Bhakti Yoga – Hva er det og hva er fordelene?

Home » Review » Yoga Basic » Bhakti Yoga – Hva er det og hva er fordelene?

Bhakti Yoga - Hva er det og hva er fordelene?

Kjærlighet og hengivenhet gjøre verden til et bedre sted. Tror du ikke det? Rikdom, berømmelse, og en spiral yrkeskarriere holde deg gående, men hvor langt? På et tidspunkt, vil du innse hensikten med alt det du gjør og oppleve ren lykke. Hvis du er en slik person, har du kommet til rett sted. Her snakker vi om Bhakti yoga og hvordan den har potensial til å forandre verden. Les videre for å finne ut.

Bhakti Yoga og dens historie

Bhakti Yoga ble først snakket om i Bhagavad Gita som hengivenhet, engasjement og overgivelse til begrepet gud eller en sterk aspekt som utøveren voldsomt tror på og ønsker å oppnå frelse gjennom. Denne ideen ble tatt av den hinduistiske tradisjon og utviklet seg til ulike sekter som Vaishnavism, Shaivism, og shaktisme. Hver sekt har en guddom som utøveren tror på og dedikerer seg til å nå høyere bevissthets. Bhakti Yoga er en praksis som vil få deg til å innse at du er ikke forskjellig fra den universelle energi.

En bok som heter Bhagavata Purana videre forklart konseptet gjennom interessante plott og historier. Bhakti Yoga steg til utlagt på forskjellige måter, holde kjerne intakt. Det er en form for yoga som kalles Panchayatana Puja som dyrker flere guder, men mener at alle er forskjellige manifestasjoner av en stormakt.

Bhakti Yoga er særpreg ligger i sin konfrontasjon med den stive kastesystemet og bryte det ned for å nå alle. Lavere kaste kvinner, som vanligvis er plassert på det laveste av sosiale lag, var en del av bhakti tradisjoner også, noe som gjør det en revolusjonær vei.

Når Bhakti Yoga reiste til Vesten, ble den hinduistiske religion maske som det var iført tatt av, og folk omfavnet det uavhengig av deres trosretninger og livssyn. Det ble en praksis hvor man omfavner hva deres hjerte ønsker for eller en idé eller følelse av at de er knyttet til. Dermed Bhakti Yoga nå har blitt et verdensomspennende fenomen, bette folks liv.

Bhakti Yoga utøvere

Det er 4 typer Bhakti Yoga utøvere som Bhagavad Gita nevner. De er:

 1. De som lider av angst og stress og leter etter lindring.
 2. Type 2 er de som er nysgjerrig på Gud eller en høyere åndelig energi og vil gjerne vite hva det er.
 3. Den tredje kategorien består av dem som forventer belønning for å følge praksis i dette livet eller livet etter døden.
 4. Den fjerde er de som ønsker å bare oppleve foreningen av selvtillit med Gud og forventer ingenting annet fra praksisen.

De ulike nyanser av Bhakti

Nivået og følelser å uttrykke dine følelser eller kjærlighet til et konsept eller guddom varierer og følgende er noen forskjellige typer:

1. Shanta – Her er den hengivne ikke veldig vokale om hans hengivenhet. Han er rolig og salig og forblir i tanken på Gud uten å uttrykke det ut mye.

2. Dasya – Den hengivne gir på helt til guddommen og tjener ham med største forsiktighet og oppmerksomhet. I likhet med Hanuman tjene Herren Rama.

3. Vatsalya – I denne formen, den hengivne betingelsesløst elsker guddommen ligner kjærligheten en forelder ville ha mot sine barn.

4. Sakhya – Den troende anser guddommen som sin venn og deler alle sine gleder og sorger med ham uten hemninger eller frykt. Forholdet er gjennomsiktig og sant.

