Bhakti jóga – Mi ez, és mik az előnyei?

Home » Review » Yoga Basic » Bhakti jóga – Mi ez, és mik az előnyei?

Bhakti jóga - Mi ez, és mik az előnyei?

Szeretettel és odaadással, hogy a világ egy jobb hely. Nem gondolod? Gazdagság, és spirális szakmai karrier folyton megy, de milyen messze? Egy bizonyos ponton, szeretné megvalósítani a célja mindennek, amit teszel és tapasztalat tiszta boldogság. Ha egy ilyen egyedi, akkor jön a jó helyen. Itt beszélünk Bhakti jóga, és hogyan képes arra, hogy megváltoztassa a világot. Olvasson tovább, hogy megtudja.

Bhakti jóga és története

Bhakti jóga először beszélt az a Bhagavad Gita, mint odaadás, odaadás, és átadjuk magunkat az Isten fogalma, vagy egy erős szempont, hogy az orvos bőven hisz, és szeretnék elérni az üdvösséget. Ezt a gondolatot vette a hindu hagyomány és fejlődött a különböző szekták, mint a vaisnavizmus, Shaivism és Shaktism. Minden szekta van egy istenség, hogy az orvos úgy véli, és adja át magát, hogy elérje a magasabb tudat birodalma. Bhakti jóga gyakorlat, hogy majd rájössz, hogy nem más, mint az univerzális energiát.

A könyv az úgynevezett Bhagavata Purana kifejtette továbbá a koncepció révén érdekes, telkek és történeteket. Bhakti Yoga emelkedett értelmezik a különböző módon, miközben a mag ép. Van egy formája a jóga úgynevezett Panchayatana Puja hogy imádja több istenségek, de úgy véli, hogy az összes különböző megnyilvánulásai egy nagy teljesítmény.

Bhakti Yoga egyedisége abban rejlik, hogy a konfrontáció a merev kasztrendszer és törés le, hogy elérje mindenkinek. Alsó kaszt nők, akik általában helyezni a legalacsonyabb a társadalmi rétegek, amelyek részei voltak a bhakti hagyományok is, így egy forradalmi utat.

Amikor Bhakti Yoga utazott a Nyugat, a hindu vallás maszkot, hogy volt rajta levették, és az emberek elfogadták azt, tekintet nélkül azok vallások és hiedelmek. Ez lett a gyakorlat, ahol az egyik elnevezés, amit a szíve vágyik, vagy egy gondolat vagy érzés, hogy ezek a jogok. Így Bhakti Yoga most vált az egész világon, jobbá az emberek életét.

A Bhakti jóga gyakorlók

Jelenleg 4 féle Bhakti jóga gyakorlók, hogy a Bhagavad Gita említi. Ők:

 1. Azok, akik szenvednek a szorongás és a stressz és keres enyhülést.
 2. 2-es típusú azok, akik kíváncsiak Isten, vagy egy magasabb szellemi energia és szeretné tudni, hogy mi az.
 3. A harmadik csoportba tartoznak azok, akik azt várják, jutalmakat gyakorlatát követve ebben az életben, vagy a túlvilágon.
 4. A negyedik azok számára, akik csak a tapasztalat az unió én Istennel, és várta semmi mást a gyakorlatban.

A különböző árnyalatú Bhakti

A szint és az érzelem kifejezésére az érzéseidet, vagy a szerelem egy olyan fogalom, vagy istenség változnak, és a következő néhány különböző típusa létezik:

1. Shanta – Itt a hívő nem nagyon hangos a odaadással. Ő nyugodt és boldog, és továbbra is a gondolat, hogy Isten nélkül kifejező ki sokat.

2. dászja – A hívő ad teljesen, hogy az istenség és szolgálja őt a lehető legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel. Hasonló a Hanuman szolgáló Lord Rama.

3. Vatsalya – Ebben a formában a hívő feltétel nélkül szereti az istenség hasonló a szeretet szülő volna felé a gyermek.

4. szakhja – A hívő úgy véli, az istenség, mint barátja és mind az ő örömét és bánatát vele gátlások nélkül vagy a félelem. A kapcsolat átlátszó és megbízhatók.

