Cum se face Ardha MATSYENDRASANA și care sunt beneficiile sale

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Ardha MATSYENDRASANA și care sunt beneficiile sale

Cum se face Ardha MATSYENDRASANA și care sunt beneficiile sale

Ardha Matsyendrasana, Jumătate Lord of the Pestilor Pose, Half spinală Twist posturii sau Vakrasana este un asana. Sanscrită: अर्धमत्स्येन्द्रासन; Ardha – Jumătate, Matsyendra – regele pește, Asana – Pose; Pronunțate As: SUNT-dah MAT-see-en-DRAHS-anna

Acest asana este numit după yoginul Matsyendranath. Numele este preluat din cuvintele sanscrite „ARDHA“, ceea ce înseamnă jumătate, „Matsya“, ceea ce înseamnă pește, „Indra“, care reprezintă un rege, și osana, ceea ce înseamnă postura. Această asana este, de asemenea, numit Vakrasana. „Vakra“ înseamnă răsucită în sanscrită. Unele alte nume pentru acest asana includ Domnul Jumătate din Pestilor Pose și Twist Jumătate spinale. Este o poftă de mâncare spinării așezat și are o mulțime de variante. Aceasta este pose una dintre cele 12 asane de bază utilizate în programele de Hatha Yoga.

Ce trebuie să știți înainte de a face acest Asana

Această asana trebuie să fie practicat fie primul lucru în dimineața sau cel puțin patru până la șase ore după masă. stomacului și intestinelor trebuie să fie gol atunci când practica aceasta asana. Hrana trebuie să fie digerate astfel încât să existe suficientă energie pentru a cheltui în timpul practicii.

Cum de a face Ardha MATSYENDRASANA

 • Nivel: Basic
 • Stil: Hațhayoga
 • Durata: 30 până la 60 de secunde
 • Repetiție: Fa – o pe partea dreaptă și apoi pe stânga
 • Întinde : Solduri, umeri, gât
 • Intareste: coloanei vertebrale, sistemul digestiv, urinar Sistem, Sistemul de reproducere

Cum Pentru a face Ardha Matsyendrasana

 1. Stai în picioare, cu picioarele întinse. Asigurați-vă că picioarele sunt plasate împreună și coloanei vertebrale este absolut erectie.
 2. Acum, îndoiți piciorul stâng, astfel încât călcâiul piciorului stâng se află lângă șoldul drept. Ai putea ține, de asemenea piciorul stâng întins, dacă doriți.
 3. Apoi, puneți piciorul chiar lângă genunchiul stâng luând-o peste genunchi.
 4. Twist talie, gat si umeri spre dreapta, și a stabilit privirea peste umarul drept. Asigurați-vă că coloanei vertebrale este in erectie.
 5. Există mai multe modalități prin care puteți plasa brațele pentru a crește și descrește stretch. Dar pentru a face acest lucru, pur și simplu, puteți plasa mâna dreaptă în spatele tău, iar mâna stângă pe genunchiul drept.
 6. Țineți pozeze pentru câteva secunde, aproximativ 30 până la 60 în timp ce respiri lent, dar profund.
 7. Expirați și eliberați mâna dreaptă, iar apoi talie, piept, și în cele din urmă la gât. Relaxați-vă în timp ce stai drept.
 8. Se repetă pașii de pe cealaltă parte, și apoi expirați și vin înapoi în față.

Precauții și contraindicații

Acum, că știi cum să faci jumătate răsuciți spinării pozeze, să aibă o privire la câteva puncte de precauție trebuie să vă păstrați în minte în timp ce faci acest lucru asana.

 1. Această asana trebuie evitată în timpul sarcinii și menstruației, deoarece atrage după sine o poftă de mâncare puternică la abdomen.
 2. Persoanele care au suferit recent abdominale, inima sau creier interventii chirurgicale, nu ar trebui să practice această asana.
 3. Cei cu o hernie sau ulcer peptic trebuie să facă acest lucru asana cu atenție și sub supravegherea unui instructor de yoga certificat.
 4. Persoanele care au o problemă minoră de disc alunecat vor beneficia de această asana. Dar ei trebuie să o facă sub supraveghere, precum și cu aprobarea unui medic. Dacă aveți o problemă severă spinării sau o problemă de disc alunecat severă, cel mai bine este de a evita acest lucru asana.

Începător Sfaturi

Cele mai multe variante de mână în această postură poate face destul de greu pentru începători să se adapteze. În primul rând, asigurați-vă că stai pe o pătură și practic această postură. Apoi, înainte de a încerca variantele de mână și braț, doar înfășurați un braț în jurul piciorului ridicat, și îmbrățișez coapsa la trunchiul. Cu practica, puteți începe să încerci alte variante.

Avansat Pose Variante

Acesta este un program avansat prezintă puteți încerca să aprofundeze stretch.

