8 Végtagok: alapítvány jóga

Home » Review » Yoga Basic » 8 Végtagok: alapítvány jóga

 8 Végtagok: alapítvány jóga
A Jóga szútrák a Patanjali  úgy gondolják, hogy már szerzője egész évben 250 CE. Annak ellenére, hogy nincs sok közvetlen említést jóga ászana gyakorlatok, gyakran emlegetik, mint a filozófiai alapja a modern testtartási jóga. A szútrák vázolja nyolc „végtagok” a jóga. (A szanszkrit szó nyolc végtag Ashtanga.) Minden végtag kapcsolódik egy aspektusa az egészséges és teljes élet, és minden épít az előtte, felvázolja az utat a feltörekvő jógi követni.

Az irányelvek mozogni az alap, sőt világi szempontból a mindennapi élet felé magasztos eléri a megvilágosodást. Lehet, hogy meglepett, hogy felfedezzék, hogy csak az egyik végtag érintett teljesítményét jóga testhelyzetek. Az advent a elsőbbségét a fizikai hatha jóga oldala valójában egy merőben új fejlesztés jóga hosszú történetében.

A nyolc végtagok a következők:

1. Yama

Az öt yamas erkölcsi irányelvek célja, hogy irányítsák a gyakorló viselkedésre. Ők:

  • Ahimsa : Erőszakmentesség mások felé. Ahimsa gyakran érvelnek a választott vegetáriánus étrendet.
  • Satya : Őszinteség.
  • Asteya : Nincs lopás másoktól. Bár ez talán még egy szó jelentése eredetileg azt kiterjesztették értem, nem üzembe másokat le kell építeni magát.
  • Brahmacharya : Chastity. Hogy ez azt jelenti, a cölibátus, vagy egyszerűen vezérel egy szexuális impulzusok szabadon értelmezhető.
  • Aparigraha : Nem coveting, amit mások.

2. Niyama

Míg a yamas közvetlen ember viselkedése mások irányában, a niyamas leírják, hogy etikus felé önmagát. Együttesen ezek két szabályrendszer voltak hivatottak irányítani egy-egy igaz életmód. Itt vannak a niyamas:

  • Saucha : tisztasága. Ismét valószínűleg gyakorlati értelme eredetileg, de van egy modern értelmezése tartva a szándékai tiszták.
  • Santosa : Elégedettség önmagunkkal.
  • Tapas : önfegyelem. Miután a kötelezettségvállalást, hogy fenntartsák a gyakorlatban.
  • Svadhyaya : Self-tanulmány. Miután a bátorságot, hogy nézzetek magatokba a válaszokat.
  • Isvara pranidhana : Add át magad a nagyobb teljesítmény. Attól, hogy egy istenség vagy annak elfogadása, hogy a világ irányadó erők rajtunk kívül eső rajtad.

3. Asana

A jóga testhelyzetek, bár meg kell jegyezni, hogy az időt a Patanjali szót ászana jelentette helyet. A pózok időpontjában ismert valószínűleg ülő helyzetben szánt meditáció. A fejlesztés a mi felismeri a modern jóga testhelyzetek történt sokkal később.

4. Pranayama

Az a gyakorlat, légzőgyakorlatok. Úgy dönt, hogy ellenőrizzék a levegőt különleges hatásokat.

5. pratyahára

A visszavonás az érzékek, vagyis a külső világ nem egy figyelemelterelés a belső világ önmagunkkal.

6. dharana

Koncentráció, azaz képes összpontosítani valami zavartalan külső vagy belső zavaró. Dharana épül pratyahara. Ha figyelmen kívül hagyhatja külső ingerek, kezdhetjük irányítani a koncentráció másutt.

7. Dhjána

Elmélkedés. Építve dharana, meg tudja-e bővíteni a koncentráció túl egy dolog, hogy ez lesz mindenre kiterjedő.

8. Szamádhi

Boldogság. Miután elérték dhyána, a transzcendencia az én a meditáció lehet kezdeni. Az önálló egyesül a világegyetem, amelyet néha fordításban megvilágosodást.