Cum se face Dandasana și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Dandasana și Care sunt beneficiile ei

Cum se face Dandasana și Care sunt beneficiile ei

Dandasana sau Personal Pose este o asana. Sanscrită: दण्डासन; Danda – Stick, Asana – Pose; Pronunțate Ca: Dahn-Dah-SAH-nah

Acest asana este numit după termenul sanscrit Danda ce înseamnă băț și asana asta înseamnă postura. Dandasana este un exercițiu care va ajuta organismul să se pregătească pentru ipostazele mai intense. De asemenea, crește capacitatea dumneavoastră de a lucra la alinierea corpului tau perfect.

Ce trebuie să știți înainte de a face asanei

Aceasta asana este un fel de warm-up pozeze pentru mai profunde yoga. Trebuie să vă asigurați pentru a menține stomacul și intestinele goale înainte de a practica acest asana. Asigurați-vă că aveți mese cu cel puțin patru până la șase ore înainte de a face asanei, astfel încât mâncarea devine digerat, și există suficientă energie pentru tine de a cheltui în timpul practicii.

Cel mai bine este de a practica yoga în dimineața. Dar, în cazul în cazul în care nu puteți să vă antrenați în dimineața, este bine să-l practică în seara.

Nivel : Începător
Stil : Vinyasa
Durata : 20 la 30 de secunde
Repetiție : Nici unul
Întinde : Umerii, toracele
Consolidează : Înapoi

Cum de a face Dandasana

 1. Stai în picioare pe pământ, cu spatele îndreptat și picioarele întinse în fața ta. Picioarele trebuie să fie paralele între ele, iar picioarele trebuie arătat în sus.
 2. Apăsați fesele pe podea, și aliniați capul în așa fel încât coroana se confruntă cu plafonul. Acest lucru se va îndrepta în mod automat și prelungi coloanei vertebrale.
 3. Flex-picioare și apăsați tocuri.
 4. Se pune palmele lângă șoldurile pe podea. Acest lucru va sprijini coloanei vertebrale și relaxați-vă, de asemenea, umerii. trunchiul trebuie să fie drepte, dar relaxat.
 5. Relaxați-vă picioarele, și la sol jumătatea inferioară a corpului ferm la podea.
 6. Respira în mod normal, și mențineți pozeze pentru aproximativ 20 până la 30 de secunde.

Precauții și contraindicații

Acestea sunt câteva puncte de precauție trebuie să păstrați în minte înainte de a practica acest asana.

 1. Cel mai bine este de a evita acest lucru asana dacă aveți un spate mai mic sau un prejudiciu încheietura mâinii.
 2. Deși acest lucru este destul de simplu o postură, cel mai bine este de a face acest lucru, sub supravegherea unui instructor de yoga. Când practica yoga, amintiți-vă pentru a asculta corpul și împinge numai la fel de mult cât poate suporta.

Începător Sfaturi

Acestea sunt câteva sfaturi trebuie să vă păstrați în minte pentru a obține de bază prezintă drept.

 1. Greutatea ta trebuie să fie bine echilibrate între fese. Trebuie să vă mutați șoldurile dintr-o parte în alta, odată ce sunteți în poza. Când vă simțiți greutatea este echilibrat afară, asigurați-vă că osul pubian și coccisul sunt la distanță egală de la podea.
 2. Cel mai bine este să înceapă să lucreze la această yoga Dandasana ridică de la picioare în sus. Trebuie să desenați baza de mari degetele de la picioare înainte, apoi aliniați tocuri, picioarele și degetele de la picioare. Concentrează-te pe gleznelor. Pe măsură ce lucrați tocuri, sol si coapsele tale. Apoi, caută alinierea în burtă, coccisul, și pelvisului pe măsură ce ajunge până la dvs. de arme, umeri, clavicula și gâtul. În cele din urmă, mutați pentru a alinia creștetul capului. Amintiți-vă, solduri, umeri, și urechile trebuie să fie întotdeauna într-o singură linie.

Avansat Pose Alterări

Dandasana este fundamentul pentru toate celelalte răsturnări de situație și ridică așezat, deci este important să-l dreapta. Acestea sunt câteva variații care vor îmbibă alinierea dreapta și să vă ajute, indiferent de defectele.

 1. În cazul în care hamstrings sunt strânse, și este greu să stai cu picioarele intinse, ori o pătură și puneți-l sub fese. Acest lucru va elimina tensiunea din picioare și șoldurile și face mai ușor să stea drept.
 2. În cazul în spatele abdomenului superior și sunt slabe, folosiți suportul unui perete atunci când faci acest lucru asana. Apoi, pe măsură ce câștige puterea, mutați departe de perete treptat, și asigurați-vă că coloanei vertebrale este erect ca tine absolvent.
 3. Pentru persoanele cu brațe lungi, este bine să se aplece brațele ușor la coatele, dacă nu le puteți îndrepta pe deplin. Doar amintiți-vă să păstrați palmele pe podea și eliberați omoplați în jos pentru spate.
 4. In cazul in care suferi de sindromul de tunel carpian sau au încheieturi strânse și antebrațele, este recomandabil să păstrați degetele arătând în spatele tău. Doar puneți palmele pe podea și rotiți brațele astfel încât degetele îndrepta spre spate. Această variantă va asigura bratului dumneavoastra si partea superioara a pieptului muschii sunt deschise.

Beneficii ale membrilor personalului Pose

Acestea sunt unele beneficii uimitoare de Dandasana.

 • Această asana ajută la întărirea mușchilor de pe spate.
 • De asemenea, ajută să se întindă piept și umeri.
 • Cu practica regulată a acestei asana, postura este sigur pentru a fi îmbunătățită.
 • Abdomenul este întinsă și întărit, de asemenea.
 • Este cunoscut de a vindeca sciatica si astm.
 • Această asana ajută să se concentreze și calma mintea. Atunci când este cuplat cu respirație corectă, se elibereaza de stres și ajută la îmbunătățirea concentrare.

Știința din spatele Dandasana

Cu toate acestea ușor de această postură ar putea arata, este destul de un efort fizic intens,-construirea puterea pentru piept, abdomen, și partea superioară a spatelui.

Aceasta pose este fundamentul pentru toate ridică așezați pe scaune, deoarece oferă structura de bază pentru toate acestea. Dacă te uiți atent, acesta este versiunea așezat a Tadasana sau Muntele Pose.

Poses pregătitoare

Adho Mukha Svanasana
Uttanasana

Follow-Up Poses

Twist Bharadvaja lui
Purvottanasana

Ei spun „lucruri mari vin în pachete mici“. Acest asana este scurt și simplu, dar numai timpul va desfasura lucrurile uimitoare pe care le va face pentru corpul tau.