Cum se face Paschimottanasana și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Paschimottanasana și Care sunt beneficiile ei

Cum se face Paschimottanasana și Care sunt beneficiile ei

Paschimottanasana, Așezat Forward Bend, sau intens dorsale Stretch este o asana. Sanscrită: पश्चिमोत्तानासन; Paschima – Vest / Back, Uttana – Stretch Intens, Asana – Pose; Pronunțată ca – POSH-ee-MS-tan-AHS-anna

Acest asana aparent simplu, este un Hațhayoga clasic pozeze care are multe beneficii. Paschimottanasana acoperă o mulțime de sisteme în organism și este deosebit de util pentru diabet zaharat și hipertensiune arterială. Această asana oferă, de asemenea întregul corp o întindere bună. Interesant, partea din față a corpului este numit Est, iar partea din spate este de obicei numit Occident. Această asana se concentrează pe partea din spate a corpului, și, prin urmare, este numit ca atare. În limba engleză, acest asana se numește Așezat Forward Cotul sau intens dorsale Stretch.

Ce trebuie să știți înainte de a face asanei

Trebuie să vă asigurați pentru a menține stomacul și intestinele goale înainte de a practica acest asana. Au mesele cel puțin patru până la șase ore înainte de a face asanei, astfel încât mâncarea devine digerat și nu este suficientă energie pentru tine de a cheltui în timpul practicii.

Cel mai bine este de a practica yoga primul lucru în dimineața. Dar, în cazul în care nu se poate lucra în dimineața, este bine să-l practică în seara.

Nivel: Basic
Stil: hatha yoga
Durata: 30 – 60 de secunde
Repetiție: Nici unul
întinderi: coloana vertebrala, Umerii, femurali
Intareste: Back, coloanei vertebrale

Cum de a face Paschimottanasana

 1. Stai în picioare, cu picioarele, întinse în fața ta. Asigurați-vă că degetele de la picioare sunt flexate spre tine.
 2. Inspirați și ridicați brațele deasupra capului. Întinde.
 3. Expirați și se aplece. Simțiți ori de la articulațiile șoldului. barbia ar trebui să se îndrepte spre degetele de la picioare.
 4. Întinde brațele, și le permit să ajungă cel mai departe pot, eventual, până la degetele de la picioare. Dar, asigurați-vă că nu întind prea departe.
 5. Inhala. Apoi, ridicând capul ușor alungite, coloanei vertebrale.
 6. Expirați și pentru a muta ombilic spre genunchi.
 7. Se repetă acest lucru de câteva ori. Apoi, puneți capul pe picioare, și țineți poza.
 8. Inspiră și să vină înapoi în poziția stând cu brațele întinse.
 9. Expirați și coborâți brațele.

Precauții și contraindicații

Acestea sunt câteva puncte de precauție trebuie să vă păstrați în minte înainte de a face acest lucru asana.

 • Evitați acest asana dacă aveți astm bronșic sau diaree.
 • În cazul în care aveți un prejudiciu înapoi, trebuie să vă asigurați pentru a practica acest asana numai sub îndrumarea unui instructor de yoga certificat.
 • Femeile gravide trebuie să evite practicarea acestei asana.

Sfat pentru începători

Ca un începător, trebuie să vă amintiți să nu te împinge, dacă nu sunt confortabile într-o curbă înainte. Acest lucru este mai important în cazul în care asana atrage după sine așezat pe podea. Când merge mai departe, și vă simțiți că spațiul dintre ombilic și pubis este reducerea, oprește-te, ridica-te un pic, și de a continua merge mai departe. Ca începător, mușchii picioarelor strânse s-ar putea face dificil pentru tine să se aplece prea mult, și s-ar putea arata ca tine sunt ședinței. E în regulă. Cu practica, corpul tau va deveni mult mai flexibil.

Avansat Pose Alterarea

Pentru a crește întinderea în timp ce vă aflați în această asana, va trebui să re-extinde coatele. Pentru a face acest lucru, o dată ce sunt în asana, trebuie să vă strângă mâinile în jurul tălpile picioarelor. Ai putea transforma, de asemenea, partea din spate de o parte la talpă, și prindere încheietura cu mâna cealaltă.

Beneficiile Seated Forward Bend

Acestea sunt unele beneficii uimitoare de Paschimottanasana.

 • Acest asana calmeaza mintea si amelioreaza, de asemenea, depresie usoara si de stres.
 • Umerii, coloanei vertebrale, și ischiogambierilor obține o întindere bună.
 • Rinichii, ficatul, uterul și ovarele sunt activate.
 • Practicarea acestei asana ajută în mod regulat îmbunătățirea digestiei.
 • Menopauza și disconfort menstrual poate fi combatuta cu acest asana.
 • Anxietate, dureri de cap, oboseala si sunt reduse.
 • Hipertensiunea arteriala, insomnie, infertilitate, si sinuzita pot fi vindecate cu acest asana.
 • Paschimottanasana se spune pentru a vindeca boli, creșterea poftei de mâncare, și de a reduce obezitatea.
 • Acest asana funcționează deosebit de bine pentru femei după ce au dat un copil.

Știința din spatele Paschimottanasana

Aceasta asana dă partea din spate a corpului o întindere bună, tot drumul de la glezne la cap. Muschii partea anterioara a corpului sunt contractate, iar acest lucru creează o presiune pe abdomen și torace, prin urmare, îmbunătățirea funcțiilor respiratorii și funcționarea glandelor intra-abdominale, în special concentrându-se pe secrețiile. Flexibilitatea în regiunea lombară, coapse, șolduri și este îmbunătățită. Există o îmbunătățire în circulația sângelui în spate, și nervii din măduva spinării sunt tonifiat. Acest asana, de asemenea, ajută la reducerea grăsime în șolduri, coapse, abdomen și regiunea. Acest asana purifică nadisurile și, de asemenea, stimulează Kundalini Shakti.

Acum, că știi cum să se aplece așezat pozeze, ce mai aștepți? Paschimottanasana este extrem de relaxant. Este uimitor cum există atât de mult se întâmplă (stretching, tonifiere, consolidarea), și încă reușesc să se simtă atât de odihnit și relaxat. Aceasta este puterea de yoga.