Cum se face HALASANA și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face HALASANA și Care sunt beneficiile ei

Cum se face HALASANA și Care sunt beneficiile ei

HALASANA sau Plough Pose este o asana. Sanscrită: हलासन; Hala – Plow, Asana – Postura; Pronunțate Ca – hah-LAHS-anna

La fel ca și celelalte yoga, The HALASANA este numit astfel deoarece forma de bază a unui plug seamănă cu poza tipic utilizat în Tibet și India. Plugul este, de asemenea, un simbol mitic care are în multe povestiri din Tibet, China, India și Egipt. Ar putea fi interesant de știut că regele Janaka a găsit o fetiță frumoasă așa cum a fost arat câmpul. El a adoptat-o ​​și numit Sita ei. Ea a crescut și sa căsătorit cu Rama. Aceasta poveste merge pentru a arăta modul în care este folosit plugul pentru a descoperi comori ascunse. Practicarea plugul Pose va face acest lucru pentru corpul tau. Aceasta asana este una dintre finisajele pune pe care le va face chiar de la început în yoga. Dar numai o dată picioarele ating solul, acesta devine un pose avansat. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Ce trebuie să știți Înainte de a realiza HALASANA

Cel mai bine este de a practica yoga dimineața devreme. In cazul in care nu se poate trezi devreme, sau au o mulțime de cumpărături de făcut odată ce sunteți, puteți practica acest asana seara. Doar asigurați-vă că stomacul și intestinele sunt goale. Este o idee bună să lăsați un spațiu de cel puțin patru până la șase ore între masă și practica.

Nivel: Basic / intermediar
Stil: hatha yoga
Durata: 30 până la 60 de secunde
Repetiție: Nici unul
Întinde: Umerii, Coloane vertebral
Intareste: coloanei vertebrale, gât

Cum de a face HALASANA

 1. Lie plat pe spate, cu bratele pe langa corp plasat si palmele orientate în jos.
 2. Inspirați și ridicați picioarele de pe sol, folosind muschii abdominali. Picioarele trebuie să fie la un unghi de 90 de grade.
 3. Folosiți-vă pe mâini pentru a sprijini șoldurile și ridicați-le pe podea.
 4. Adu picioarele într-un unghi de 180 de grade, astfel încât degetele de la picioare sunt plasate deasupra și în afara capului.
 5. Asigurați-vă că spatele este perpendicular pe sol.
 6. Menține poziția timp de un minut în timp ce concentrându-se pe respirație. Expirați și ușor aduce în jos picioarele. Evitați convulsie picioarele în timp ce eliberarea poza.

Precauții și contraindicații

Acestea sunt câteva puncte de precauție trebuie să păstrați în minte înainte de a face acest lucru asana.

 1. Evitați practicarea acestei asana, dacă aveți următoarele probleme:

A. Diaree
b. Menstruatie
c. vătămării gâtului

 1. Dacă sunteți care suferă de hipertensiune arterială și astm, sprijină picioarele cu elemente de recuzită în timp ce practica aceasta asana.
 1. Dacă sunteți gravidă, acest lucru asana numai dacă ați fost aceasta practica pentru o lungă perioadă de timp. Nu începe practica atunci când rămâne gravidă.
 1. Când atingi picioarele la sol, acest asana devine și yoga avansate reprezintă. Trebuie să faceți acest lucru asana sub îndrumarea unui profesor de yoga cu experiență.

Sfat pentru începători

Ca incepator, s-ar putea superextinderea gât atunci când ajunge în această asana. Scopul trebuie să fie pentru a împinge în jos vârfurile umerilor pentru a sprijini spate și ridicați umerii un pic spre ureche. Acest lucru va asigura că partea din spate a gâtului și a gâtului sunt moi. Deschide sternului, apăsând ferm omoplatii împotriva spate.

Avansat Pose Variație

Odată ce ați stăpânit HALASANA și poate atinge picioarele la sol, puteți intensifica practica de a face Parsva HALASANA. Acesta este modul de a face acest lucru.

 1. Odată ce vă asumați HALASANA, mers pe jos picioarele spre stânga, în măsura în care poți. Trebuie să vă asigurați să vă simțiți confortabil.
 2. Este posibil ca o parte a șoldului se va scufunda la podea. Încercați să păstrați pelvisul neutru pentru a evita acest lucru. Asigurați-vă că șoldurile sunt paralele cu solul.
 3. Țineți pozeze pentru aproximativ un minut. Apoi, pe măsură ce inspirați, adu picioarele înapoi la centru. Țineți pentru câteva respirații. Expirați și se repetă pe dreapta. Vino înapoi la centru și de eliberare.

Beneficiile plugului Pose

Acestea sunt câteva avantaje HALASANA uimitoare.

 • Acest Asana masaje organele digestive, și, prin urmare, imbunatateste digestia si regleaza pofta de mancare.
 • Ea regleaza metabolismul si ajuta la pierderea in greutate.
 • Este un asana excelent pentru pacienții cu diabet zaharat, deoarece normalizează nivelul de zahăr din sânge.
 • Acesta flexes măduva spinării și eliberează tulpina din spate, sporind astfel postura și reducând orice durere.
 • Aceasta ajută la ameliorarea simptomelor menopauzei si stimuleaza sistemul de reproducere.
 • Aceasta ajută la reducerea stresului și a oboselii.
 • Acest asana, de asemenea, ajuta la calmarea creierului.
 • Acesta oferă coloanei vertebrale și a umerilor o întindere bună.
 • Acesta acționează asupra glandei tiroide, de asemenea.
 • Aceasta ajută backaches de vindecare, infertilitate, sinuzita, insomnie, si dureri de cap.

Știința din spatele HALASANA

Practicarea acestei asana întinerește în mod regulat, și alimentează întregul corp. HALASANA crește fluxul sanguin și suplețea în lombare și regiunile toracice în organism, și, de asemenea, eliberează stresul și tensiunea în gât și a gâtului. Dacă există o acumulare de mucus sau flegma in sistemul respirator sau sinusurilor, acest asana ajuta la toate alunga. Cu practica obișnuită, respirația ta va fi raționalizată.

vindecă HALASANA si calmeaza sistemul nervos simpatic. Aceasta ajută la echilibrarea secretiilor glandelor, în mod specific tiroxina si adrenalina. Se elimină, de asemenea, toxinele din tractul urinar si digestiv. Dacă ați avut o istorie de hipertensiune arterială, acest asana ajuta la ameliorarea hipertensiunii arteriale, de asemenea.

Poses pregătitoare

Salamba Sarvangasana
Setu Bandha Sarvangasana

Follow-Up Poses

Adho Mukha Svanasana
Paschimottanasana

Acum, că știi cum să faci HALASANA pozeze, ce mai aștepți? Cu practica, vei învăța să facă acest lucru asana, fără a exercita prea mult de forță musculară pe măsură ce va ridica coloanei vertebrale, deoarece este agil, și nu cu forța. Acest lucru va asigura o practică în condiții de siguranță. HALASANA va spori sănătatea și vitalitatea.