Brug Sama Vritti Pranayama at reducere stress

Home » Review » Meditation » Brug Sama Vritti Pranayama at reducere stress

 Brug Sama Vritti Pranayama at reducere stress
Ifølge California College of Ayurveda, “Pranayama, den yogiske kunsten at trække vejret, kommer fra sanskrit rod ord prana og Ayama. Prana betyder’livskraft’og Ayama betyder’udvidelse, manifestation, eller forlængelse.’Praksis med pranayama, derfor er praksis for at udvide vores egne prana, så det harmonerer med den universelle prana.”

Der er mange former for pranayama, herunder enkelt næsebor vejrtrækning, løvens ånde, og pust af brand. Nogle af disse teknikker er ganske avanceret. Sama vritti, er imidlertid en ligefrem praksis, som alle kan lære. Den fokuserer på ideen om “lige” vejrtrækninger, hvilket betyder, at inhalering varer for den samme mængde tid som udånding.

Hvorfor Sama Vritti er beroligende

Yoga er blevet undersøgt ud fra et medicinsk synspunkt i mange år. Undersøgelser finder, at ånde-relaterede yoga praksis kan berolige dit autonome nervesystem, naturligt reducere stress hormoner i kroppen. Det hjælper også at fokusere dit sind og kan bruges i meditation praksis.

Nogle undersøgelser tyder på, at yogaens åndedrætsøvelser påvirker hypothalamus-hypofyse-binyre-aksen (HPA axis eller HTPA akse). HPA adgang er et begreb, der beskriver et sæt af samspil, der opstår blandt tre forskel endokrine kirtler: hypothalamus, binyre og hypofyse. Sammen kirtler der udgør HPA adgang regulere fordøjelsen, immunforsvaret, seksualitet, følelser, og humør.

Ifølge en offentliggjort undersøgelse af medicinske litteratur om emnet:

“Ved at reducere opfattet stress og angst, synes yoga for at modulere stress response-systemer. Dette vil igen, falder fysiologiske ophidselse fx nedsætte hjertefrekvensen, sænke blodtrykket, og lette respiration. Der er også tegn på, at yoga praksis bidrage til at øge hjertefrekvensen variabilitet, at en indikator for kroppens evne at reagere på stress mere fleksibelt.”

Sådan kommer du i gang

Sama vritti er en af ​​de mest grundlæggende former for pranayama. Selv børn kan lære at gøre en praksis som sama vritti, hvilket kan gøres næsten hvor som helst og reducerer stress og angst ganske hurtigt. Lær denne pranayama og derefter føje den til dit arsenal af beroligende teknikker.

Instruktioner

  1. Kom til at sidde i en behagelig, cross-legged position som let positur, placere polstring under dit sæde som nødvendigt. Hvis du sidder på gulvet ikke er muligt, ligge på ryggen eller sidde i en stol.
  2. Luk øjnene og begynde at lægge mærke til din naturlige åndedræt, ikke ændre noget i første omgang. Giv dig selv en god fem vejrtrækninger eller deromkring.
  3. Begynd langsomt tælle til fire, som du inhalerer. Tag et øjeblik i toppen af ​​din indånding med lungerne fulde af luft. Så også tælle til fire, mens du ånder ud. Igen tage et øjeblik at føle tom. Så inhalere igen til en anden optælling af fire. Fortsæt dette mønster. Øvelsen er at matche længden af ​​dine inhalerer og udånder.
  4. Du kan eksperimentere med at ændre det nummer, du tæller også; bare sørg din indånding og udånding er de samme længder.
  5. Fortsæt vejrtrækning denne måde i flere minutter.