Cum se face Tittibhasana și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Tittibhasana și Care sunt beneficiile ei

Cum se face Tittibhasana și Care sunt beneficiile ei

Tittibha – Firefly, Asana – Pose; Pronunțate ca – TIT-THI-BHA-ah-sana

Licurici Pose este una care necesită o rezistență excepțională în partea superioară a corpului și flexibilitatea în femurali. Dar aceste două calități poate fi dobândită numai cu practica. Prin urmare, trebuie să stăpânească Pose încet. Acest echilibru braț dificil imită un licurici în zbor.

Ce trebuie să știți înainte de a face acest Asana

Ca și celelalte asane yoga, este esențial ca stomacul și intestinele sunt goale, atunci când practica asana. Asigurați-vă că există o diferență de cel puțin patru până la șase ore între masă și practica. Acest lucru vă va oferi suficient timp pentru a digera mancarea si a genera energie pentru practica.

De asemenea, diminețile sunt ideale pentru a practica yoga. Dar, în cazul în care nu se poate practica yoga dimineața, seara sunt un moment prea bun.

Nivel: Intermediar / Avansat
Stil: Ashtanga Yoga
Durata: 30 până la 60 de secunde
Repetiție: Nici unul
Întinde: arme, încheieturi
Intareste: epii interioare, spate al trunchiului

Cum de a face Tittibhasana

 1. Pentru a începe acest asana, începe cu Adho Mukha Svanasana.
 2. Mers pe jos spre mâinile tale astfel încât picioarele sunt în fața mâinile tale. Apoi, lasă-ți mâinile prin picioarele, și apăsați-le în spatele vițeilor, astfel încât să te târăști mai adânc prin picioarele.
 3. Adu brațele și umerii cât mai aproape în spatele coapselor în timp ce le puteți plasa. plasa ferm palmele in spatele picioarelor astfel încât tocurile sunt reținute cu degetul mare și degetul arătător.
 4. îndoiți ușor genunchii și ghemuit pe măsură ce se odihnească în spatele picioarele cât mai aproape de umeri poți.
 5. Odată ce degetele și palmele sunt răspândite, asigurați-vă că trecerea de greutatea corpului pe ele. Ridicați picioarele de pe podea. Îndreptați prima picioare. Apoi, odată ce ați stabiliza, îndreptați brațele. Stoarce coapselor împotriva brațelor superioare pentru a obține mai multă înălțime.
 6. Țineți pentru câteva secunde și eliberați.

Precauții și contraindicații

Evitați acest asana dacă aveți următoarele condiții.

 • Un prejudiciu umăr
 • Un prejudiciu cot
 • Un prejudiciu încheietura mâinii
 • leziuni spate mai mici

Sfat pentru începători

Ca un începător, ar putea fi greu pentru a obține acest drept pozeze. Stai pe podea și răspândirea picioarele pentru a forma un unghi de 90 de grade. Apoi, ridica tocuri pe un bloc, și apăsați palmele între picioarele pe podea.

Avansat Pose Alterări

Aceasta este o postură avansată în sine. Când l maestru și sunt capabili să o facă cu ușurință, veți găsi deja te într-o poziție avansată.

Beneficiile Firefly Pose

Acestea sunt unele beneficii uimitoare de Titthibhasana.

 • Acesta oferă trunchiul spate și epii interior o întindere bună.
 • Brațele și încheieturile devin puternice.
 • Se calmeaza mintea si imbunatateste simtul de echilibru.
 • Abdomenul este tonifiat, și, prin urmare, digestia este îmbunătățită.

Știința din spatele Tittibhasana

Încrederea, determinare, și capacitatea de a da drumul va ajuta să vă ridicați-vă în Tittibhasana, care este un foarte provocator postură.

Tittibha înseamnă licurici. Este o metaforă mare pentru calea trezirii yoghină.

Un pose ca acesta are capacitatea de a arunca cel mai serios practicant nepregătit, dacă este luată prea în serios. Acest echilibru braț este o provocare și necesită și inoculează atât Vriya și Shraddha. Fii încrezător în timp ce aluneca în acest yoga Firefly pozeze. Acest lucru va ajuta să obțineți statorniciei aveți nevoie în aplece profundă a șoldurilor. De asemenea, trebuie să construi puterea brațului imens pentru a vă sprijini și de a activa picioarele pentru a permite ascensorului.

Acum, că știi cum să te licurici pozeze, ce mai aștepți? Sunt foarte puțini oameni care pot ridica în sus și de a face acest lucru asana prima dată când l încercați. Nu fi descurajat. Doar să se distreze cu poza.