Är Bikram Yoga säkert? Forskning om säkerheten vid Bikram Yoga

Home » Review » Yoga Basic » Är Bikram Yoga säkert? Forskning om säkerheten vid Bikram Yoga

Är Bikram Yoga säkert?  Forskning om säkerheten vid Bikram Yoga
Tjugosex ställningar och två andningsövningar. Det är formeln bakom Bikram metod som Bikram Choudhury upphovsrättsskyddat 2002 (även om status upphovsrätten är i fråga efter en 2012 översyn). Lärarna följer en standard skript när instruera 90 minuters sekvens. Och naturligtvis, gör du det i ett varmt rum. Hur varmt? Väl, är den officiella erforderlig temperatur 105 grader F med en fuktighet av 40 procent. I åratal har både insiders som svär vid helande krafter i denna svettig praxis och utomstående som ser snett på det undrade om effekterna av denna övning sker i värme och fuktighet på kroppens inre kärntemperatur. Nu har forskare börjar undersöka denna fråga.

Forskningen

Två nya studier har använt en liknande metod. Forskningsämnen svalde små termometrar för att mäta sina kärntemperaturer och bar pulsmätare. Båda studierna var små, med endast ca 20 personer vardera, och båda används människor som upplevt i Bikram Yoga.

Resultaten från den första studien kom ut 2013. Bly av Brian L. Tracy, professor vid Colorado State University som genomförde två tidigare studier om effekterna av Bikram Yoga på styrka och flexibilitet, var detta nya forskningen fokuserat på hur många kalorier brann under en Bikram Yoga session. De 19 deltagarna praktiserade sin yoga individuellt i ett labb medan du lyssnar på en inspelning av en lärares undervisning. De övervakades för att bestämma deras ämnesomsättning, hjärtfrekvens och kärntemperatur. Deras temperaturer ökade under hela klassen och planade i genomsnitt 100,3 F, som bestämdes att inte vara farliga. De män i studien brann i genomsnitt 460 kalorier per session medan kvinnor brann 333, något mindre än bjudet av Bikram entusiaster.

Den andra studien hade en liknande metod, även om yoga gjordes i en Bikram yoga studio med en certifierad lärare i stället för ett labb. Tjugo försökspersoner ingick i detta forskningsprojekt, som sponsrades av det amerikanska rådet om Motion och bedrivs vid University of Wisconsin av Emily Quandt. Igen, temperaturer ökade under hela klassen. I slutet av sessionen, den genomsnittliga högsta kärn temperaturer var 103,2 F för män och 102 F för kvinnor. En deltagare gjorde spik upp till 104,1 F och sju försökspersoner gick över 103 F.

Slutsatser

Även om båda studierna kom fram till att kroppstemperaturen steg under klassen till nivåer över 100, det är lite svårt att jämföra resultaten eftersom alla vi har från den första studien är ett genomsnitt. Det kan vara så att vissa individer fick in en farligare temperaturområde, som vi ser i den andra studien. Eftersom båda studierna är små, är det svårt att göra svepande slutsatser, men det verkar säkert att säga att höjningen av kärntemperaturen varierar beroende på individ, sätta vissa människor i riskzonen för värmerelaterade sjukdomar. Det är också viktigt att notera att alla försökspersoner upplevdes av Bikram yoga och därför något anpassat till den varma fuktiga rum. Därför bör nya studenter vara särskilt försiktig och ta pauser när det behövs.

Bikram tenderar att ha en one-size-fits-all metod, som kan vara farliga om verk så fast att den inte tillåter skillnader i varje persons fysiska svar på miljön. Den amerikanska rådet om motion, sponsorer vid universitetet i Wisconsin studien tyder starkt på att eleverna ges möjlighet att återfukta vid behov under Bikram Yoga. Konventioner runt när att dricka vatten under Bikram Yoga varierar, men alla heta yoga studenter ska veta att dricksvattnet för att ersätta vätska som förlorats svett är avgörande för kroppens förmåga att fungera på ett sunt sätt.