Bhakti Yoga – Ce este și Care sunt beneficiile ei?

Home » Review » Yoga Basic » Bhakti Yoga – Ce este și Care sunt beneficiile ei?

Bhakti Yoga - Ce este și Care sunt beneficiile ei?

Dragostea si devotamentul face lumea un loc mai bun. Nu crezi? Avere, faima, și o carieră profesională în spirală continuă să te duci, dar cât de departe? La un moment dat, pe care doriți să realizeze scopul de a tot ceea ce faci și de experiență fericire pură. Dacă sunteți un astfel de individ, ai ajuns la locul potrivit. Aici, vorbim despre Bhakti yoga și modul în care aceasta are potențialul de a schimba lumea. Citiți mai departe pentru a afla.

Bhakti Yoga și istoria sa

Bhakti Yoga a fost prima vorbit în Bhagavad Gita ca devotament, dăruire, și predarea la conceptul de Dumnezeu sau un aspect puternic, care practicantul crede în abundent și-ar dori să atingă mântuirea prin. Această idee a fost luată de tradiția hindusă și dezvoltat în diferite secte, cum ar fi Vaishnavism, șivaismului și Shaktism. Fiecare sectă are o zeitate care practicantul crede și se dedică pentru a ajunge la tărâmuri mai înalte ale conștiinței. Bhakti Yoga este o practică care va face să realizezi că nu sunt diferite de energia universală.

O carte numită Bhăgavata Purana a explicat în continuare conceptul prin parcele interesante și povești. Bhakti Yoga a crescut de a fi interpretată în diferite moduri, păstrând miezul intact. Există o formă de yoga numit Panchayatana puja care se inchina mai multe zeități, dar consideră că toate sunt diferite manifestări ale unei mari puteri.

minciuni unicitate Bhakti Yoga în confruntarea sa cu sistemul de caste rigidă și de rupere-l în jos pentru a ajunge la toată lumea. femeile caste inferioare, care sunt de obicei plasate la cea mai mică dintre straturile sociale, făceau parte din tradițiile bhakti prea, făcându-l o cale revoluționară.

Când Bhakti Yoga călătorit în Occident, masca religia hindusă că purta a fost scos, iar oamenii îmbrățișat indiferent de credințele și convingerile lor. A devenit o practică în cazul în care o îmbrățișează ceea ce dorește inima lor pentru sau de o idee sau sentimentul că acestea sunt atașate la. Astfel, Bhakti Yoga acum a devenit un fenomen la nivel mondial, imbunatatirea vietii oamenilor.

Practicantii Yoga Bhakti

Există 4 tipuri de Bhakti practicanți yoga, care menționează Bhagavad Gita. Sunt:

 1. Cei care suferă de anxietate și stres și sunt în căutarea de relief.
 2. De tip 2 sunt cei care sunt curioși despre Dumnezeu sau o energie spirituală mai mare și ar dori să știe ce este.
 3. A treia categorie este format din cei care se așteaptă recompense pentru ca urmare a practicii în această viață sau viața de apoi.
 4. Al patrulea sunt cei care doresc să experimenteze numai unirea cu sine Dumnezeu și așteaptă nimic altceva din practica.

Diferite nuante de Bhakti

Nivelul și emoția de a exprima sentimentele sau dragostea față de un concept sau zeitate variază și urmează sunt prezentate unele tipuri diferite:

1. Shanta – Aici, devotatul nu este foarte vocal despre devotamentul său. El este calm și fericit și rămâne în gândul lui Dumnezeu, fără să-l exprima mult.

2. Dasya – Devotatul dă în totalitate zeitatii și l servește cu cea mai mare grijă și atenție. Similar cu Hanuman care deservesc Lord Rama.

3. Vatsalya – În această formă, devotul iubește necondiționat divinitatea similară cu iubirea unui părinte ar avea față de copilul lor.

4. Sakhya – Credinciosul consideră divinitatea ca prieten și împărtășește toate bucuriile și necazurile lui cu el, fără să inhibiții sau frica. Relația este transparentă și adevărată.

