Bhakti joga – Kaj je to in kakšne so njegove prednosti?

Home » Review » Yoga Basic » Bhakti joga – Kaj je to in kakšne so njegove prednosti?

Bhakti joga - Kaj je to in kakšne so njegove prednosti?

Ljubezen in predanost, da je svet lepši. Se ti ne zdi? Bogastvo, slava, in spiralno poklicna pot naprej boš, ampak kako daleč? Na neki točki, ki jih želijo uresničiti namena vse, kar delate in izkušnje čiste blaženosti. Če ste eden tak posameznik, ste prišli na pravo mesto. Tukaj govorimo o Bhakti joga in kako ima potencial, da spremeni svet. Preberite o izvedeti.

Bhakti joga in njena zgodovina

Bhakti joga je najprej govoril o v Bhagavad Gita kot predanost, predanost in predajo do koncepta boga ali močno vidiku, da je zdravnik obilno verjame in želi doseči odrešenje skozi. Ta ideja je delo hindujski tradiciji in razvila v različne sekte, kot Vaišnavizma, Šivaizem in Shaktism. Vsaka sekta ima božanstvo, da je zdravnik verjame v in se namenja za doseganje višjih svetovi zavesti. Bhakti joga je praksa, da se boste spoznali, da se ne razlikujejo od univerzalne energije.

Knjiga se imenuje Bhagavata Purana dodatno pojasnil koncept skozi zanimivih parcel in zgodbe. Bhakti joga je povečal na razlagal na različne načine, vodenje jedro nedotaknjen. Obstaja oblika joge se imenuje Panchayatana Puja, ki obožuje več božanstev, vendar meni, da so vse različne manifestacije ene velike moči.

Bhakti joga je edinstvenost je v svojem soočenju s togim kastnega sistema in ga zrušijo, da dosežejo vse. Nižje kaste ženske, ki se običajno dajejo po najnižjih družbenimi sloji, so del Bhakti tradicij preveč, zaradi česar je revolucionarno pot.

Ko Bhakti Joga potoval na zahod, je hindujski veri maska, ki jo je nosil vzletelo, in ljudje jo sprejeli ne glede na njihove ver in prepričanj. To je postala praksa, kjer se zajema kar njihovo srce poželi za ali idejo ali občutek, da so priložena. Tako, Bhakti joga zdaj pa je postal svetovni fenomen, izboljšati kakovost življenja ljudi.

Yoga Praktiki Bhakti

Obstajajo 4 vrste Bhakti joga praktikov, da je Bhagavad Gita omenja. To so:

 1. Tisti, ki trpijo zaradi tesnobe in stresa in iščejo olajšave.
 2. Tipa 2, so tisti, ki so radovedni Boga ali višjo duhovno energijo in bi rad vedel, kaj je to.
 3. Tretja kategorija je sestavljena iz tistih, ki pričakujejo nagrade za spremljanje prakse v tem življenju ali v posmrtno življenje.
 4. Četrti so tisti, ki želijo samo doživeti zvezo sebe z Bogom in pričakuje ničesar drugega iz prakse.

Različne Shades Of Bhakti

Raven in čustva izraziti svoje občutke ali ljubezen do koncepta ali božanstvo razlikujejo in po nekaj različnih vrst:

1. Shanta – Tu je bhakta ni zelo glasni o njegovi predanosti. Bil je miren in blaženo in ostane v misli na Boga, ne da bi ga izrazil ven veliko.

2. Dasya – Bhakta daje v celoti na božanstvo in mu služi z vso skrbnostjo in pozornostjo. Podobno kot Hanuman služijo Lord Rama.

3. Vatsalya – v tej obliki, bhakta brezpogojno ljubi božanstvo podobno ljubezni starš bi imeli do svojega otroka.

4. Sakhya – Vernik meni, da je božanstvo kot svojega prijatelja in delnice vse njegove veselja in žalosti z njim brez zadržkov in strahu. Odnos je pregledna in resnične.

