Cum se face Tadasana și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Tadasana și Care sunt beneficiile ei

Cum se face Tadasana și Care sunt beneficiile ei

Tadasana, Samasthiti, sau la munte Pose este o asana. Sanscrită: ताडासन; Tada – Munte, Asana – Postura; Pronunțate Ca – tah-dahs-anna

Această asana este ca baza sau mama tuturor asane, din care apar alte asanas. Cele mai multe dintre ipostazele permanente sunt schimbări într-o anumită parte a corpului sau a unui individ comun, care izvorasc din Tadasana, în timp ce celelalte părți rămân neutre.

Ce trebuie să știți Înainte de a realiza Tadasana

Acest asana poate fi practicată în orice moment al zilei.

Nu este obligatoriu ca această asana trebuie să fie făcut pe stomacul gol. Dar dacă preced sau urmează-l cu asane yoga, cel mai bine este de a lua masa cu cel puțin patru până la șase ore înainte de a face acest lucru asana. De asemenea, asigurați-vă că intestinele sunt curate.

Cum se face Tadasana și Care sunt beneficiile ei

Nivel: Basic
Stil: hatha yoga
Durata: 10 – 20 secunde
repetiția: 10 ori
Întinde: Întregul corp
Întărește: Genunchi, coapse, gleznele, Înapoi

Cum se face Tadasana (Mountain Pose)

 1. Stand erecta, și așezați picioarele ușor depărtate, cu mâinile atârnând pe lângă corp.
 2. Tu trebuie să facă mușchii coapsei firmei. Ridicați rotulele asigurând în același timp nu vă împietriți partea de jos a abdomenului.
 3. Consolidarea arcadele interioare ale gleznelor interioare pe măsură ce le ridicați.
 4. Acum, imaginați-vă un flux de lumină albă (energie) care trece prin glezne, până la dvs. coapse, zona inghinală, coloanei vertebrale, gât, tot drumul până la cap. rândul său, ușor coapselor sus spre interior. Alungi coccisul astfel încât acesta este spre podea. Ridicați pubis, astfel încât este mai aproape de buric.
 5. Uită-te ușor în sus.
 6. Acum, inspirati si intinde umeri, brate, piept și în sus. Ridicați tocuri, asigurându-vă că greutatea corpului este pe degetele de la picioare.
 7. Simțiți întinderea în corpul dumneavoastră chiar de la picioare la cap. Țineți pozeze pentru câteva secunde. Apoi, expirați și eliberați.

Precauții și contraindicații

Cel mai bine este de a evita acest lucru asana dacă aveți următoarele probleme:

 • Dureri de cap
 • Insomnie
 • hipotensiune arterială

Sfat pentru începători

Ca incepator, s-ar putea găsi că este dificil să echilibreze în această postură. Pentru a îmbunătăți echilibrul, plasați picioarele interioare aproximativ trei până la cinci inci în afară până când obțineți confortabil în poza.

Avansat Pose Variație

Ai putea folosi brațele pentru a aprofunda întinderea în următoarele moduri:

 1. Extindeți brațele în sus, astfel încât acestea sunt perpendiculare pe podea și paralele între ele, asigurându-vă că palmele sunt îndreptate unul spre celălalt.
 2. Alternativ, incrucisati degetele, și întinde brațele în sus.
 3. De asemenea, puteți trece brațele la spate, astfel încât fiecare palma deține cotul opus. Dacă faceți acest lucru, repetați poza prin interschimbarea mâinile.

Beneficiile de Tadasana (Mountain Pose)

Acestea sunt unele beneficii uimitoare ale Tadasana:

 • Acest asana ajuta la imbunatatirea postura corpului.
 • Cu practica regulată a acestei asana, genunchi, coapse, și gleznele devin mai puternice.
 • fese si abdomen se tonifiat.
 • Practicarea acestei asana ajuta la atenuarea sciatică.
 • Acest asana reduce platfus.
 • De asemenea, face coloana vertebrala mai agil.
 • Este un asana excelent pentru cei care doresc să crească înălțimea lor în anii de formare.
 • De asemenea, ajută la îmbunătățirea echilibrului.
 • digestiv dvs., sunt reglementate și sistemele respirator nervos.

Știința din spatele Tadasana

Se spune că, dacă a existat vreodată un plan prezintă, a fost Tadasana. Acest asana funcționează pe muschii, astfel încât postura dumneavoastră nu este doar mai bine, dar, de asemenea, fără durere în timp ce vă aflați la locul de muncă de birou sedentar. Acesta funcționează pentru a alinia scheletul și aduceți-l înapoi la o poziție neutră. Când se întâmplă acest lucru, corpul tau vine la punctul de pornire pentru toate celelalte asanas de urmat.

Cu toate acestea ușor acest lucru ar putea suna, ca urmare a utilizării noastre smartphone excesivă și posturile de ședință nesănătoase la locul de muncă, există întotdeauna un mușchi strâmt sau un nume de rău de aliniere. Acest asana corectează-le pe toate. Este efortul muscular care este nevoie pentru a ajunge în această asana, care ajută la consolidarea miezului și îndreptați spatele rotunjite, slab.

Poses pregătitoare

Adho Mukha Svanasana
Uttanasana

Follow-Up Poses

Standing Poses

Această asana, în cazul în care a învățat în mod corect, vă permite să înțelegeți cât de mult efort este necesar, la care punctul de a ajunge la acea poziție neutră înainte de a ajunge în asane mai complicate. Dacă aveți acest drept, acesta va fi mai rapid și mai ușor să-și asume ipostazele mai dificile.