Cum se face TRIKONASANA și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face TRIKONASANA și Care sunt beneficiile ei

Cum se face TRIKONASANA și Care sunt beneficiile ei

Trikona – Triangle, Asana – Pose; Sanscrită: त्रिकोणासन; Pronunțate ca – trih-Koh-nah-SAH-nah

Acest asana seamănă cu un triunghi, și, prin urmare, este numit asa. Numele provine din cuvintele sanscrite त्रिकोण (trikona), adică triunghi, și आसन (asana), ceea ce înseamnă postura. Această asana este cunoscută pentru a întinde mușchii și de a îmbunătăți funcțiile corporale regulate. Spre deosebire de majoritatea asane yoga, acest lucru necesită să ții ochii deschiși în timp ce-l practică pentru a menține echilibrul.

Ce trebuie să știți înainte de a face asanei

Ca și celelalte asane yoga, este esențial ca stomacul și intestinele sunt goale, atunci când practica asana. Asigurați-vă că există o diferență de cel puțin patru până la șase ore între masă și practica. Acest lucru vă va oferi suficient timp pentru a digera mancarea si a genera energie pentru practica.

De asemenea, diminețile sunt ideale pentru a practica yoga. Dar, în cazul în care nu se poate practica yoga dimineața, seara sunt un moment prea bun.

Nivel: Începător
Stil: Vinyasa
Durata: 30 Secunde
Repetări: 3 până la 5 pe fiecare picior
Întărește: Gleznele, Coapse, Genunchii
Întinde: Gleznele, inghinale, Coapse, Umerii, Genunchii, Hips, Vițeii, femurali, Thorax, coloana vertebrală

Cum de a face TRIKONASANA

 1. Stai în poziție verticală și puneți picioarele aproximativ trei ani și jumătate de la patru picioare în afară.
 2. Asigurați-vă că piciorul drept este plasat în afara la 90 de grade, iar piciorul stâng este plasat în la 15 grade.
 3. Aliniați centrul calcaiul drept cu centrul arcului piciorului stâng.
 4. Ai nevoie să ne amintim că picioarele tale presează la sol, iar greutatea corpului este echilibrat în mod egal pe ambele picioare.
 5. Respirați adânc, și cum expirati, îndoiți corpul spre dreapta de jos șoldurile, asigurând talie este dreaptă. Ridicați mâna stângă în sus și lăsați mâna dreaptă atinge solul. Ambele brațe ar trebui să formeze o linie dreaptă.
 6. În funcție de nivelul de confort, odihnă mâna dreaptă pe picior, glezna, sau în afara piciorul drept pe podea. Indiferent de locul unde vă plasați mâna, asigurați-vă că nu denaturează laturile taliei. Verificați rapid pe brațul stâng. Ar trebui să fie întinse spre tavan și, în conformitate cu partea de sus a umărului. Lăsați capul stea într-o poziție neutră sau rotiți-l spre stânga, cu privirea ta setat pe palma stângă.
 7. Corpul tău ar trebui să fie îndoit lateral, și nu înapoi sau înainte. piept și pelvis ar trebui să fie larg deschise.
 8. Întindeți la maxim, și să se concentreze asupra stabilizării corpului tau. Respiră adânc, lungi. Cu fiecare expiratie, încercați și să se relaxeze corpul tau mai mult.
 9. Inspiră și să vină. Picătură brațele de partea ta și îndreptați picioarele.
 10. Se repetă același lucru folosind piciorul stâng.

Precauții și contraindicații

Acestea sunt câteva lucruri pe care ar trebui să păstreze în minte înainte de a practica acest asana.

 • Dacă suferi de probleme de gât, nu te uita în sus. Doar continuă să caute drept, și asigurați-vă că ambele părți ale gâtului sunt alungite uniform.
 • Dacă suferiți de hipertensiune arterială, uita-te în jos, în loc de a privi în sus.
 • Dacă aveți o boală de inimă, cel mai bine este de a practica acest asana față de un perete în timp ce plasarea brațului superior pe șold.
 • Cel mai bine este de a evita acest lucru asana dacă suferă de tensiune arterială scăzută, diaree, sau dureri de cap.

Începător Sfaturi

Acestea sunt câteva sfaturi utile pe care le-ar putea folosi ca un incepator.

 • Ca un începător, ar putea fi o idee bună pentru a bloca partea din spate a călcâiului sau partea din spate a trunchiului față de perete pentru a menține constantă în poza.
 • Tot prin Asana, asigura spatele este total dreaptă.
 • În timp ce răsucire corpul tau, nu răsuciți de-a lungul șolduri.

Avansat Pose Variante

Odată ce sunteți sigur faci TRIKONASANA, ai putea încerca această poziție avansată, sub supravegherea antrenor.

Line up picioare, și fixați brațul stâng deasupra urechii stângi, astfel încât să fie paralelă cu podeaua. Păstrați umărul înrădăcinate în priză. Acest lucru este cunoscut sub numele de Triunghiul prezintă, și dezvoltă rezistență și flexibilitate la nivelul coloanei vertebrale, piept si picioare.

Beneficii de TRIKONASANA

Aruncati o privire la beneficiile TRIKONASANA uimitoare.

 • Întărește genunchi, glezne, picioare, piept și brațe.
 • Se întinde complet și se deschide inghinală, șolduri, ischiogambieri, și gambelor și, de asemenea, piept, coloanei vertebrale, și umeri.
 • Aceasta crește atât stabilitatea fizică și mentală.
 • Se îmbunătățește digestia și stimulează toate organele abdominale.
 • Aceasta ajută la reducerea durerii și sciatică spate. De asemenea, servește ca o terapie pentru platfus, osteoporoza, dureri de gât și infertilitate.
 • Reduce stresul si cure de anxietate.

Știința din spatele TRIKONASANA

Acest asana vă permite să realizezi cât de mult vă luați picioarele de la sine. Picioarele tale sunt gratioase si puternice. Când te simți deconectat cu jumatatea inferioara a corpului, TRIKONASANA poate revigora credința în minunile părții inferioare a corpului.

Acest asana instills de expansiune, stabilitate, și planeitate. Acestea sunt cele trei principii fizice ale hatha yoga.

Acest asana, ca multe altele, este o combinație de mai multe elemente. Se inoculează rezistență și stabilitate la nivelul picioarelor și picioarelor și extinde trunchiului. Atunci când brațele și picioarele sunt întinse, se creează planeitate (sama) în organism. Pe măsură ce echilibru nivelul picioarelor, brațelor și trunchiului, mintea devine chiar și constantă. După cum mintea se extinde la malul corpului, și te întorci conștiința ta spre interior, adevărata experiență de yoga, sau uniune, începe.

Acest asana dovedește cât de yoga este eficient nu numai întindere și consolidarea corpului, dar, de asemenea, în ascuți și echilibrarea minții. Este o idee foarte bună de a practica acest asana regulat.