Cum se face Ocean Breath (Ujjayi Pranayama) în Yoga

Home » Review » Meditation » Cum se face Ocean Breath (Ujjayi Pranayama) în Yoga

 Cum se face Ocean Breath (Ujjayi Pranayama) în Yoga

Cunoscut si ca:  Respiratia suieratoare, respirație Victorioasa, Darth Vader respirație

Obiective: Respirația

Nivel: Începător

Ocean respirație ( Ujjayi Pranayama ) este cel mai des folosit în sprijinul posturilor yoga, în special în stilul Vinyasa. In aceasta tehnica de respiratie, va reduce cantitatea de aer care poate trece prin gât, prelungirea duratei ciclului de respirație. Fiecare inhalare și expirația este lung, plin, profund, și controlat. Puteți afla această respirație în timp ce așezat într – o poziție confortabilă cu picioarele încrucișate. Odată ce te obișnuiești cu ea, începe să – l folosească în timpul practicii yoga.

Beneficii

Ocean Respirația se concentrează și direcționează respirația, oferind practica asana un plus de putere și să se concentreze. Aceasta crește consumul de oxigen. Un studiu clinic de la Departamentul de Neuropsihologie de la Institutul National de Sanatate Mintala si Neurosciences în Bangalore, India , găsit ujjayi pranayamei poate crește consumul de oxigen în timpul practicii cu aproximativ 50 de procente.

Practicarea acestui model de respiratie calmeaza, de asemenea, zbor sau răspunsul organismului. Corpul tau iti spune că vrea să iasă dintr-o postură cât mai curând posibil o, dar cu respirație profundă vă spun că în resonse totul este OK și poți ține mai mult timp.

Un alt mod de a gândi despre respiratia ujjayi este de a vizualiza gat ca un furtun de gradina, cu suflarea care trece prin ca un firicel de apă. Dacă puneți degetul parțial peste deschiderea furtunului, va crește puterea de apa care vine prin. Acesta este același lucru pe care îl faci cu gât în ​​timpul ujjayi de respirație. Aerul care vine prin gât îngustată este o respirație puternic, regia pe care le puteți trimite în părțile corpului care au nevoie de ea în timpul practicii.

Vinyasa yoga este adesea numit mișcarea sincronizată-respirație, ceea ce înseamnă că trece de la o poză la alta pe o inhalare sau o expiratie a respirației. Dar această respirație modele nu doar pentru stiluri care curge-l yoga este o respirație lentă profundă completă care se poate apela la a vă ajuta să găsiți rezervor de rezervă deține mult timp.

Pas-cu-pas

  1. Stai înalt, cu umerii relaxati departe de urechile și închide ochii. Pentru a pregăti, să devină conștienți de respirația fără a încerca să-l controleze deloc. Begin să inhalați și expirați pe gură, dacă ați fost respiri pe nas.
  2. Adu conștientizarea la gât. Pe expirații, începeți să tonul partea din spate a gatului (glota sau palatului moale), ușor constrictia trecerea aerului. Imaginați-vă că aburirea o pereche de ochelari. Ar trebui să auzi un șuierat moale.
  3. Odată ce sunt confortabile, cu expirația, începe să se aplice aceeași contracție a gâtului la inhalează. Ar trebui, încă o dată, auzi un sunet șuierat moale. Aceasta este în cazul în care numele vine de la respirația: sună ca oceanul. (De asemenea, sună ca Darth Vadar.)
  4. Când sunt în măsură să controleze gât atât inhala și expirație, închide gura și începe respirație, prin nas. Continuă aplicarea aceleiași tonifierea la gât pe care ai făcut-o atunci când gura a fost deschisă. Respirația se va face în continuare un zgomot puternic intrând și ieșind din nas. Aceasta este respirația ujjayi.
  5. Acum începe să utilizați această respirație în timpul practicii. Dacă profesorul vă spune să se deplaseze pe un inhala, acesta o inhaleze ujjayi face. Dacă aveți nevoie de un pic de ceva în plus pentru a vă sprijini în timp ce deține o postură, amintiți-vă această respirație și să o aplice.

Greșeli comune

Cea mai frecventă greșeală în Ocean respirație este strângere gât. Vrei doar o ușoară constricție.

Modificări și Variațiuni

Practica Ocean Respirația frecvent pe măsură ce devin familiarizați cu practica. Vrei să fii capabil să-l folosească în sesiunile de yoga fără a fi nevoie pentru a întrerupe. Au instructor de yoga vă dau un feedback dacă o faci corect sau au nevoie de indicii sau modificări ulterioare.

Practicanții avansați pot explora alte variante cu instrucțiuni corespunzătoare. Utilizarea încuietori musculare ( bandha ) este o tehnică avansată, cum sunt respirație Rețineri (kumbhakas).

Siguranță și precauții

Dacă ați dificultăți de respirație sau a unei afecțiuni, cum ar fi astmul, acest model de respirație poate fi dificil. Asigurați-vă că sunt suficient de respirație și se termină practica dacă vă simțiți amețit sau lightheaded. Nu ar trebui să se simtă nici o durere în timpul acestei practici.