Cum se face VIPARITA KARANI și care sunt beneficiile sale

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face VIPARITA KARANI și care sunt beneficiile sale

Cum se face VIPARITA KARANI și care sunt beneficiile sale

Sanscrită: विपरीतकरणी; VIPARITA – Inverted, KARANI – Doing; Pronunțate Ca – vip-par-ee-tah car-AHN-ee.

VIPARITA KARANI este o inversare ușoară și este, de asemenea, numit Lacul inversata posturii sau picioarelor Up The Wall Pose. Ea are efecte anti-imbatranire de pe corpul dumneavoastră, în afară de o serie de alte beneficii pentru sănătate. Unele scripturi hinduse afirmă că VIPARITA KARANI nu numai că reduce ridurile, dar păstrează, de asemenea, atât vârstă și de deces la golf. Acest asana, fiind o postură de restaurare, permite sângelui să circule la fiecare parte a corpului. Prin urmare, aceasta ajută la ameliorarea doar despre orice boala.

Ce trebuie să știți Înainte de a realiza VIPARITA KARANI

Trebuie să vă asigurați pentru a menține stomacul și intestinele goale înainte de a practica acest asana. Au mesele cel puțin patru până la șase ore înainte de a face asanei , astfel încât mâncarea devine digerat și nu este suficientă energie pentru tine de a cheltui în timpul practicii.
Cel mai bine este de a practica yoga primul lucru în dimineața. Dar , în cazul în care nu se poate lucra în dimineața, este bine să – l practică în seara.

Nivel: Basic
Stil: hatha yoga
Durata: 5 până la 15 minute
Repetiție: Nu există
întinderi: trunchi din față, din spate a gâtului, picioarele din spate

Cum de a face VIPARITA KARANI

Fiind o postură de restaurare, mulți oameni se bucură de ajutorul unor elemente cum ar fi perpetueaza, perne și pături pliate în timp ce faci acest lucru asana. Păstrați o propunerii de alegere lângă tine în timp ce faci acest lucru asana. Apoi, urmați acești pași.

 1. Găsiți un spațiu deschis în apropierea unui perete și să stea lângă ea, astfel încât picioarele sunt pe podea, răspândit în fața ta, iar partea stângă a corpului atinge peretele.
 2. Expirați. Intinde-te pe spate, asigurându-vă că partea din spate a presei picioarele pe perete, și că tălpile picioarelor se confruntă în sus. Acesta vă va lua un pic de mișcare pentru a obține confortabil în această poziție.
 3. Se pune fesele un pic mai departe de perete sau apăsați-le pe perete.
 4. Asigurați-vă că spate și capul se odihnesc pe podea. Veți găsi că organismul dumneavoastră formează un unghi de 90 de grade.
 5. Ridicați șoldurile și glisați un element de recuzită sub ele. Ai putea folosi, de asemenea, vă mâinile pentru a sprijini șoldurile și forma pe care curba în părții inferioare a corpului.
 6. Țineți capul și gâtul într-o poziție neutră și se înmoaie gâtul și fața.
 7. Inchide ochii si respira. Mențineți poziția timp de cel puțin cinci minute. Eliberați și rola la orice o parte. Respira înainte de a sta în sus.

Precauții și contraindicații

Acestea sunt câteva puncte de precauție trebuie să păstrați în minte înainte de a face acest lucru asana.

 • Aceasta asana este o inversare ușoară, și, prin urmare, trebuie evitate in timpul menstruatiei.
 • Evitați acest asana dacă aveți probleme oculare grave, cum ar fi glaucom.
 • Dacă aveți serioase probleme de gât și de spate, asigurați-vă că faceți acest lucru asana sub îndrumarea unui instructor de yoga certificat.
 • Dacă observați o furnicătură în picioare, atunci când practica acest asana, îndoiți genunchii și atinge talpa, aducand tocuri aproape de pelvis.

Sfat pentru începători

Ca incepator, s-ar putea găsi greu pentru a obține dreptul de aliniere în această postură. Pentru aceasta, trebuie să respire, astfel încât capetele oaselor coapsei sunt ferm presate de perete. Acest lucru va ajuta la eliberarea coloanei vertebrale, burta, si vintre. Trebuie să ne imaginăm inspirarea coboară prin trunchi, și împingând capetele oaselor coapsei aproape de perete. Pe măsură ce expiri de fiecare dată, lăsați oasele coapsei apăsați mai tare pe perete și trunchiul trage departe de perete.

Pose Variație

Dacă aveți suficient spațiu, puteți răspândi picioarele într-un „V“ largă atunci când acestea sunt împotriva perete. Acest lucru va creste stretch in zona abdomenului si coapselor. Ca alternativă, pentru a crește stretch, îndoiți genunchii și atinge tălpile împreună. Apoi, glisați marginile exterioare ale picioarelor în jos și să aducă calcaiele mai aproape de pelvis. Împinge-ți mâinile la partea superioară a coapselor interioare, pentru a creste stretch in zona abdomenului.

Beneficiile Inverted Lacul Pose

Acestea sunt unele beneficii uimitoare ale VIPARITA KARANI.

 1. Aceasta ajută să se relaxeze, picioare și picioare obosite înghesuit.
 2. Acesta oferă partea din față a trunchiului, din spate a picioarelor, iar partea din spate a gâtului o întindere bună.
 3. Ameliorează dureri de spate ușoară.
 4. Aceasta este o asana care ajuta la calmarea si calma mintea.
 5. Acest asana are beneficii terapeutice pentru următoarele:
  a. Anxietate
  b. Artrita
  c. Probleme digestive
  d. Dureri de cap
  e. Tensiunea arterială mare și mică
  f. Insomnia
  g. Migrene
  h. Depresie ușoară
  i. Afectiuni respiratorii
  j. Tulburări urinare
  k. Varice
  l. Crampe menstruale
  m. Sindromul Premenstrual
  n. menopauza

Știința din spatele VIPARITA KARANI

Aceasta asana este o inversiune energizant care ameliorează coloanei vertebrale, picioare, picioare, și sistemul nervos. Aduce ușor corpul într-o stare de relaxare completă. Indiferent de nivelul de experiență, orice student de yoga poate face acest lucru asana. Se spune că, atunci când ia ceva timp liber în ziua ta de a inversa mișcările înainte de a acționa, a face, și realizarea, corpul si creierul du-te într-o stare de a fi pur. Acest lucru permite mintea să meargă într-o stare de meditație profundă. Acesta calmeaza, de asemenea, creierul și o face mai conștient de sine.

Este din cauza acestor beneficii de calmare că această asana se face de obicei la sfârșitul regimului de yoga, chiar înainte de corpul tău merge în shavasana. Dar acest asana poate fi, de asemenea, practicat în mod independent, și nu ca o parte dintr-o rutina.

Dacă adăugați această asana la rutina de exercitii fizice regulate, mintea, corpul și spiritul sunt sigur de a fi relaxat și restaurat. Acest asana ridică instantaneu starea ta de spirit după o zi lungă, obositoare, mai ales dacă ați fost în picioare toată ziua. Tot ce ai nevoie este de cinci minute – vei fi surprins de modul în care acest asana simplu te va energiza!