Cum se face în trei părți Breath (Dirga pranayama) în Yoga

Home » Review » Meditation » Cum se face în trei părți Breath (Dirga pranayama) în Yoga

 Cum se face în trei părți Breath (Dirga pranayama) în Yoga
Obiective: Respirația, focalizare

Nivel: Începător

Trei partea Breath (Dirga Pranayama) este una dintre cele mai calmante exerciții de împământare, respirație le puteți face. Este într-adevăr lucrează pentru a ajuta la concentrarea atentia asupra momentului prezent și de a lua în ton cu senzațiile corpului fizic. Din aceste motive, este adesea predat la începutul cursuri de yoga ca o modalitate de a tranziției elevilor din viața lor prozaice în momentul în care au pus deoparte pentru yoga. Dacă practica la domiciliu, acesta poate lucra în același mod. Faceți acest lucru pranayama atunci cand ajungi primul pe rogojina ta să se scuture ziua și pregătește-te pentru practica.

Beneficii

respirație profundă va ajuta la oxigena sânge, hrănitor întregul corp. Când sunt sub stres, respirația poate fi rapidă și superficială. respirație intenționată ca în această practică va ajuta să vă calma. flux mai mare de oxigen la creier va ajuta să devină mai concentrat și de alertă. Această tehnică este predată pentru a diminua stresul și chiar de a aborda atacuri de panică. Puteți să-l utilizați pe tot parcursul zilei ori de câte ori vă simțiți tensiune.

Pas-cu-pas

Veți avea nevoie de o zonă în care vă puteți așeza rogojina. În timp ce această respirație se face de multe ori în timp ce așezat într-o poziție confortabilă, cu picioarele încrucișate, este de asemenea foarte frumos să facă acest lucru în timp ce culcat pe spate, în special la începutul practicii. Când minți în jos, vă puteți simți cu adevărat respirația se deplasează prin corpul tau ca face contact cu podeaua.

 1. Vino să se întindă pe spate, cu ochii închiși, de relaxare fata si corpul. Puteți păstra picioarele întinsă sau îndoiți genunchii și să aducă tălpile picioarelor pentru a rogojina dacă e mai confortabil. Dacă vă îndoiți genunchii, lăsați să se odihnească împotriva celuilalt.
 2. Începeți prin observarea inhalare naturală și expirația respirația fără a schimba nimic. Dacă vă aflați distras de activitatea în mintea ta, încercați să nu se angajeze în gândurile. Doar observați-le și apoi lăsat să plece, aducând atenția înapoi la inhaleaza si expira.
 3. Începe să inhaleze și expirați profund prin nas.
 4. Pe fiecare Inspira, umple burta cu respirația. Extindeți burta cu aer ca un balon.
 5. Pe fiecare expirati, expulza tot aerul afară din burta pe nas. Desenați ombilic înapoi spre coloanei vertebrale pentru a vă asigura că burta este golit de aer.
 6. Se repetă această respirație burtă profundă timp de aproximativ cinci respirații. Aceasta este prima parte.
 7. La următoarea inhala, umple burta cu aer. Apoi, când burta este plin, trage într-un pic mai mult respirație și lăsați aerul că se extindă în toracele determinând coaste să se extindă în afară.
 8. Pe expiratie, lasa aerul merge mai întâi din cutia toracică, lăsând coaste alunece mai aproape împreună, și apoi din burta, desen buric inapoi spre coloana vertebrala.
 9. Se repetă această respirație adânc în burtă și coaste cușcă timp de aproximativ cinci respirații. Aceasta este partea a doua.
 10. La următoarea inhala, umple burta și coaste cușcă în sus cu aer. Apoi sorbi doar un pic mai mult aer și lăsați-l umple piept de sus, tot drumul până la claviculă, provocând zona din jurul inimii (care este numit centrul inimii în yoga), se extindă și să crească.
 11. Pe expiratie, lăsați respirația merge mai întâi de la partea superioara a pieptului, permițând centrul inimii să se scufunde înapoi în jos, apoi din toracele, lăsând coaste alunece mai aproape împreună. În cele din urmă, lasa aerul trece de burta, desen buric inapoi spre coloana vertebrala.
 12. Deplasare la propriul ritm, în cele din urmă vine să lase cele trei părți ale respirației se întâmplă lin, fără pauză.
 13. Continua timp de aproximativ 10 respirații.

Greșeli comune

Pentru a profita la maximum de această practică, pentru a evita aceste erori.

Respiratia prea adânc

Nu forțați plămânii în supracapacitate. Plămânii ar trebui să se simtă confortabil plin, nu ca ei vor izbucni.

Respirația luxat

Respirația ta ar trebui să vină și să iasă fără probleme.

Modificări și Variațiuni

Poti practica aceasta pozeze mai multe moduri diferite.

Aveți nevoie de o modificare?

Puteți face în trei părți Respirația din orice confortabil în scaun sau reclined pozeze. Încercați Corpse Pose, Easy Pose sau Angle Bound Pose. Dacă nu sunteți sigur dacă sunteți de respirație corect, puneți mâna ușor pe abdomen, coaste și clavicula pentru a vă asigura că extinderea fiecăreia dintre cele în ordine.

Pentru o provocare?

Odată ce sunt capabili să facă trei părți Respirația fără nici o problemă, puteți varia în funcție de model. Încercați lungirea exhalations dumneavoastră.

Siguranță și precauții

Această tehnică ar trebui să fie sigure pentru majoritatea oamenilor, dar poate fi dificil, dacă aveți astm bronșic sau alte cauze de dificultăți de respirație. Dacă vă simțiți orice amețeli, a reveni la modelul dvs. de respirație normală.