5. Madhurya – Tu je bhakta je popolnoma namočeno v ljubezni do Boga in ga ocenjuje kot njegov / njen ljubljeni. Bhakta postane eno z Bogom, ki je končni manifestacija Bhakti.

Kako Practice Bhakti Yoga

Ni en način. Ker v času njenega nastanka, so bili nekateri formati določeno, da se oseba v načinu Bhakti. Lahko začnete z osnovno idol bogoslužje in pojdite do spoznanja enosti z Bogom.

Obstaja 11 temeljni dejavniki, ki Šri Ramanuja jih iz tega vidika. To so:

 1. Abhyasa , ki je nenehno razmišljanje o Bogu.
 2. Viveka , ki je prekvalifikacija diskriminacije proti nikomur.
 3. Vimoka je hrepenenje po Bogu in sebe, osvoboditev od vsega drugega.
 4. Satyam je resničnost s svojimi občutki in Bhakti.
 5. Arjavam je neposrednost s svojih poteh in vedenja.
 6. Kriya je pomagati in delati dobro drugim iskreno.
 7. Kalyana se želijo zdravja in sreče za vse.
 8. Daya kaže sočutje v odnosu do žalostna in jim pomagati.
 9. Ahimsa je nenasilje in brez škode do živih bitij po nepotrebnem ali zavestno.
 10. Dana je dobrodelna ustanova, ki daje ljudem v stiski.
 11. Anavasada je pa pozitivno in veselo in širjenje teh vibracij.

Bhakta naj bi se predati Bogu v molitvi in ​​ga častili, petje in petje svoje molitve z disciplino in usposabljanja k Bogu. Eno konico predanost in popolna odpoved pomoč pri sebe potopi v Boga. Ob Božjo obliko v mislih, postane lažje za Bhakta k molitvi in ​​ljubezni, namesto abstraktnega pojma.

V vašo dnevno rutino, načrtujejo vzorec izgovarja mantre, branje svetih spisov, in gledal zamišljeno v božji obliki na fotografiji ali idol. Povečajte svojo ljubezen do njega, dokler ne izgubite zavest vašega telesa in ugotoviš, da so eno z njim. Recitirati njegovo ime, pojejo njegove slave, in poskrbite, da vsako dejanje tvoje odmeva bhakti.

Na vašem domu, da se častijo mesto čisto in ga okrasimo. Kadi in prižgal svetilko v prisotnosti Boga. Kopanje, nositi čista oblačila, in sedel k molitvi, da mu kar način želite.

Koristi Bhakti joga

 • Bhakti joga mehča vašo osebnost in jo vodi stran od negativnih čustev, kot so jeza, ego, in arogance.
 • To vam daje mir in znanje.
 • Počutiš se veselo in blaženo skozi Bhakti joga.
 • To jemlje skrbi, tesnobe in strahu in skrbi, da ste mirni.
 • Bhakti Joga zmanjšuje bolečine in bolečine.
 • To vam bo dala izkušnje božanskega.
 • Bhakti Joga pomaga nadzorovati svoje čute in ročaj težke situacije z lahkoto.

Sedaj nam odgovoriti na nekaj skupnih dvome o Bhakti joga.

Odgovori strokovnjaka za bralce vprašanja

Je Bhakti joga veren?

Ni nujno. Posameznik se lahko prilagodijo, da je to zgolj duhovna praksa, da se lahko spremlja oseba, katere koli vere ali religije.

Ali pojem Boga morajo biti nujno v obliki božanstva?

Ne le, da postane lažje, če je to v obliki božanstva. Bhakta bodo imeli stabilno referenco, da se osredotoči na in meditacijo.

Vsi problemi na svetu je mogoče rešiti z ljubeznijo in predanostjo. Bhakti joga je pot, ki traja ljudi skozi to. To je čustvo čistosti, brezpogojne ljubezni in izjemno predanostjo. Če je vsak od nas napolni s takimi občutki, da ni prostora za sovraštvo. Priporočamo vam, da poskusite Bhakti joga in postane del naredijo svet lepši.