Cum se face Chakrasana și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Chakrasana și Care sunt beneficiile ei

Cum se face Chakrasana și Care sunt beneficiile ei

Chakrasana, de asemenea, numit Urdva Dhanurasana este o asana. Sanscrită: ऊर्ध्वधनुरासन; Urdhva – Upward, Dhanur – Bow, Asana – Pose; Pronunțate Ca – OORD-VAH Don-ta-AHS-anna

Urdhva Dhanurasana este un backbend și, de asemenea, un asana care formează o parte din terminația off exercițiile într-un regim de yoga Ashtanga. Este numit, de asemenea, Chakrasana sau roata Pose, în afară de a fi numit Upward Facing Bow Pose. Atunci când se presupune că poza, seamănă cu o roată sau un arc orientată în sus. Acest asana este cunoscut pentru a da o mare flexibilitate coloanei vertebrale. Când este făcut ca o parte a unei acrobatice sau o rutină de gimnastică, este numit puntea spate.

Ce trebuie să știți înainte de a face asanei

Această asana trebuie să fie efectuate numai atunci când stomacul și intestinele sunt goale. Cel mai bine este de a avea o masă de cel puțin patru până la șase ore înainte de a practica, astfel încât produsele alimentare este digerat suficient de bine și sunteți plini de energie pentru antrenament.

Cel mai bine este de a practica yoga în dimineața. Dar, în cazul în care nu reușesc să scoată timp în dimineața, o puteți face în seara, de asemenea.

Nivel: Basic
Stil: Ashtanga Yoga
Durata: 1 până la 5 minute
repetiția: Nici unul
întinderi: Abdomen, toracele, Lung
Intareste: spate, picioare, brate, coloana vertebrala, Abdomen, fesele, încheieturi

Cum se face Urdhva Dhanurasana (Chakrasana)

 1. Lie plat pe spate pe podea. Este posibil să îndoiți genunchii, astfel încât tălpile picioarelor sunt pe podea și mai aproape de fese. Asigurați-vă că picioarele tale sunt latimea soldurilor.
 2. Mâinile tale trebuie să fie plasate în spatele umerilor, asigurându-vă degetele sunt deschise în sus și îndreptată spre umeri.
 3. Odată ce vă simțiți confortabil în această poziție, echilibra greutatea pe membrele tale. Apoi, apăsați picioarele și palmele, și ridicați întregul corp de pe saltea. Lasă-ți capul închide ușor. Gâtul tău ar trebui să fie lung.
 4. Asigurați-vă că respiri confortabil. Ia respirații lente, adânci.
 5. Țineți pozeze pentru un minut, sau atâta timp cât sunt confortabile. Apoi, eliberați prin îndoire brațele și picioarele, și ușor coborârea spate pe sol. Întinde-te în shavasana timp de câteva minute înainte de a relua activitatea normală sau continuați cu antrenament.

Precauții și contraindicații

Acestea sunt câteva puncte de precauție trebuie să păstrați în minte înainte de a face acest lucru asana.

 1. Cel mai bine este de a evita acest lucru asana dacă aveți tendinita în încheieturi sau sindromul de tunel carpian.
 2. În cazul în care partea inferioara a spatelui incepe sa doara din cauza extinderii, vin imediat din poza.
 3. Trebuie să orienteze clar de această asana, dacă aveți un umăr impingement.
 4. Nu face acest lucru asana dacă suferiți de dureri de cap sau a tensiunii arteriale.

Începător Sfaturi

Ca un începător, atunci când faci acest lucru pose, veți găsi picioarele și genunchii splaying în timp ce ridicați corpul dumneavoastră să-și asume această postură dumneavoastră. Acest lucru va avea tendința de a comprima spate mai mici. Deci, aveți posibilitatea să utilizați o curea de pe coapse pentru a le menține latimea soldurilor pe tot parcursul asana.

Dacă aveți nevoie pentru a menține picioarele în loc, utilizați un bloc între ele, astfel încât părțile laterale ale degetelor de la picioare mari apăsați marginile blocului.

Avansat Pose Alterări

Pentru a intensifica poza, puteți face Eka Pada Urdhva Dhanurasana. Pentru aceasta, odată ce ajunge în roata Pose, a muta greutatea de pe un picior. Apoi, în timp ce expirati, îndoiți celalalt picior la genunchi, și trageți-l în trunchiul. Expirați și întinde-l în sus. Țineți pozeze pentru câteva secunde, iar apoi se aduce genunchiul la podea în timp ce expirati. Se repetă folosind celălalt picior.

Beneficiile Upward Facing Bow Pose

Acestea sunt unele beneficii uimitoare ale asana chakra.

 • Acesta oferă plămâni și piept o întindere bună. Ea se extinde, de asemenea, umeri și piept.
 • Acest asana oferă, de asemenea, puterea de a picioarelor, abdomen, fese, coloanei vertebrale, omoplati, gluteus, hamstrings, partea inferioara a spatelui, încheieturi, și arme.
 • Este cunoscut pentru a stimula glanda hipofiza si tiroida.
 • Practicarea acestei asana oferă, de asemenea, o întindere bună pentru flexorii șold, dvs. de bază, și flexorii încheietura mâinii.
 • Este cunoscut pentru a da relief la unele dureri spate mai mici.
 • Vindeca infertilitate, astm, si osteoporoza.
 • Se ameliorează, de asemenea, de stres si reduce depresia si te face sa te simti energic și plin de viață.

Știința din spatele Chakrasana (Urdhva Dhanurasana)

La fel ca majoritatea celorlalte asane yoga, aceasta funcționează, de asemenea, mintea, corpul și emoțiile. Aceasta asana încapsulează esența întregii spate de îndoire și te mișcă spre bucurie și a curajului.

Este cunoscut pentru a spori forța vitală care înconjoară inima și forța distributiv, care este peste tot corpul (Pran și Vyana), prin urmare, ajutându-vă să devină mai conștienți de lucruri și de a construi, de asemenea, curajul de a lupta orice provocare care vine drumul tau.

Acest asana se concentrează pe îndoind partea frontală a corpului, care include umerii, mușchii intercostali, încheieturi, flexorii șold, și cvadriceps. Se conferă, de asemenea, puterea de la umeri, sacrum, încheieturile și brațele, și le face mai stabil. Dacă este făcută corect, de asemenea, ajută să se rotească în coapse și brațe și să se angajeze, de asemenea, ischiogambieri.

Acest asana, deși considerat unul de bază, este extrem de provocator. Dar, dacă este făcută corect și în mod regulat, se poate face mai puternic, dar, de asemenea, nu numai mai plin de compasiune, fără teamă, și fericit