Cum se face Pawanmuktasana și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Pawanmuktasana și Care sunt beneficiile ei

Cum se face Pawanmuktasana și Care sunt beneficiile ei

Pavanamuktasana, vânt-Pose alinare, vânt Eliminarea Pose sau vânt eliberatoare Pose este o asana. Sanscrită: पवनमुक्तसन; Pawan – vânt, Mukta – ameliorarea sau eliberarea, Asana pozeze; Pronunțate As – PUH-vuhn-mukt-aahs-uh-Nuh.

Pose de vânt-Alinarea este o postura care este potrivit reclined pentru toată lumea, indiferent dacă acestea sunt incepatori sau avansati. Acest lucru ajută la pose elibera gaze digestive din stomac si intestine cu mare usurinta. Este, de asemenea, numit One-Legged genunchi-to-Chest Pose.

Ce trebuie să știți înainte de a face asanei

Cel mai bine este de a practica acest lucru asana mai întâi în fiecare dimineață, astfel încât toate gazele prinse în tractul digestiv sunt eliberate. Acest lucru ar trebui să fie, de asemenea, una dintre primele asan practică ca odată ce gazele sunt eliberate, se va face practica alte asane mai ușor. Yoga trebuie să fie practicat cel puțin patru până la șase ore după masă, atunci când stomacul și intestinele sunt ambele goale.

 • Nivel: Basic
 • Stil: Vinyasa
 • Durata: 10 până la 60 de secunde
 • Repetiție: Nici unul
 • Întinde: Abdomen, partea inferioara a spatelui, arme
 • Intareste: Back, sistemul digestiv, Sistemul de reproducere

Cum de a face Pawanmuktasana

 1. Lie plat pe spate pe o suprafață netedă, asigurându-se că picioarele sunt împreună, iar brațele sunt așezate lângă corpul tau.
 2. Respiră adânc. Pe măsură ce expiri, adu genunchii spre piept, și apăsați coapselor pe abdomen. Clasp mâinile în jurul picioarelor ca și dacă îmbrățișezi genunchii.
 3. Țineți asanei în timp ce respira normal. De fiecare dată când expiri, asigurați-vă că strângeți mânerul de mâinile pe genunchi, și de a crește presiunea pe piept. De fiecare dată când inspirați, asigurați-vă că slăbiți mânerul.
 4. Expirați și eliberați după ce poza rock and roll dintr-o parte în alta aproximativ trei până la cinci ori. Relaxa.

Precauții și contraindicații

Acestea sunt câteva puncte de precauție pentru a păstra în minte înainte de a face Pawanmuktasana.

 • Această asana trebuie să fie evitată dacă ați avut o intervenție chirurgicală abdominală recent. De asemenea, persoanele care suferă de hernie sau hemoroizi trebuie să evite acest lucru asana.
 • Această asana nu trebuie să fie practicat de femeile gravide. femeile pot evita acest ciclu menstrual, asana, dacă acestea nu sunt confortabile.
 • Dacă sunt suferă de probleme cardiace, hiperaciditate, tensiune arterială ridicată, disc de alunecare, hernie, spate și probleme de gât, sau o tulburare testicul, trebuie să evitați această asana.
 • Dacă ați avut un prejudiciu de gât, dar au aprobarea unui medic pentru a practica acest asana, capul trebuie să rămână pe podea, în timp ce îl practică.

Începător Sfaturi

Deși trebuie să păstrați fesele ridicate de pe podea, încercați să păstrați spate mai mici la pământ pe podea în timp ce practica aceasta asana.

Avansat Pose Alterări

Pentru a aprofunda poza, ridicați capul și pieptul de pe podea. Atingeți bărbia, și în cele din urmă, nasul la genunchi.

Beneficiile de vânt degrevarea Pose

Acestea sunt unele beneficii uimitoare de Pawanmuktasana.

 • Aceasta întărește mușchii abdominali și masajele intestinele și organele interne ale sistemului digestiv, prin urmare, eliberarea de gaze captate și îmbunătățirea digestiei.
 • Întărește mușchii spatelui și tonifică mușchii brațelor și picioarelor.
 • Aceasta îmbunătățește circulația sângelui în zona șoldului.
 • Aceasta ușurează tensiunea în partea din spate de jos.
 • Acesta stimulează organele de reproducere si masajele muschii pelvieni. De asemenea, ajută la vindecarea tulburărilor menstruale.
 • Aceasta ajuta la arderea grasimilor in coapse, fese, și zona abdominală.
 • Aceasta ajută să se întindă în spate și gât.

Știința din spatele Pawanmuktasana

Alinarea sistemul de presiunea care se acumulează în fiecare zi este extrem de relaxant pentru corpul, mintea si spiritul. Aceasta asana este un memento blând de capacitatea organismului de a se vindeca. Ar putea fi o idee bună de a face acest lucru asana mai întâi în fiecare dimineață, chiar înainte de a ieși din pat. Când te vei trezi ușor corpul cu această asana, veți observa că funcțiile corpului, cu o mai mare ușurință pe tot parcursul zilei.

Degrevarea asana de yoga nu este doar ușor, dar de asemenea, ușurează corpul în moduri pe care nu imaginat. Cu practica obișnuită, veți observa că nu mai pot face fără ea!