Cum se face shavasana și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face shavasana și Care sunt beneficiile ei

Cum se face shavasana și Care sunt beneficiile ei

Shavasana, Savasana sau Corpse Pose este o asana în cazul în care Shava – Cadavru; Asana – Pose; și Pronunțate ca – Shuh-vah-sana; Sanscrită:  शवासन

Aceasta seamănă cu pose postura unui cadavru și este, prin urmare, numit după ea. Shava  (शव, SAVA) însemnând „cadavru“, și  Asana  (आसन, osana) , însemnând „postura“ sau „scaun“ poziție pare destul de ușor .Acest, dar ar putea fi , de asemenea , una dintre cele mai grele , deoarece trebuie să vă relaxați complet corpul tau și mintea. Această postură este de obicei practicat după o sesiune de yoga activă. Se inoculează vindecare profundă și relaxează complet corpul. Puteti practica acest lucru prezintă ori de câte ori sunt extrem de obosit și trebuie să mă întorc la muncă rapid. Este revigorant și de întinerire.

Ce trebuie să știți înainte de a practica asana

Shavasana promovează odihnă și relaxare. Cu toate acestea, trebuie să te abțină de la care se încadrează adormit în timp ce-l practica. Dacă vă simțiți somnolent, tot ce trebuie să faceți este să este de a lua mai adânci, respirații mai repede. Concentrarea este de o importanță esențială pentru această asana.

Nivel: Basic
Stil: Ashtanga Yoga
Durata: 10 – 12 minute
repetări: Nici unul
Puncte forte: Restabilește corpul

Cum de a face shavasana (Corpse Pose)

  1. Lie plat pe podea, asigurându-se că nu va exista nici o perturbare pe durata poza. Asigurați-vă că sunt confortabile, dar nu folosiți perne sau perne. Acesta va fi cel mai bine dacă minți pe o suprafață dură.
  2. Inchide ochii.
  3. Se pune picioarele, astfel încât acestea sunt confortabil în afară. Asigurați-vă că picioarele relaxa complet și degetele de la picioare se confruntă cu lateralã.
  4. Brațele trebuie să fie plasate de-a lungul corpului și ușor în afară, lăsând palmele deschise și orientate în sus.
  5. Acum, trage încet atenție la fiecare zona a corpului, pornind de la degetele de la picioare. Pe măsură ce face acest lucru, respira încet, dar profund, stabilind corpul într-o stare de relaxare profunda. Să nu adormi în proces.
  6. Respira încet, dar profund. Acest lucru va da relaxare completă. In timp ce inspirati, corpul tau va fi sub tensiune, și pe măsură ce expiri, corpul tau se va calma în jos. Concentrează-te pe tine si corpul tau, uitând toate celelalte sarcini. Să mergem și să se predea! Dar, asigurați-vă că nu moțăi.
  7. În aproximativ 10 până la 12 minute , atunci cand corpul tau se simte relaxat și odihnit, rola într – o parte, cu ochii închiși. Stai în poziție pentru un minut, până când stai în Sukhasana.
  8. Luați câteva respirații adânci și pentru a obține gradul de conștientizare a împrejurimilor înainte de a deschide din nou ochii.

Măsuri de precauție contraindicații ale shavasana

Acest asana este absolut sigur și poate fi practicat de oricine și toată lumea. Cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră va sfătuit să nu să se întindă pe spate, puteți practica acest asana.

Dacă sunteți gravidă, ar putea fi o idee bună să se odihnească capul și pieptul pe un suport pentru confort.

Sfat pentru începători

În viața noastră ocupat, stresante, poate fi destul de o sarcină pentru a lasa complet du-te și relaxează-te. Partea cea mai dificilă cale shavasana este de a elibera capetele oaselor coapsei, astfel încât inghinală înmoaie. În cazul în care nu se înmoaie inghinală, s-ar putea restricționa respirație corectă și, prin urmare, de a crea tensiune pe tot corpul. Pentru a combate acest lucru, ai putea plasa greutăți de cinci kilograme pe coapse, la cutelor inghinală, și apoi imaginați-vă capetele osului coapsei presat în jos, din cauza greutății.

