8 Предизвикателна йога пози които ще ви помогнат Detox ума и тялото

Home » Review » Health » 8 Предизвикателна йога пози които ще ви помогнат Detox ума и тялото

8 Предизвикателна йога пози които ще ви помогнат Detox ума и тялото

Като се има предвид нашите стресиращи, нездравословен начин на живот, това е толкова лесно да бъдат продадени на всичко, което се маркира детоксикация. И най-категорично, нашите умове и тела се нуждаят от детоксикация, като се има предвид травмата и щетите, ние ги поставя сам. Има една дълбоко вкоренена връзка между йога и детоксикация. Така че нека да влезе в повече подробности.

Как ли Детоксикация работа?

Телата ни имат три основни системи, които са от решаващо значение за премахването на отпадъците. Те са кръвоносната система, лимфната система и храносмилателната система. В системата на кръвообращението е отговорен за изпомпване и филтриране на кръв през тялото, и по този начин го доставя кислород на органите и събира отпадъците от клетките. Системата на храносмилателната и чернодробната система портал са известни за обработка на храната, която ядем, и докато те правят това, те се разделят отпадъците от хранителни вещества, които се разпространяват чрез кръвта и в черния дроб, като по този начин се елиминира това, което тялото не се нуждае от незабавно , Лимфната система събира вътреклетъчни течности от организма и ги транспортира до лимфните възли, премахване на всичко, което е вредно преди лимфната течност се връща в кръвния поток.

Системите са определено силни и да направи чудеса за себе си. Но за да помогне на организма да се справи с изискванията, и да помогне на здравето на подкрепа в стресови начин на живот, нашият природен система за детоксикация се нуждае от помощник. Йога е, че перфектен помощник.

Йога За Детокс –  Как действа тя?

Най-активни форми на упражнения стимулират всичките три елиминационни системи, помагат на тялото ви детоксикация и се прочисти. Но йога методично се фокусира върху разтягане и компресиране на всяка част от тялото, и, следователно, е по-подходящ. Той помага в по-добро премахване на отпадъците.

Когато рутинна йога се извършва добре, всяка част на тялото е изтеглен, избута и усукани и това елиминира въглероден диоксид, млечна киселина, и лимфната течност от дълбоко навътре, където други форми на тренировки не постигнат.

Йога дишане също играе важна роля в стимулирането на детоксикация. Поради лоша заседание поза и прекомерно стрес, дробовете ни не работят пълния си капацитет. Това означава, че ние не успеем да се вземат възможно най-много кислород, тъй като ние в идеалния случай трябва или да премахнете толкова въглероден диоксид, тъй като ние евентуално може.

Дишането, което правим, заедно с йога упражнения, помага за премахване на въглеродния диоксид и стимулира органите, особено тези, които участват в храносмилането. С течение на времето и практиката, дишането също ще помогне в отдаване под наем на диафрагмата да се движат свободно.

Йога не само улеснява физическата детоксикация, но тя помага при умствена детоксикация, както добре. Ние всички сме жертви на страх, стрес и депресия. Практикуването на йога чистки тези токсични мисли. Умът ти се научи да насочи съзнанието далеч от хаоса. Вие сте обучени да е в настоящия момент.

При редовна йога практика, вие ще бъдете в състояние да елиминира двете материални и нематериални токсини, които не ви позволяват да чувства и са в най-добрия си.

8 Асани за да ви помогне и да се отпуснете Detox

1. Garudasana (Eagle поза)

В Garudasana или Орела Pose е невероятно мощен асана. Тя дава на телета, глезените, коленете, бедрата, горната част на гърба и раменете добър стрии. Когато натиснете бедрата здраво заедно, кръвообращението се подобрява, а това помага да се вълни на токсините в лимфните и кръвта.

2. Adho мукха Svanasana (насочената надолу куче поза)

В Adho мукха Svanasana или надолу куче Stretch е асана, при който сърцето се поставя по-високо от главата си. Съществува обратна на гравитацията, което се случва, когато се направи това, а това помага за правилната циркулация на лимфата и кръвта. Коремът се тонизирана и стимулирани, и следователно се подобрява храносмилането.

3. Ardha Matsyendrasana (Half Spinal Twist Pose)

Twist са невероятни детокс агенти и Ardha Matsyendrasana е перфектен обрат. Той стимулира храносмилането и помага за премахване на примеси от тялото. бъбреците, черния дроб, и корема са притиснати и стимулирани. Както се освободи обрат, кръв в тези органи.

4. Viparita карани (крака нагоре по стената Поза)

Тази асана се нарича още крака на стената. Той подобрява циркулацията на лимфата и кръвта в стъпалата и краката. Коремът получава нова доставка на кръв също, което подобрява храносмилането. Нервната система също се успокои, така че напрежението се намалява и психическо детоксикация се предизвиква.

5. Pincha Mayurasana (Peacock Перо поза)

Тази асана е изпълнен с предизвикателства, и ако успеете да навлезете в тази асана, репродуктивните органи и сексуалната функция са подобрени и по този начин е храносмилателната функциониране. Тази асана помага с интензивно физическо и психическо детоксикация.

6. Salamba Sarvangasana (Shoulderstand)

4. Salamba Sarvangasana (рамо изчакване)

Тази асана е инверсия, където рамото носи тежестта на тялото. Той помага да се отцеди натрупването на лимфната течност в горната част на тялото и краката. Това е една невероятна асана да практикуват в края на йога сесия, така че всички токсини, които се отделят са прочистени до сърцето, така че да могат да бъдат почистени и кислород.

7. Salamba Sirsasana (Поддържани стойка на глава)

5. Salamba Sirsasana (началник изчакване)

Headstands са невероятни, за да се подобри и да се подобри функционирането на сърдечно-съдовата система. Те намаляват натоварването на сърцето. Тази асана подпомага тези, които са депресирани и също така помага да се отървете от алергии. Той повишава храносмилателния огън и топлината на тялото, както добре. Тази асана също увеличава работата на епифизата и хипофизата. Много прилича на Sarvangasana, тази асана твърде помага извлича токсините от всички краища на тялото, което води до успешното премахване на отпадъци.

8. Chakrasana (Urdva Dhanurasana)

В Chakrasana е един от най-добрите йога пози за детоксикация и се практикува в самия край на йога сесия. Това е отварачка гърдите и помага задръстванията освобождаване и стагнация в организма. Тази асана също помага активирате метаболизъм. Тя отваря белите дробове и спомага за подобряване на дишането. Той също така стимулира коремните органи, като по този начин, подобряване на храносмилането.

Това е всичко за  йога за детоксикация! Detoxing вашата система е от съществено значение, както и йога го прави само между другото. Можете да се отдадете на тази прекрасна практика с надеждата да работят и тонизиране. Но без вашето съзнание, ума и тялото са добре почистена.