Beneficiile de Savasana Yoga și cum se face

Home » Review » Fitness » Beneficiile de Savasana Yoga și cum se face

Beneficiile de Savasana Yoga și cum se face

Savasana, sau Corpse Pose, este poza finală a unui flux de yoga. Este proiectat pentru a restabili corpul și mintea, după o practică solicitante fizic. Pentru a începe, așezați un covoraș sau un prosop pe o suprafață dură. Întinde-te pe spate. Păstrați-vă picioarele și brațele relaxate, permițându-ți palmele orientate în sus. După ce desenați conștientizare pentru fiecare parte a corpului, controla respirația într-un ritm lent și constant. Țineți timp de cel puțin cinci minute.

Dacă aveți tendința de a sări peste Savasana la sfârșitul fluxului de exercițiu, considerând că aceasta pose este vorba doar de răcire în jos, aici este o veste pentru tine. Avantajele Savasana pot extinde mult dincolo de practica yoga.

Savasana sau cadavru prezintă, este o postură finală comună a unei practici yoga. Este liniștit și nu necesită nici un efort fizic. In schimb, e vorba de restaurare. Corpul, mintea si spiritul poate recupera tot în această stare.

Pentru un străin, se poate arata ca pui de somn timp. Dar este departe de asta! Culcat în timpul acestui yoga cadavru pozeze va permite să se predea în momentul prezent.

Beneficiile de yoga Savasana

În general, yoga este un adevărat festin pentru corpul tau. Totul din memorie pentru a va imbunatati echilibrul. O practică obișnuită va elibera, de asemenea, tensiune in muschii. Dar când vine vorba de Savasana, beneficiile sunt chiar mai specifice. Fac trei luni de pose cadavru poate scuti de dureri de cap, insomnie, și anxietate.

Un studiu pe studenti au aratat ca un program de formare de yoga – un program care implică Savasana – au avut efecte pozitive asupra variabilelor fiziologice, cum ar fi capacitatea pulmonară, capacitatea vitală, tensiunea arterială și pulsul.

Potrivit unui articol în  International Journal of Exclusiv Cercetare de Management , Savasana are următoarele avantaje:

  • Ajută la reducerea tensiunii arteriale, insomnie, anxietate, presiunea și tensiunea musculară
  • Crește nivelul de energie, memorie, concentrare, concentrare și încrederea în sine
  • Ajută la stimularea circulației sângelui și exercită organele interne și relaxează corpul
  • Reduce dureri de cap, oboseala, tensiune, depresie si usoara
  • Ajută calmează mintea, împrospătează și întinerește mintea și corpul
  • Este benefic pentru persoanele care suferă de neurastenie – o uzat senzație generală, nervozitate, diabet, astm, și indigestie, constipație, lumbago, împreună cu mai adânc și dorm mai bine.
  • Savasana dă o stare profundă, meditativă de odihnă, care ajută la repararea celulelor și a țesuturilor și este o mare eliberare de stres.

Natura meditativa Savasana este beneficiul primar. Din moment ce se face la sfârșitul unei sesiuni, ajută mintea îmbrățișează tot ceea ce tocmai ai făcut-o. Acesta calmeaza, de asemenea, sistemul nervos și vă permite să reflecteze asupra practica. Mușchii dumneavoastră se încadrează într-o stare de repaus, deci este un mod minunat să se răcească după ce se întinde-l.

1. Alegeți Surface dreapta

Savasana ar trebui să se facă pe o suprafață dură. Parchet, gresie, și pardoseli din beton sunt toate optiunile ideale. Cu toate acestea, ar trebui să fie, de asemenea, utilizat o saltea sau un prosop. Acest lucru va face suprafața mai confortabil să se întindă pe.

2. face spațiul

Din moment ce va trebui să se întindă pe deplin în jos, de compensare spațiul din jurul tău este cheia. Îndepărtați toate obiectele fara stapan cum ar fi sticle de apă și adidași. Chiar și blocuri de yoga ar trebui să fie retrase din circuitul agricol.

Dacă sunteți într-o clasă, asigurați-vă că nu sunt prea aproape de nimeni. Repoziționarea mat dacă este necesar. Nu uitați că este important să se respecte spațiul personal al colegilor tăi colegi.

3. Întinde-te

Intinde-te pe spate, asigurându-vă că umerii ating podeaua. Puteți modifica poza și de a plasa o susține sub genunchi. În caz contrar, spatele trebuie sa fie pe podea, în orice moment.

Lăsați intregul corp se afunde în pământ. Acordați atenție la întregul corp, permițându-du-te de tensiune atunci când este necesar. Tu ar trebui să se relaxeze, de asemenea, cu fața și ochii.

4. Relaxați-vă picioarele și arme

și picioarele tale ar trebui să „drop“ deschis. Recunoașterea și eliberați necesitatea de a le menține perfect drepte. În ceea ce privește brațele tale? Puneți-le pe partea ta, aproximativ 6 inci de la corpul tau. Poziționați palmele în sus, lăsând degetele se strang in mod natural. Nu ar trebui să fie punerea orice energie in muschi.

5. Controlul conștientizarea

Savasana este totul despre recunoașterea starea actuală a corpului dumneavoastră. După culcat, să reflecteze asupra secvenței pe care tocmai ați făcut-o. Observați modul în care organismul se simte fizic. Plasați atenția pe degetele de la picioare dreapta, apoi pe piciorul drept și genunchi. Se repetă pe piciorul stâng, și apoi încet în sus coapse, pelvis și stomac. Continuați până când ajunge capul.

6. Respira încet

Ia lent „burta“ respirații adânci,. Acest lucru înseamnă că ar trebui să respire din diafragma, ceea ce face ca abdomenul inferior deplasa în sus și în jos. Acest lucru va calma corpul și a vă ajuta să se relaxeze.

Acest act de respirație controlată va crește , de asemenea , capacitatea pulmonară și de a îmbunătăți circulația. 4 Repetați până când se încadrează în de relaxare totală, dar asigurați – vă că nu adormi.

7. Se menține

Rămâneți în această poziție timp de 5 până la 10 minute, sau atâta timp cât instructorul dumneavoastră vă spune să. Puteți organiza chiar și Savasana timp de 20 de minute, dacă timpul permite. În general, un Savasana de 5 minute este recomandată pentru fiecare 30 de minute de yoga.

A învăța cum să facă Savasana perfectă are nevoie de timp si practica. Meditația, la urma urmei, nu vine ușor. Dacă încercați asta acasă, nu uitați să eliminați orice și toate distragerile.