5. Madhurya – Her den hengivne er helt gjennomvåt i Guds kjærlighet og anser ham som hans / hennes elskede. Den troende blir ett med Gud, som er den ultimate manifestasjon av Bhakti.

Hvordan å praktisere Bhakti Yoga

Det er ingen vei. Siden tidspunktet for oppstarten, har visse formater blitt lagt ut for å få en person inn i Bhakti modus. Du kan starte med grunnleggende avgudsdyrkelse og gå opp til en realisering av enhet med Gud.

Det er 11 grunnleggende faktorer som Sri Ramanuja lagt ut i dette aspektet. De er:

 1. Abhyasa , som er kontinuerlig tenker på Gud.
 2. Viveka , som omskolering fra diskriminering mot noen.
 3. Vimoka er lengsel etter Gud og frigjøre oss fra alt annet.
 4. Satyam er sannferdighet med dine følelser og Bhakti.
 5. Arjavam er oppriktighet med dine veier og atferd.
 6. Kriya er å hjelpe og gjøre godt mot andre helhjertet.
 7. Kalyana er ønske helse og lykke for alle.
 8. Daya viser medfølelse mot misfortunate og hjelpe dem.
 9. Ahimsa er ikke-vold og ikke-skade mot levende vesener unødvendig eller bevisst.
 10. Dana er veldedighet, gi til de trengende.
 11. Anavasada er å være positiv og glad og spre disse vibes.

Den Bhakta bør overgi seg til Gud ved å be og tilbe ham, chanting og synge sine bønner gjennom en disiplin og trening mot Gud. En spiss hengivenhet og fullstendig overgivelse hjelp til å fordype seg i Gud. Å ha en Guds skikkelse i tankene blir lettere for Bhakta å be og kjærlighet, i stedet for et abstrakt begrep.

I din daglige rutine, planlegge et mønster av ytre mantraer, lese i Skriftene, og stirrer meditatively på Guds skikkelse i et bilde eller en avgud. Øk din kjærlighet mot ham før du blir bevisstløs av kroppen din og innse at du er ett med ham. Si navnet hans, synge hans herlighet, og sørge for at hver handling av deg resonerer Bhakti.

På hjemmesiden din, holde gudstjeneste stedet rent og dekorere det. Brenne røkelse og tenne en lampe i Guds nærvær. Bade, slitasje rene klær, og sitte å be til ham i hvilken måte du ønsker det.

Fordeler med Bhakti Yoga

 • Bhakti Yoga myker din personlighet og holder deg unna negative følelser som sinne, ego og arroganse.
 • Det gir deg fred og kunnskap.
 • Du føler deg glad og salig gjennom Bhakti Yoga.
 • Det tar bort bekymring, angst og frykt og holder deg rolig.
 • Bhakti Yoga reduserer dine sorger og smerter.
 • Det vil gi deg en opplevelse av det guddommelige.
 • Bhakti Yoga hjelper deg å kontrollere dine sanser og håndtere vanskelige situasjoner med letthet.

Nå, la oss svare på noen vanlige tvil om Bhakti Yoga.

Ekspertene svarer for leserne Spørsmål

Er Bhakti Yoga religiøs?

Ikke nødvendigvis. Man kan tilpasse den til å være en rent åndelig praksis som kan bli etterfulgt av en person av enhver tro eller religion.

Betyr begrepet Gud må være nødvendigvis i en guddom skjemaet?

Nei, bare at det blir lettere hvis det er i en guddom form. Den tilhenger vil ha en stabil referanse for å konsentrere seg og grunde.

Alle verdens problemer kan løses med kjærlighet og hengivenhet. Bhakti Yoga er en bane som tar folk gjennom den. Det er en følelse av renhet, betingelsesløs kjærlighet, og ytterste hengivenhet. Hvis hver av oss er fylt med slike følelser, er det ingen rom for hat. Vi anbefaler deg å prøve Bhakti Yoga og bli en del av å gjøre verden til et bedre sted.