 1. Daca solduri si coloanei vertebrale sunt suficient de flexibile, vă poate aduce brațul stâng sus la partea exterioară a coapsei dreapta sus.
 2. Păstrarea picioarele plasate modul în care acestea ar trebui să fie, expirați și să se întoarcă privirea spre dreapta.
 3. Lean departe de partea superioară a coapsei, și îndoiți cotul stâng, astfel încât aceasta apasă partea exterioară a coapsei dreapta sus.
 4. Acum, giugiulindu trunchiul împotriva coapsa, și să lucreze brațul stâng sus pe piciorul exterior până la partea din spate a preselor de umăr împotriva genunchi.
 5. Să indoiti cot ședere, și a ridicat mâna spre tavan. Lean in pentru a forma o ușoară curbă superioară a spatelui. omoplatii trebuie să fie ferm pe partea din spate. Asigurați-vă că vă ridicați partea din față a trunchiului prin sternului sus.

Beneficii de Half spinala Twist

Acestea sunt unele beneficii uimitoare ale Ardha MATSYENDRASANA.

 • Acest lucru face ca asana coloanei vertebrale mai flexibile. Tonifica nervii spinali și îmbunătățește modul de funcționare a maduvei spinarii.
 • Această asana ajută să se întindă mușchii pe o parte a corpului în timp ce comprimă mușchii de pe cealaltă parte.
 • Acest asana ajuta la ameliorarea rigiditate si dureri de spate de la intre vertebre.
 • Acest lucru ajută la vindecarea asana un disc alunecat.
 • Noțiuni de bază într-o poftă de mâncare masaje organele abdominale, prin urmare, creșterea sucurile digestive și creșterea funcționării sistemului digestiv.
 • Acest asana ajuta la masaj și stimulează pancreasul, și, prin urmare, îi ajută pe cei care suferă de diabet zaharat.
 • Acest asana ajuta la reglarea secretiei de atat adrenalina si bila.
 • Asana ajuta la ameliorarea stresului și a tensiunii, care este prins în spate.
 • De asemenea, ajută la deschiderea piept și creșterea ofertei de oxigen la plamani.
 • Aceasta ajută la slăbiți articulațiilor la nivelul șoldului și eliberează, de asemenea, rigiditate.
 • Aceasta crește circulația sângelui, purifică sângele și detoxifica organele interne.
 • Acest asana crește circulația sângelui în zona pelviană, oferind astfel substanțe nutritive, sânge și oxigen și îmbunătățirea sănătății sistemului reproductiv precum sistemul urinar.
 • Aceasta asana, de asemenea, ajută la vindecarea infecțiilor tractului urinar.
 • Acest asana este benefic pentru tulburări menstruale.

Știința din spatele Vakrasana

După un antrenament dur, provocator, o poftă de mâncare ca Ardha MATSYENDRASANA poate fi extrem de relaxant. Dar acest lucru este, de asemenea, pose fortifiante și are o mulțime de beneficii uimitoare. Deci, nu te lăsa prea complace în timp ce faci acest lucru asana. Noțiuni de bază în postura este ușor, dar bunătatea reală este în acțiunea de răsucire. Când contracta mușchii trunchiului și alungesc și rotiți coloanei vertebrale în timp ce adâncire respirația ta, sunt foarte beneficiat.

Fii conștient și să lucreze spre a obține beneficiile Ardha Matsyendrasana pas cu pas. Acest asana va ajuta să întinde șoldurile și coapsele exterioare. De asemenea, se deschide partea din față a umerilor și a pieptului, deoarece construiește puterea de-a lungul laturilor ale corpului. Răsucirea va mentine coloana vertebrala sanatoasa, deoarece strange si rehidrateaza spongiosi discurile care se află între vertebre. Acestea au tendința de a obține comprimat pe măsură ce îmbătrânesc.

Încercați să evitați să vă aplecați și tasare în timpul acestei asana – se va limita gradul de rotație spinării, care ești capabil. Pentru o poftă de mâncare profundă, trebuie să vă prelungi coloanei vertebrale și de a face spațiu suficient între vertebrele. Folosiți-vă respirația pentru a aprofunda întinde. Inspirați și prelungi le și expirați și răsuciți mai adânc.

În cazul în care acest asana este practicat cu dedicație, această răsucire adânc înrădăcinat se poate confrunta realitatea și să știi ce se întâmplă cu adevărat în solduri, coloanei vertebrale, și chiar mintea ta. Acesta vă permite să țină cont de un stomac umflat, și, de asemenea, dacă respirația este constrânsă sau mușchii sunt rigide.

Poses pregătitoare

Baddha Koṇāsana
Janusirsasana
Virasana
Twist Bharadvaja lui
Supta Padangusthasana

Follow-Up Poses

Paschimottanasana
Janusirsasana

Noțiuni de bază corpul într-o poftă de mâncare adâncă, cum ar fi acest lucru asana nu este doar benefic, ci și de relaxare. După ce eliberați răsuciți, vei ști ce te simți mental, fizic și emoțional.