Bruk Sama Vritti Pranayama å redusere stress

Home » Review » Meditation » Bruk Sama Vritti Pranayama å redusere stress

 Bruk Sama Vritti Pranayama å redusere stress
Ifølge California College of Ayurveda “, Pranayama, yoga kunsten å puste, kommer fra sanskrit roten ord prana og Ayama. Prana betyr‘livskraft’og Ayama betyr‘ekspansjon, manifestasjon, eller forlengelse.’Praksisen med pranayama, derfor er praksisen med å utvide våre egne prana slik at den harmonerer med den universelle prana “.

Det finnes mange former for Pranayama, inkludert enkeltrom nesebor pust, løve pust og pust av brann. Noen av disse teknikkene er ganske avansert. Sama vritti, derimot, er en grei praksis som alle kan lære. Den fokuserer på ideen om “lik” åndedrag, noe som betyr at innånding varer i samme tidsperiode som utpust.

Hvorfor Sama Vritti er beroligende

Yoga har blitt studert fra et medisinsk perspektiv i mange år. Studier finner at pusten relaterte yoga praksis kan roe det autonome nervesystemet, naturligvis redusere stresshormoner i kroppen. Det hjelper også å fokusere tankene dine, og kan brukes i meditasjon praksis.

Enkelte undersøkelser tyder på at Yogic pusteøvelser påvirke hypothalamus-hypofyse-binyre-akse (HPA-akse eller HTPA akse). HPA tilgang er et begrep som beskriver et sett av interaksjoner som forekommer blandt de tre forskjell endokrine kjertler: hypothalamus, binyre, og hypofysen. Sammen kjertlene som utgjør HPA tilgang regulerer fordøyelsen, immunsystemet, seksualitet, følelser og humør.

Ifølge en publisert gjennomgang av medisinsk litteratur om emnet:

“Ved å redusere opplevd stress og angst, synes yoga å modulere spenning respons systemer. Dette i sin tur reduserer fysiologiske nervøse f.eks redusere hjertefrekvensen, senke blodtrykket, og lette respirasjonen. Det er også bevis for at yoga praksis bidra til å øke hjertefrekvensen variabilitet, til en indikator på kroppens evne til å reagere på stress mer fleksibelt.”

Hvordan komme i gang

Sama vritti er en av de mest grunnleggende formene for Pranayama. Selv barn kan lære hvordan du gjør en praksis som sama vritti, noe som kan gjøres nesten hvor som helst og reduserer stress og angst ganske raskt. Lær dette pranayama og deretter legge den til ditt arsenal av beroligende teknikker.

Bruksanvisning

  1. Kom til å sitte i en komfortabel, cross-legged posisjon som enkel pose, plassere padding under setet som er nødvendig. Hvis du sitter på gulvet ikke er mulig, ligge på ryggen eller sitte i en stol.
  2. Lukk øynene og begynner å legge merke til din naturlige pust, ikke endre noe først. Gi deg selv en god fem pust eller så.
  3. Begynn å sakte telle til fire som du inhalerer. Ta et øyeblikk på toppen av inhalasjon med lungene fulle av luft. Så telle til fire som du puster ut. Igjen tar et øyeblikk å føle tom. Da puster nytt til en annen teller til fire. Fortsett dette mønsteret. Øvelsen er å matche lengden på dine inhalerer og puster ut.
  4. Du kan eksperimentere med å endre nummeret du teller også; bare sørg for at din og utpust er de samme lengdene.
  5. Fortsett å puste på denne måten i flere minutter.