Bhakti Yoga – vad är det och vilka är fördelarna?

Home » Review » Yoga Basic » Bhakti Yoga – vad är det och vilka är fördelarna?

Bhakti Yoga - vad är det och vilka är fördelarna?

Kärlek och hängivenhet göra världen till en bättre plats. Tror du inte det? Rikedom, berömmelse och en spiral yrkeskarriär fortsätter ni, men hur långt? Vid något tillfälle, vill du att inse syftet med allt du gör och erfarenhet ren lycka. Om du är en sådan person, har du kommit till rätt ställe. Här talar vi om Bhakti yoga och hur det har potential att förändra världen. Läs vidare för att ta reda på.

Bhakti Yoga och dess historia

Bhakti Yoga först talat om i Bhagavad Gita som hängivenhet, engagemang och överlämnande till begreppet Gud eller en stark aspekt som utövaren tror ymnigt in och vill uppnå frälsning igenom. Denna idé togs av den hinduiska traditionen och utvecklas i olika sekter som Vaishnavism, Shaivism och shaktism. Varje sekt har en gudom att utövaren tror på och ägnar sig att nå högre sfärer av medvetande. Bhakti Yoga är en praxis som får dig att inse att du inte skiljer sig från den universella energi.

En bok som heter Bhagavata Purana förklarade vidare konceptet genom intressanta tomter och historier. Bhakti Yoga steg till tolkas på olika sätt, hålla kärnan intakt. Det är en form av yoga kallas Panchayatana Puja som dyrkar flera gudar men anser att alla är olika manifestationer av en stormakt.

Bhakti Yoga är unika ligger i sin konfrontation med den stela kastsystemet och bryta ner det för att nå alla. Lägre kast kvinnor, som vanligen placeras vid det lägsta av sociala skikt, var en del av bhakti traditioner också, vilket gör det en revolutionerande väg.

När Bhakti Yoga reste till väst, var den hinduiska religionen mask som det var klädd tas bort, och folk anammat det oberoende av sin tro och övertygelser. Det blev en praxis där man omfamnar vad deras hjärta önskar för eller en idé eller känsla av att de är knutna till. Således Bhakti Yoga nu har blivit ett globalt fenomen, bette människors liv.

De Bhakti Yoga utövare

Det finns 4 typer av Bhakti Yoga utövare som Bhagavad Gita nämner. Dom är:

 1. De som lider av ångest och stress och letar efter lättnad.
 2. Typ 2 är de som är nyfikna på Gud eller en högre andlig energi och skulle vilja veta vad det är.
 3. Den tredje kategorin består av dem som förväntar sig belöningar för att följa praxis på detta liv eller livet efter detta.
 4. Den fjärde är dem som vill bara uppleva en förening av själv med Gud och förväntar inget annat från praktiken.

De olika nyanser av Bhakti

Nivån och känslor att uttrycka dina känslor eller kärlek till ett koncept eller gudom varierar och följer några olika typer:

1. Shanta – Här är den hängivne inte mycket högljudd om hans hängivenhet. Han är lugn och lycksalig och förblir i tanken på Guds utan att uttrycka det ut mycket.

2. Dasya – Den hängivne ger in helt till gudom och tjänar honom med största omsorg och uppmärksamhet. I likhet med Hanuman servering Lord Rama.

3. Vatsalya – I denna form, den hängivne älskar ovillkorligt gudomen liknar kärleken en förälder skulle ha mot sina barn.

4. Sakhya – Den troende anser gudom som sin vän och delar alla hans glädje och sorg med honom utan hämningar eller rädsla. Förhållandet är transparent och sanningsenlig.

5. Madhurya – Här den hängivne helt indränkt i Guds kärlek och anser honom som hans / hennes älskade. Den hängivne blir ett med Gud, som är det yttersta uttrycket för Bhakti.

Hur man öva Bhakti Yoga

Det finns ingen väg. Eftersom tiden för starten har vissa format lagts ut för att få en person i Bhakti läge. Du kan börja med grundläggande avgudadyrkan och gå upp till ett förverkligande av enhet med Gud.

Det finns 11 fundamentala faktorer som Sri Ramanuja som anges i denna aspekt. Dom är:

 1. Abhyasa , som är kontinuerlig tänka på Gud.
 2. Viveka , som omskolning diskriminering mot någon.
 3. Vimoka är längtan efter Gud och befria oss från allt annat.
 4. Satyam är sanning med dina känslor och Bhakti.
 5. Arjavam är rättframhet med dina vägar och beteende.
 6. Kriya hjälper och göra gott mot andra helhjärtat.
 7. Kalyana är önskar hälsa och lycka för alla.
 8. Daya visar medkänsla mot misfortunate och hjälpa dem.
 9. Ahimsa är icke-våld och icke-skada mot levande varelser i onödan eller medvetet.
 10. Dana är välgörenhet, ge till de behövande.
 11. Anavasada är att vara positiv och glad och sprida dessa vibbar.

Den Bhakta bör överlämna sig till Gud genom att be och dyrka honom, mässande och sjunga sina böner genom disciplin och utbildning mot Gud. En spetsig hängivenhet och fullständig kapitulation hjälp nedsänkning sig på Gud. Att ha en Guds form i åtanke blir lättare för Bhakta att be och kärlek, istället för ett abstrakt begrepp.

I din dagliga rutin, planerar ett mönster av yttra mantran, läsa skrifterna, och blickar meditativt på Guds form i ett foto eller en idol. Öka din kärlek mot honom tills du blir medvetslös om din kropp och inser att du är ett med honom. Recitera hans namn, sjunga sina härligheter, och se till att varje handling av era genljuder Bhakti.

Hemma, hålla gudstjänst platsen ren och dekorera den. Bränna rökelse och tända en lampa i Guds närvaro. Bada, bära rena kläder och sitta att be till honom i vilket sätt du vill.

Fördelarna med Bhakti Yoga

 • Bhakti Yoga mjukar din personlighet och håller dig borta från negativa känslor som ilska, ego och arrogans.
 • Det ger dig lugn och kunskap.
 • Du känner glad och lycksalig genom Bhakti Yoga.
 • Det tar bort oro, ångest och rädsla och håller dig lugn.
 • Bhakti Yoga minskar dina sorger och smärta.
 • Det kommer att ge dig en upplevelse av det gudomliga.
 • Bhakti Yoga hjälper dig att kontrollera dina sinnen och hantera svåra situationer med lätthet.

Låt oss nu svara på några vanliga tvivel på Bhakti Yoga.

Expert svar för läsarna frågor

Är Bhakti Yoga religiösa?

Inte nödvändigtvis. Man kan anpassa den för att vara en rent andlig metod som kan följas av en person av någon tro eller religion.

Har begreppet Gud måste nödvändigtvis i en gudom formulär?

Nej, bara att det blir lättare om det är i en gudom form. Den hängivne kommer att ha en stabil referens att koncentrera på och meditera.

Alla världens problem kan lösas med kärlek och hängivenhet. Bhakti Yoga är en väg som tar människor genom det. Det är en känsla av renhet, villkorslös kärlek och yttersta hängivenhet. Om var och en av oss är fylld med sådana känslor, det finns inget utrymme för hat. Vi rekommenderar dig att prova Bhakti Yoga och bli en del av att göra världen till en bättre plats.