8 Лесно йога пози, които ще се лекува фибромиалгия Бързо

Home » Review » Health » 8 Лесно йога пози, които ще се лекува фибромиалгия Бързо

8 Лесно йога пози, които ще се лекува фибромиалгия Бързо

Има толкова много нови и нечувано синдроми в света. И това, което е невероятно е, че йога има решение за повечето проблеми. Това беше само онзи ден, че попаднах на термина фибромиалгия. Това не беше нещо, което бях чул от преди. С повече изследвания, разбрах какво е и как йога може да помогне с него. Справяне с болка, ден след ден, може да бъде изключително уморително. Въпреки че не е лек, определено има надежда за облекчаване на болката. Но първо, нека да разберем проблема.

Какво е фибромиалгия?

Фибромиалгията е хронично заболяване, което води до необяснима болка в ставите и мускулите. Това не е болест. Това е синдром, и разполага с колекция от симптоми, съпровождащи се. Много хора бъркат фибромиалгия за артрит, като се има предвид, че симптомите са същите. Въпреки това, не е вид артрит.

Има много болезнени точки в организма, когато човек страда от този синдром. Тези точки се наричат ​​”тригерни точки.” Дори и лек натиск има тенденцията да създава куп болка в тези пунктове. Има 18 задейства точки в общото, а дори и ако някой изпитва нежност в 11 от 18-те точки, те са с диагноза фибромиалгия. Някои често срещани точки включват коленете, лактите, външните горната част на раменете, бедрата, гърба на главата и горната част на шията.

Понякога, дори и последователна тъпа болка по цялото тяло е симптом на този синдром. Други симптоми включват проблеми със съня, главоболие, безпокойство, депресия и умора.

Истинската причина за фибромиалгия е неизвестен. Въпреки това е вероятно, че физически травми, стрес, или грип може да се обостря атаката. Симптомите се случват, защото нервите и мозъка тълкува погрешно или реагират пресилено към нормалните сигнали за болка. Това също би могло да се дължи на дисбаланс в химикалите в мозъка.

Как ли Йога да облекчи фибромиалгия?

Дали йога добро за фибромиалгия? Йога е отлично лечение, въпреки че не е лек за фибромиалгия. Тази практика е известно, че се успокои ума и намаляване на стреса, който е ключов стимул на този синдром. Йога също разхлабва тесни мускули и освобождава напрежението в капан вътре в тях. С практиката, мускулите ви със сигурност ще се отвори малко. Йога е идеален също така, защото тя може да се адаптира към нуждите на всеки човек.

8 Ефективните Asanas В Y OGA За фибромиалгия Освобождаване

1. Tadasana

Въпреки че Tadasana изглежда проста, тя отнема много да се усъвършенства този основен поза. Трябва да включите цялото си внимание към себе си, раздробен на земята. Вашият раменете, гръбнака и дъх трябва да бъдат приведени в съответствие. Когато всичко това бъде направено, ще се почувствате духа и тялото си, успокой се и де-стрес. Вашите органи и мускули ще се отпуснат прекалено.

2. Uttanasana

Как да направя Uttanasana и какви са ползите от нея

Това стои напред завой има невероятни успокояващ ефект върху организма. Тя се отваря на целия гръб района, в зависимост от степента на болка и гъвкавостта на тялото си. Промяна на позата, в зависимост от това колко тялото ви може да бутам. Ако тази поза изглежда твърде предизвикателна, предвид състоянието ви, бихте могли да поставите ръцете си на стената, да го използват като опора.

3. Virabhadrasana I

Войнът аз Pose укрепва мускулите, тъй като успокоява ума. Това е точно това, което фибромиалгия пациенти се нуждаят. Тази поза укрепва мускулите на краката, гърба и ръцете, което го прави превъзходно поза да се справи с синдром на този вид.

4. Viparita карани

Тази асана е леко обръщане. Това е точно обратното на обичайната ни изправено положение, което дава възможност да се разтягат и се отпуснете мускулите на краката.

обратна кръв поток намалява подуване и умора в краката. Ако позата изглежда предизвикателно, бихте могли да използвате подпора за подкрепа. Тази поза определено ще помогне за облекчаване на дискомфорта и болката.

5. Balasana

Позата Balasana или детето е възстановителна поза. Тя ви позволява да погледнем вътре и спокойствието, за ума си. Естеството на позата е такава, че за стимулиране на икономиката извън се елиминира. Вие, като по този начин, се съсредоточи върху дишането си сам. Можете също така да активирате мек участък от работа по извиване на гърба си или разтягане раменете си навън. Това е един от най-добрите йога пози за фибромиалгия, тъй като е сигурен за облекчаване на болката.

6. Bhujangasana

Bhujangasana

Позата Cobra отваря предната част на тялото и гърдите, както го прави на гърба силен. И двете области са изключително чувствителни за страдащите от фибромиалгия. Въпреки че тази поза е изключително полезен за каузата, трябва да се улесни в нея. Поставете дланите си до гърдите си. След това, диша с челото си на земята. Постепенно повдигнете и натиснете само толкова, колкото тялото ви позволява да.

7. баддха Konasana

Баддха Konasana е невероятна хип отварачка. Известно е също за укрепване на коленете и слабините. Но бъдете сигурни, постепенно ще бъдат облекчени в позата, ако страдате от фибромиалгия. С практика, вие ще бъдете в състояние да се огъват и да се отворят вашите мускули, които имат един куп стрес в капан вътре.

8. Shavasana

Тази асана може да бъде направено в края на всеки йога сесия. Тя също може да бъде вашата зелена да позират всеки път, когато трябва да успокои ума си или да се отпуснете тялото си. Тази асана не води само в легнало положение. Тя ще ви научи как да се премахне стимул отвън, и приемете настоящето и живее в момента. Това води до пълно възстановяване в организма, което позволява както на органите и мускулите да се отпуснат напълно.

Най-добре е да се консултирате с лекар, преди да вземете по йога, ако имате фибромиалгия. Йога е нежна, но трябва да се потвърди, ако можете да го практикуват. Също така, не забравяйте да го направя под ръководството на опитен учител. Най-важното е, докато практикувате, вие трябва да слушате тялото си, и да се спре, когато той ви моли да спре. Също така, не забравяйте дишането. Вашата цел е да де-стрес и да намерят облекчение от болката.