5. Madhurya – Aici, devotul este complet înmuiată în dragostea lui Dumnezeu și îl consideră ca lui / ei iubit. Devotatul devine una cu Dumnezeu, care este ultima manifestare a Bhakti.

Cum Pentru a practica Bhakti Yoga

Nu există nici un fel. De la momentul de la începuturile sale, anumite formate au fost prevăzute pentru a obține o persoană în modul Bhakti. Puteți începe cu închinarea la idoli de bază și du-te până la o realizare de unitate cu Dumnezeu.

Există 11 factori fundamentali care Sri Ramanuja prevăzute în acest aspect. Sunt:

 1. Abhyăsa , care este gândirea continuă a lui Dumnezeu.
 2. Viveka , care este reconversie profesională de discriminare față de nimeni.
 3. Vimoka este dor de Dumnezeu și ne elibera de orice altceva.
 4. Satyam este veridicitate cu sentimentele și Bhakti.
 5. Arjavam este directitudinea cu căile și comportamentul.
 6. Kriya este de a ajuta și de a face bine altora din toată inima.
 7. Kalyana este doresc sănătate și fericire pentru toată lumea.
 8. Daya arată compasiune față de defavorizaþi de soartã și ajutându – le.
 9. Ahimsa este non-violența și non- un prejudiciu față de ființele care trăiesc în mod inutil sau în mod conștient.
 10. Dana este caritate, oferind celor care au nevoie.
 11. Anavasada este pozitivă și veselă și răspândire a vibe.

Bhakta ar trebui să se predea lui Dumnezeu prin rugăciune și închindu, scandând și cântând rugăciunile sale, printr-o disciplină, și de formare față de Dumnezeu. devotament One-ascuțit și ajutor complet predare în sine cufundarea în Dumnezeu. Având forma unui Dumnezeu în minte devine mai ușor pentru Bhakta să se roage și dragoste, în loc de un concept abstract.

În rutina de zi cu zi, planificați un model rostirii mantre, citind scripturile și uitîndu meditatively la forma lui Dumnezeu într-o fotografie sau un idol. Creșterea dragostea față de el, până când deveni inconștient de corpul tau si dai seama ca sunt una cu el. Recita numele său, cântă gloriile lui, și asigurați-vă că fiecare act al tău rezonează Bhakti.

La casa ta, să păstreze locul de cult curat și decora. Arde tămâie și aprinde o lampă în prezența lui Dumnezeu. Scălda, purta haine curate, și stau să se roage pentru el în orice mod pe care o alegeți să.

Beneficiile bhakti yoga

 • Bhakti Yoga înmoaie personalitatea și vă ține departe de emoțiile negative cum ar fi furie, ego-ul, și aroganță.
 • Acesta vă oferă pace și cunoaștere.
 • Te simți vesel și fericit prin Bhakti Yoga.
 • Este nevoie de departe vă faceți griji, anxietate și frică și vă ține calm.
 • Bhakti Yoga reduce durerile și durerile.
 • Acesta vă va oferi o experiență a divinului.
 • Bhakti yoga vă ajută să vă controlați simțurile și gestiona situații dificile probleme.

Acum, să ne răspundă la unele îndoieli cu privire la comune Bhakti Yoga.

Răspunsuri experților pentru cititorii Întrebări

Este Bhakti Yoga religioasă?

Nu neaparat. Se poate adapta să fie o practică pur spirituală, care poate fi urmată de o persoană de orice credință sau religie.

Are conceptul de Dumnezeu trebuie să fie în mod necesar într-o formă de zeitate?

Nu, numai că devine mai ușor dacă acesta este într-o formă de divinitate. Devotatul va avea o referință stabilă să se concentreze asupra și să mediteze.

Toate problemele lumii pot fi rezolvate cu dragoste și devotament. Bhakti Yoga este o cale care duce oamenii prin ea. Este o emoție de puritate, iubire necondiționată, și cea mai mare devotament. Dacă fiecare dintre noi este umplut cu astfel de sentimente, nu există nici un domeniu de aplicare pentru ură. Vă recomandăm să încercați Bhakti Yoga și să devină o parte a face lumea un loc mai bun.