Avansat Pose Alterări

  1. Dacă vă confruntați cu constricție umeri, piept sau spate, umerii nu se va odihni pe podea, iar acest lucru va tulpina gât. În acest caz, este o idee bună pentru a ridica ușor capul și să-l aducă la același nivel ca și gât. Acest lucru va ajuta la înmoaie partea din spate a gâtului. Tot ce trebuie să faceți este să pună o pătură îndoită sub cap, astfel încât se termină la partea de sus a umerilor.
  2. În cazul în care muschii partea inferioara a spatelui sau hamstrings sunt strânse, ar putea fi o idee bună pentru a ridica picioarele în timp ce practica cadavrul sau Savasana pozeze. Acest lucru funcționează bine chiar și atunci când aveți dureri și disconfort în spate mai mici si solduri. Tot ce trebuie să faceți este de a plasa o susține chiar sub genunchi. Dacă nu aveți un suport la îndemână, ai putea clasați pături și să le plaseze sub genunchi.

Beneficiile de shavasana (Corpse Pose)

Aceasta postura este una dintre cele mai importante posturi de yoga, si are numeroase beneficii.

1. Aduce a corpului la un stat meditativa

Corpul relaxează și se duce într-o stare meditativă profundă, care, la rândul său, ajută repararea celulelor și țesuturilor și stres de presă.

2. Calmează relaxează și Organismul

Shavasana reîncarcă și întinerește corpul. Este un mare capăt la antrenament, mai ales în cazul în care a fost una intensă. Savasana oferă, de asemenea, spațiu și timp pentru antrenament să se scufunde în. Este un tampon perfect între exerciții fizice și treburile de zi cu zi.

3. reduce tensiunea arteriala si anxietate

Pe masura ce corpul se relaxeaza si calmeaza, de asemenea, tensiunea arterială scade, iar acest lucru ajuta la relaxarea inima ta. Ca urmare, anxietatea este în control.

4. Îmbunătățește concentrare și memorie

Efectul direct al meditației este focalizare și concentrare. În timp ce se concentreze pe fiecare zonă a corpului în timp ce sunteți în shavasana, mintea ta se îmbunătățește în mod automat de concentrare și de memorie.

5. creste nivelul de energie

Savasana este cel mai rapid și cel mai sigur mod de a obține energie instantanee. pauză de 10 minute oferă corpului dumneavoastră un impuls de energie, și, prin urmare, crește productivitatea.

Știința din spatele shavasana (Corpse Pose)

Shavasana permite cea mai bună relaxare a corpului si mintea ta, care este la fel de importantă ca și exerciții fizice și o dietă echilibrată sunt.

După un antrenament intens care implica stretching, răsucire, contractarea și inversoare a mușchilor, shavasana permite corpului să se odihnească și să se regrupeze. Chiar și mușchii cele mai neglijate va primi ceva timp pentru a da drumul de stres într-un astfel de interval scurt de timp.

Yoga furnizează sistemul nervos, cu o mulțime de informații neuromusculare. Shavasana ajută sistemul nervos să integreze aceste informații înainte de mintea ta devine ocupat cu stresul regulat al zilei.

Shavasana dă conștientizare profundă a minții și a corpului tau. Ai devenit extrem de conștient de fiecare gură de aer inspirată. Prin urmare, este o introducere la meditație profundă pentru cei care sunt interesați de ea.

Yoga este un ritual. Acesta este menit să înceapă cu o încălzire, urmată de practica în sine, și se termină cu un fel de fază de integrare a efectelor exercițiului să se infiltreze în mintea și corpul. Shavasana ajută realiza acest lucru. Este un final perfect pentru un antrenament satisfacatoare.

Poses pregătitoare

Acest asana trebuie făcut după ce ați terminat cu toate asane active și pranayamas.

Follow-up Poses

Urmărirea shavasana cu Sukhasana sau poza ușor.

Se relaxeaza mintea, și se vindecă trupul. Cea mai bună parte este că este nevoie de nici un efort pentru a face acest lucru asana, și vă oferă posibilitatea de a da drumul și destinde cu adevărat. Adăugați acest asana esențiale pentru regimul de yoga pentru a culege toate beneficiile sale.