Cum se face Vajrasana și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Vajrasana și Care sunt beneficiile ei

Cum se face Vajrasana și Care sunt beneficiile ei

Sanscrită: वज्रासन; Vajra – Diamond sau Thunderbolt, Asana – Pose; Pronunțate ca vahj-RAH-SAH-na

Vajrasana este o coborâre prezintă, și-a luat numele de la cuvantul sanscrit Vajra (वज्), ceea ce înseamnă diamant sau Thunderbolt. Asana (आसन), desigur, mijloace pozeze. Acest diamant Pose este, de asemenea, numit Adamintine Pose. De obicei, exerciții de respirație, cum ar fi Pranayama, Kapalabhati și Anulon Vilom se fac stând în această poziție, și se spune că, în acest sens, corpul devine la fel de puternic ca un diamant.

Ce trebuie să știți înainte de a face asanei

Yoga ar trebui să fie practicat pe stomacul gol, dar aceasta asana este una dintre puținele excepții. Puteți efectua în siguranță această asana după o masă. De fapt, este mult mai eficient dacă au fost efectuate imediat după o masă. Acest pose promovează buna digestie.

 • Nivel: începători
 • Stil: Vinyasa
 • Durata: 5 până la 10 minute
 • Repetiție: Nici unul
 • Întinde: gleznele, coapse, genunchi, Hips
 • Intareste: Picioare, Înapoi 

Cum de a face Vajrasana 

 1. Îngenunchează în jos, se întinde picioarele mai mici înapoi și menținându-le împreună. degetele de la picioare mari ar trebui să treacă unul pe altul.
 2. Coborâți ușor corpul dvs., astfel încât fesele se odihnesc pe calcaie si coapselor pe muschii gambei.
 3. Așezați mâinile pe genunchi, și setați privirea înainte cu capul absolut drept.
 4. Întoarceți atenția asupra respirației. Să fie pe deplin conștienți de modul în care respiri și observați cu atenție în timp ce inspiri si expiri.
 5. Ai putea închide ochii să se concentreze pe respiratie si pentru a calma mintea ta.
 6. Încercați să rămână în această poziție pentru un minim de 5 până la 10 minute.

Precauții și contraindicații

Acest asana este extrem de sigur. Cu toate acestea, acestea sunt câteva lucruri pe care ar trebui să fie precaut cu privire la atunci când începe practicarea acestei asana.

 • Cel mai bine este de a evita acest lucru asana dacă aveți o problemă la genunchi sau au suferit o intervenție chirurgicală în genunchi recent.
 • Femeile gravide ar trebui să țină genunchii ușor în afară atunci când practica aceasta asana, astfel încât să evite punerea presiune pe abdomen.
 • Dacă sunteți suferă de orice boli de coloana vertebrala de pe vertebre inferior, cel mai bine este să se evite această postură.
 • Cei care suferă de ulcer intestinal, hernie, sau orice alte probleme legate de intestinul gros sau mici ar trebui să exerseze această postură sub îndrumarea unui instructor de yoga.

Începător Sfaturi

Ca un începător, atunci când își asume această poziție, este probabil ca picioarele ar putea începe să dureri în cel mai scurt timp. Dacă se întâmplă acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să anulați asana, și întinde picioarele înainte. Dă gleznele, genunchii, și mușchi de vițel un masaj bun. În timp, cu practica, ar trebui să fie în măsură să meargă până la 30 de minute confortabil în această asana.

De asemenea, începători ar trebui să lucreze încet și, treptat, pe bettering puterea mușchilor din partea inferioara a spatelui, înainte de a încerca să meargă mai adânc în posturii sau creșterea duratei. După ce partea din spate de jos este întărită, tulpina pe respirație scade. De asemenea, este important să rețineți că, dacă vă împinge mai mult decât corpul tau poate lua, beneficiile sunt reduse la minimum poza.

Avansat Pose Alterări

Variația avansată a Vajrasana este Supta Vajrasana. În această variantă, odată ce stai în Vajrasana, trebuie să se aplece înapoi și locul ambele antebrațe tale, precum și coatele pe podea. Apoi, arcuiesc coloanei vertebrale și a gâtului până la creștetul capului atinge podeaua. Acest asana ajuta la intarirea muschilor in gat, spate, și regiunile piept. Ea se extinde, de asemenea, piept și ameliorează problemele pulmonare. Cu toate acestea, este important să stăpânească Vajrasana înainte de a încerca această postură. De asemenea, este cel mai bine de a practica Supta Vajrasana sub îndrumarea unui instructor de yoga.

Beneficii de Vajrasana

Acestea sunt câteva beneficii uimitoare ale Vajrasana.

 • Acest asana îmbunătățește digestia și cu practica obișnuită, se elimină constipația.
 • O mai bună digestie previne ulcere și aciditate.
 • Aceasta asana întărește spate și ameliorează pacienții care suferă de mai mici probleme de spate și sciatică.
 • Acest asana intareste muschii pelvieni prea.
 • Aceasta ajută la ușura durerile de muncă și reduce, de asemenea, crampe menstruale.
 • Aceasta asana este una dintre cele mai bune să-și asume atunci când doriți să mergeți într-o stare meditativă, deoarece acesta este un pose în poziție verticală.

Știința din spatele Vajrasana

Vajrasana este o constantă postură, fermă, iar cei care-l asumă nu poate fi zdruncinat cu ușurință. Este o postură meditativă, dar stând în această postură poate fi destul de dificilă. Trebuie să cucerească durerea în picioare și neliniștea în minte să stăpânească și să intre poza o stare meditativă. Unul trebuie să se antreneze pentru a sta în continuare și să fie dispuși să investească mintea lor în ea.

Vajrasana regleaza circulatia sangelui in regiunea inferioara pelvine. Stând pe picioare reduce fluxul sanguin la nivelul picioarelor și crește-l în zona digestiv, prin urmare, creșterea eficienței sistemului digestiv.

Acum, că știi cum să faci Vajrasana perfect, ce mai aștepți? Aceasta asana este o combinație perfectă de consolidare a corpului și focalizare mintea. S-ar putea fi una dintre cele mai simple asane yoga, dar este destul de dificil să vă asigurați că mintea și corpul sunt perfect încă.