικό κόσμο δεν είναι μια απόσπαση της προσοχής από το εσωτερικό κόσμο μέσα στον εαυτό του.

6. Dharana

Συγκέντρωση, δηλαδή τη δυνατότητα να επικεντρωθεί σε κάτι χωρίς διακοπή από εξωτερικούς ή εσωτερικούς περισπασμούς. Dharana βασίζεται Pratyahara. Μόλις μπορείτε να αγνοήσετε εξωτερικά ερεθίσματα, μπορείτε να αρχίσετε να κατευθύνει την προσοχή σας αλλού.

7. Dhyana

Διαλογισμός. Με βάση Dharana, είστε σε θέση να επεκτείνουν τη συγκέντρωσή σας πέρα ​​από ένα και μόνο πράγμα, έτσι ώστε να γίνεται τα περιλαμβάνει όλα.

8. Σαμάντι

Ευδαιμονία. Αφού έχετε επιτύχει dhyana, η υπέρβαση του εαυτού μέσω του διαλογισμού μπορεί να ξεκινήσει. Η αυτο-συγχωνεύεται με το σύμπαν, το οποίο μερικές φορές μεταφράζεται ως φώτιση.