Cum se face Vrschikasana și Care sunt beneficiile ei

Home » Review » Yoga Basic » Cum se face Vrschikasana și Care sunt beneficiile ei

Cum se face Vrschikasana și Care sunt beneficiile ei

Vrschik – Scorpion, Asana – Pose; Sanscrită: वृश्चिकासन; Pronunțate ca vrush-chick-ah-SA-nah

Acest asana este, de asemenea, cunoscut sub numele de Pose Scorpion. Este nevoie de atât de bază și umăr putere. Este o asana de yoga extrem de provocator.

Ce trebuie să știți înainte de a face asanei

Acest asana este cel mai bine efectuată în dimineața când mintea ta este în stare proaspătă și fără stres și tensiuni.

Amintiți-vă, trebuie să existe o diferență de cel puțin 10 până la 12 ore intre masa si practica. intestinele și stomacul trebuie să fie curate și goale înainte de a încerca această asana.

Ar putea fi o idee bună de a face câteva ipostaze warm-up înainte de a încerca Scorpion Pose. Acest lucru vă va pregăti pentru provocările viitoare și va preveni, de asemenea, leziuni musculare.

Cum se face Vrschikasana

Nivel: Avansat
Stil: Ashtanga Yoga
Durata: Atât timp cât sunt confortabile
Repetiție: Nici unul
Întărește: Umerii, musculare abdominale Rectus, brate, spate
Întinde: Hip, gât, coloana vertebrala

Cum se face Vrschikasana (Scorpion Pose)

 1. Începe poza de pe mâinile și genunchii într-o poziție în genunchi.
 2. Arunca antebraele la sol și țineți pe la coate opuse, astfel încât brațele sunt la distanță umerii în afară.
 3. Asigurați-vă că vă antebrațele sunt paralele între ele și, odată ce se află în poziție și confortabil, ridicați șoldurile și să își asume poziția Dolphin.
 4. Mers pe jos spre coatele, cât mai aproape puteți obține.
 5. Apoi, ridicați ușor piciorul drept spre tavan.
 6. Scoală-te pe minge piciorului stâng și a începe înainte de balansare înainte de a ridica ambele picioare de la sol.
 7. Adu picioarele și picioarele împreună, asigurându-vă degetele de la picioare sunt evidențiate în afara.
 8. Îndoiți genunchii, și începe să se miște degetele de la picioare spre cap în timp ce se întind pieptul înainte prin brațele tale.
 9. Țineți această postură timp de cel puțin trei respirații. Este absolut bine să ia suportul unui perete până când nu sunt confortabile fără ea.

Precauții și contraindicații

Acestea sunt câteva lucruri pe care trebuie să vă păstrați în minte atunci când încercați această postură.

1. Incepatori nu trebuie să încerce această postură. Chiar și după ce ați atins nivelul avansat, atunci când încercați mai întâi această postură, trebuie să fie sub îndrumarea unui instructor de yoga. Instructorul trebuie să vă spun că sunteți gata pentru această asana înainte să-l încercați.

2. Evitați practicarea acestei asana dacă aveți probleme cu spatele, leziuni șold, vertij, hipertensiune arteriala, boli de inima, sau dacă sunteți gravidă sau ciclu menstrual.

Începător Sfaturi

Incepatorii nu ar trebui să încerce această postură avansată. Trebuie să faceți acest lucru asana numai după ce sunt confortabile, cu suportul antebraț. Inițial, folosind un zid de sprijin este absolut în regulă. Acestea sunt câteva sfaturi începători la această postură ar putea folosi.

1. Înainte de a ridica picioarele de pe podea, ar putea fi o idee bună să se mute pe mâini două picioare de perete.

2. Când își asume suportul antebraț, așezați picioarele pe perete. Deoarece mâinile sunt departe de perete, de blocare picioarele pe perete va crea acel backbend în coloanei vertebrale.

3. Pentru a intensifica extensia coloanei vertebrale, mers pe jos picioarele în jos la cap, dar oprește atunci când corpul dumneavoastră vă solicită.

Avansat Pose Alterări

Acestea sunt câteva poziții avansate pe care le-ar putea încerca o dată ce sunt confortabile face Vrschikasana.

Ai putea efectua această asana în timp ce faci o headstand.Suport, în loc de a face acest lucru în timp ce odihnindu antebrațul pe podea. Acest lucru crește dificultatea câtul. Dar, asigurați-vă că faceți această variantă numai după ce ați stăpânit Vrschikasana.

O altă variantă a acestei asana este Pose Locust Scorpion pe care le cere să bată din palme brațele în spatele tău și atinge bărbia la podea. În această variantă, greutatea corpului este pe umerii, antebrațele, gât și bărbie. Dar, din nou, această variație trebuie să fie încercat numai după ce ați perfecționat Vrschikasana.

Beneficiile aduse de Vrschikasana (Scorpion Pose)

Aruncati o privire la beneficiile uimitoare această postură provocatoare are de oferit.

 • Aceasta asana întărește partea din spate, iar torsul și ajută pentru a scăpa de grăsime încăpățânat depuse în aceste domenii.
 • Ea întărește, de asemenea, picioare, antebrațe și umeri.
 • Aceasta ajută să se extindă și să se întindă flexorii coapselor, piept si umeri.
 • Acest asana este, de asemenea, un fel de cardio ca eleveaza frecvența cardiacă.
 • Nu numai că acest asana îmbunătăți flexibilitatea coloanei vertebrale, dar de asemenea, îmbunătățește rezistența.
 • Acest asana contestă cu adevărat echilibru, coordonare, rezistență, și perseverență. Se îmbunătățește foarte mult sentimentul de echilibru.

Știința din spatele Vrschikasana

Această postură, în expresia ei deplină, oferă atât puterea și flexibilitatea. Fiind o inversare, se deschide umăr și se pliază foarte bine partea din spate. Acest asana, de asemenea, ajută la dezvoltarea răbdare și tenacitate. Motivul pentru care dezvolta atât răbdare și respect față de marginile corpului nostru este că este nevoie de o lungă perioadă de timp pentru umeri să se deschidă.

Acest backbend, de asemenea, ne atinge, la un nivel emotional. Ea ne cere să deschidă inimile noastre și să găsească umilința din cauza extreme provocările pe care corpul nostru trece prin. Se spune că, prin ștampilare pe capul lui, yoghinul încercările de a eradica emoțiile auto-distruge și pasiuni, cum ar fi mânia, mândria, ura, intoleranța, și gelozie. Această înfrângere a ego-ului duce la fericire și armonie.

Acest pose vă duce dincolo de ego-ul să se miște, să caute cea mai mare tenacitatea, și deschide posibilități pe care nu credeam ca exista.

Poses pregătitoare

Aceste asane nu ajuta numai să se încălzească corpul dumneavoastră înainte de a încerca acest lucru, dar, de asemenea, o provocare pose vă ajută să obțineți în Scorpion Pose cu ușurință.

 1. Shirsasana
 2. Pincha Mayurasana
 3. Ado Mukha Vrikshasana
 4. Urdhva Dhanurasana
 5. Sarvangasana
 6. Bhujangasana

Follow-Up Poses

 1. Adho Mukha Svanasana
 2. Catur Svanasana

Pe ansamblu, această asana te rupe atat fizic cat si emotional, doar astfel încât să puteți ieși mult mai puternică decât ai fost. Este provocarea perfectă pentru a lua atunci când sunteți gata pentru asta. Doar amintiți-vă pentru a asculta corpul la fiecare pas.