5. madhurya – Itt a bhakta teljesen átázott az Isten szeretete, és úgy véli őt, mint a / szeretett. A hívő eggyé válik az Isten, amely a végső megnyilvánulása Bhakti.

Hogyan lehet gyakorolni Bhakti Yoga

Nincs egyirányú. Mivel az idő a kezdetektől fogva, bizonyos formátum került lefektetett, hogy egy személy a Bhakti módban. Akkor kezdődik az alap bálványimádás, és menj fel a megvalósítását egység Istennel.

Jelenleg 11 alapvető tényezők, amelyek Sri Ramanuja lefektetett ebből a szempontból. Ők:

 1. Abhyasa , amely folyamatos gondolkodás az Isten.
 2. Viveka , amely átképzés diszkriminációnak felé senkit.
 3. Vimoka vágyik Isten és felszabadítja magunkat minden mástól.
 4. Satyam igazmondás az érzéseidet és Bhakti.
 5. Arjavam az egyenesség az Ön módon és viselkedését.
 6. Krija segíti és jót másoknak teljes szívvel.
 7. Kalyana van, akik egészséget és boldogságot mindenkinek.
 8. Daya mutatja együttérzés felé szerencsétlen, és segíti őket.
 9. Ahimsa erőszakmentesség és nem sérülés felé élőlény szükségtelenül vagy tudatosan.
 10. Dana a szeretet, amely a rászorulók.
 11. Anavasada van a pozitív és vidám és elterjedésének e vibes.

A Bhakta kell adnia magát Istennek imádkoznak és imádják őt, kántálás és az ének imái révén fegyelem és képzés Isten felé. Egy hegyes odaadással és teljes átadás segítséget merítik magunkat Istennek. Miután egy Isten formájában szem előtt könnyebbé válik a Bhakta imádkozni és a szeretet, hanem egy elvont fogalom.

A napi rutin, tervezni a mintát kimondani mantrák, a szentírások olvasása, és nézte töprengve az Isten formájában egy fotót vagy egy bálvány. Növelje szeretet felé, amíg meg nem eszméletlen a test és rájössz, hogy egy vele. Mondd a nevét, ő dicsőségét énekelni, és győződjön meg róla, minden jogszabály tiéd rezonál Bhakti.

Otthonában, tartsa az istentisztelet helye tiszta és díszítjük. Burn tömjén és a fény a lámpa Isten jelenlétében. Fürdik, viseljen tiszta ruhát, és üljön imádkoznak hozzá, bármelyik módon úgy dönt, hogy.

Jót Bhakti Yoga

 • Bhakti Yoga lágyítja a személyiség és tart távol a negatív érzelmek, mint a harag, ego, és arrogancia.
 • Ez ad a béke és a tudás.
 • Úgy érzi, örömteli és boldog keresztül Bhakti Yoga.
 • Ez elveszi aggodalom, a szorongás és a félelem, és tart nyugodt.
 • Bhakti jóga csökkenti a bánatát és fájdalmak.
 • Ez ad egy élmény az isteni.
 • Bhakti jóga segít ellenőrizni az érzékeit, és kezelni a nehéz helyzeteket könnyedén.

Nos, nézzük válaszoljon néhány gyakori kételyek Bhakti Yoga.

Szakértői válaszok az olvasók kérdések

Van Bhakti Yoga vallásos?

Nem feltétlenül. Egy képes alkalmazkodni, hogy egy tisztán szellemi gyakorlat, hogy lehet majd egy személy bármilyen hit vagy vallás.

Vajon Isten fogalma feltétlenül kell egy istenség formájában?

Nem, csak azt, hogy könnyebbé válik, ha egy istenség formájában. A bhakta lesz stabil viszonyítási koncentrálni fel és meditálni.

A világ minden probléma megoldható, szeretettel és odaadással. Bhakti jóga egy út, amely az embereket, rajta keresztül. Ez egy érzés a tisztaság, a feltétel nélküli szeretet, és a lehető legnagyobb odaadással. Ha mindannyian tele van ilyen érzések, nincs lehetőség a gyűlölet. Javasoljuk, hogy próbálja Bhakti jóga és részévé vált, hogy a világ egy jobb hely.