Cum se face Supta MATSYENDRASANA și care sunt beneficiile sale

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Supta MATSYENDRASANA și care sunt beneficiile sale

Cum se face Supta MATSYENDRASANA și care sunt beneficiile sale

Supta – Culcat, Matsyendra – Lord Of The Fish, Asana – Pose; Pronunțate Ca – Soop-tah MAHT-see-en-DRAHS-uh-Nuh

Supta MATSYENDRASANA, numit, de asemenea, Twist clinostatism, Twist Culcat, Domnul Culcat de pește Pose, iar Jathara Parivartanasana, este prezenta un începător de restaurare a lui. Se spune să se relaxeze mintea și corpul. Acest asana este numit după Domnul de pește, Matsyendra, care a fost un yoghin și student al Domnului Shiva.

Ce trebuie să știți înainte de a face acest Asana

Trebuie să vă asigurați pentru a menține stomacul și intestinele goale înainte de a practica acest asana. Au mesele cel puțin patru până la șase ore înainte de a face asanei, astfel încât mâncarea devine digerat și nu este suficientă energie pentru tine de a cheltui în timpul practicii.

Cel mai bine este de a practica yoga primul lucru în dimineața. Dar, în cazul în care nu se poate lucra în dimineața, este bine să-l practică în seara.

Nivel: Basic
Stil: hatha yoga
Durata: 30 la 60 de secunde
repetiția: O dată pe fiecare parte
întinderi: Abdomen, piept, umeri, spate mai mici, șoldurile, coloanei vertebrale Mijlociu, partea superioara a spatelui
Întărește: organele interne, coloanei vertebrale

Cum se face Supta MATSYENDRASANA (Twist clinostatism)

 1. Pentru a începe acest asana, trebuie să fie plat și direct pe spate. Expirați și apăsați ușor partea inferioara a spatelui pe podea.
 2. Contract muschii abdominali. Apoi, inhaleaza și îndoiți genunchii ridicați în timp ce picioarele de pe podea.
 3. Expirați și întinde brațele întinse astfel încât să creeze o linie dreaptă cu umerii. Așezați palmele cu fața în jos, astfel încât acestea să vă dau ca sprijin suplimentar. Utilizați mușchii de bază pentru a sprijini coloanei vertebrale. În timp ce faci acest lucru, genunchii și picioarele împreună.
 4. Inspirați și ridicați picioarele un pic mai mare decât genunchi.
 5. Expirați și coborâți picioarele în partea stângă a podelei, asigurându-vă că genunchii și picioarele sunt stivuite. De asemenea, trebuie să vă asigurați că genunchii ar trebui să fie la nivelul șoldului, și tocuri ar trebui să se odihnească un picior departe de fese.
 6. Respirația încet și profund în timp ce se întoarce încet capul spre dreapta. Root jos umarul drept, astfel încât sunteți în stare să mențină o poftă de mâncare în partea superioară a coloanei vertebrale. Dacă vă păstrați brațele la nivelul umerilor, acesta va ajuta la rădăcină umeri. Țineți pozeze pentru aproximativ 30 până la 60 de secunde.
 7. Pentru a elibera poza, apăsați mâinile în podea, și contracta mușchii în abdomen. Inspirați și ridicați genunchii în piept și pe piept. Ține genunchii.
 8. Expirați. Trageți coapsele la piept, și ridicați capul și pieptul spre coapse. Asigurați-vă că nu ridicați umerii ca capul este ridicat.
 9. Coborâți umerii și capul pe podea, și contracta mușchii abdominali. Apoi, întinde brațele din nou, și se repetă răsuciți pe de altă parte.

Precauții și contraindicații

Acestea sunt câteva puncte de precauție trebuie să păstrați în minte înainte de a face acest lucru asana.

 • Evitați practicarea acestei asana dacă aveți probleme severe în spate mai mici.
 • Dacă sunteți gravidă, practica aceasta asana numai sub îndrumarea unui expert. De asemenea, ar putea fi confortabil practicarea acestei asana, cu o pernă între genunchi.
 • Evitați acest asana dacă ați avut o intervenție chirurgicală a unui organ intern.

Sfat pentru începători

Ca un începător, ar putea fi greu să stiva picioarele în această asana. Deci, asigurați-vă că întinde genunchiul sus doar la fel de mult ca poti. Nu împingeți prea mult. Ai putea folosi un suport sau o perna sa se odihneasca genunchiul sus. Acest lucru va ajuta la reducerea gamei de mișcare.

Avansat Pose Variație

Pentru a crește întinderea în șolduri, ai putea încerca această variantă.

Crucea genunchiul drept pe stânga, iar apoi, dacă sunt suficient de flexibile, înveliți piciorul drept în jurul valorii de mușchi de vițel stânga, aproape imitând poziția picioarelor în Garudasana. Mutați șoldurile ușor spre dreapta, și plasați genunchii spre stânga. Apoi, adu picioarele înapoi la centru și se repetă Asana pe partea opusă.

Beneficiile Twist clinostatism

Acestea sunt unele beneficii uimitoare de Twist Culcat pe spate.

 • Acesta asigură coloanei vertebrale și a vertebrelor obține destul de mișcare și, prin urmare, să devină mai flexibilă.
 • Acesta stimulează și tonifică organele interne.
 • Acesta oferă o detoxifiere completă pentru organele interne.
 • Acest asana asigură o digestie mai buna.
 • Acesta oferă umeri, piept, coloanei vertebrale de mijloc, solduri, spate mai mici, si partea superioara a spatelui o întindere bună.
 • Dacă aveți rigiditate sau dureri la nivelul coloanei vertebrale, solduri, sau partea inferioara a spatelui, acest asana ajuta la ameliorarea acestuia.
 • Se eliberează de stres și de anxietate.

Știința din spatele Supta MATSYENDRASANA

Doar despre orice yoga poftă de mâncare servește ca un balsam pentru a ajuta la ameliorarea respirație înăbușit, digestie lentă, sau consum redus de energie, în afară de diferite dureri. Acesta vă oferă un impuls de energie răcoritoare. O poftă de mâncare vă oferă posibilitatea de a simți puterea stoarcerea afara corpului de la miezul ei. Vei simți respirația îmbunătăți, iar tensiunea în gât și spate ușura. O poftă de mâncare, de asemenea, calmeaza nervii amețit. Când își asume o poziție înclinată, vă leneviți în jurul valorii în spirale și curbele de postura, și, prin urmare, permite torsiunea să pătrundă adânc în coloanei vertebrale. La sfârșitul anului acesta, sunteți sigur să se simtă curat, intinerit, și revigorat.

Acum , că știi  cum să faci yoga poftă de mâncare așezat pe scaun prezintă, ce mai aștepți? O poftă de mâncare este confortabil și reconfortant, și această poftă de mâncare, cu beneficii de sănătate a adăugat, este total merita incercat.