Een complete gids voor Prenatale Yoga

Home » Review » Fitness » Een complete gids voor Prenatale Yoga

 Een complete gids voor Prenatale Yoga
Tijdens de zwangerschap, je wilt in vorm te blijven en doen wat het beste is voor je baby-to-be. Prenatale yoga is een prachtige manier om beide te doen. In onze go-go-go wereld, yoga biedt een broodnodige kans om te vertragen en te verbinden met je baby en met je lichaam, en transformeert. Of u nieuw bent bij yoga zijn of zijn al een ervaren beoefenaar, kunt u genieten van de vele voordelen van yoga tijdens de zwangerschap.

Wat Prenatale Yoga voor u kan doen

Als je zwanger bent, kan het soms het gevoel dat je lichaam heeft overgenomen door een alien is genomen. Alle dingen die je dacht te weten over jezelf te gaan uit het raam als uw lichaam doet zijn geweldige werk. Verandering die uit uw controle kan leiden u naar losgekoppeld van uw gevoel van eigenwaarde te voelen.

In yoga, het is vaak gezegd dat je lichaam is anders elke keer dat je op de mat. Je werkt aan accepteren dat verandering een constante is. Tijdens de zwangerschap, dit geldt zeker. Yoga helpt je opnieuw te verbinden met je lichaam en omarmen zijn reis.

Prenatale yoga lessen zijn een geweldige manier om jezelf voor te bereiden op de bevalling en het gezelschap van andere zwangere vrouwen genieten, het bevorderen van een gevoel van gemeenschap die niet mag worden onderschat. Ondersteunende systemen en peuters Veel nieuwe moeders peuterspeelzalen zijn voortgekomen uit de banden gesmeed in prenatale yoga.

Veiligheidsoverwegingen

Yoga tijdens de zwangerschap is niet veel wetenschappelijk onderzoek kregen, maar het wordt algemeen beschouwd als veilig en heilzaam voor de meeste aanstaande moeders en hun foetussen te zijn.

Als uw zwangerschap wordt beschouwd als een hoog risico of heb je andere complicaties, overleg dan met uw zorgteam voordat u begint yoga. Zelfs als je geen speciale zorg, zal hij je nodig hebt om uw yoga praktijk aan te passen als uw baby groeit.

Je lichaam produceert het hormoon relaxine door uw zwangerschap die helpt om ruimte te maken voor uw groeiende baby en voorbereiding op de bevalling. De aanwezigheid van relaxin kunt u zich flexibeler dan normaal, maar wees voorzichtig niet over te belasten; het is ook mogelijk om de gewrichten en ligamenten destabiliseren gedurende deze tijd.

Het grootste gevaar voor de zwangere yoginis daalt. Daarom is het minimaliseren van dit risico, vooral als je buik begint te steken, door zich voorzichtig met balancing poses. Sla elke pranayama die kunnen zorgen dat u licht in het hoofd om het risico van flauwvallen te verminderen voelen. Aangezien Pilates is aangetoond dat het lichaam kerntemperatuur in sommige gevallen verwarmen, moet worden vermeden.

Yoga in het eerste trimester

Voor het eerste trimester yoga, posturale wijzigingen zijn minimaal omdat de grootte van je buik is niet echt een probleem nog niet. Het is het belangrijkste in de gewoonte van tuning te krijgen in je lichaam. Je kan moe en misselijk, dus geef jezelf toestemming om het rustig aan te doen als dat het geval is.

De meeste vrouwen die al een yoga-lessen kunnen doorgaan met hun reguliere routines, al is het een goed idee om uw zwangerschap te vermelden je leraar. Als je yoga doet voor de eerste keer, het is fijn om te beginnen met een prenatale klasse.

Yoga in het tweede trimester

Het tweede trimester is het ideale moment om prenatale yoga te beginnen. Je bent waarschijnlijk voorbij het ergste van uw ochtendmisselijkheid als u had. Je buik begint om een ​​verschijning te maken, dus je bent in grotere behoefte van de zwangerschap-specifieke poses en advies.

Als je baarmoeder groeit, is het tijd om te stoppen met het doen van een poses waar je liggend op je buik. Vermijd ook diepe wendingen, die niet zijn zeer comfortabel op dit punt.

Yoga in het derde trimester

In het derde trimester yoga, je buik krijgt om een ​​grote factor zijn, wordt gevraagd meer aanpassingen om ruimte te maken voor het op staande houdingen.

Het nemen van een bredere houding maakt je stabieler, wat handig is omdat je wilt iets dat zou kunnen maken je valt te vermijden. Om die reden worden inversies ontmoedigd op dit punt in de zwangerschap.

A 2015 onderzoek was de eerste die de foetus tijdens de uitvoering van yoga houdingen in het derde trimester te volgen. Het vond geen bewijs van foetale nood in een van de 26 houdingen geprobeerd, met inbegrip van naar beneden kijkende hond en savasana. Echter, deze poses nog steeds ongemakkelijk voelen op een bepaald punt, en het is fijn om ze te vermijden.

Als je nieuw bent in Yoga

Veel vrouwen die nog nooit yoga hebben gedaan voordat vinden dat het een ideale vorm van lichaamsbeweging tijdens hun zwangerschap en daarbuiten. Bij het zoeken naar een klasse, vasthouden aan die het label “prenatale yoga”, zoals hun leraren het best in staat om u op de juiste wijze te instrueren zal zijn.

Als je naar een gewone klas, zorg ervoor dat de leraar u zwanger bent vertellen. Sommige vrouwen hebben alleen de mogelijkheid tot het nemen van prenatale yoga in het derde trimester. U zult nog steeds profiteren van de klassen als dit uw situatie, maar de eerder in je zwangerschap kun je beginnen, hoe beter.

Als u met Yoga Experience

Yoga liefhebbers zullen blij zijn om te weten dat ze kunnen blijven om te oefenen tijdens de zwangerschap. U kunt nog steeds uw reguliere lessen te nemen, zolang je comfortabel te doen voelen, maar, nogmaals, zorg ervoor dat u laat de leraar weet dat u zwanger bent. Nooit het gevoel verplicht om te oefenen op uw pre-zwangerschap intensiteit.

Als u een toegewijd thuis beoefenaar, beginnen om prenatale zonnegroeten doen. Bestudeer de bovenstaande trimester richtlijnen om ervoor te zorgen dat u begrijpt welke poses te vermijden. Het is ook een goed idee om wat prenatale yoga lessen nemen om andere moeders-to-be te ontmoeten en te leren over de bevalling.

Top 5 Prenatale Yoga Poses

Er zijn vele yoga houdingen die comfortabel en veilig te doen zijn tijdens je negen maanden (en anderen die niet worden aanbevolen). Deze vijf zijn die je bent zeer waarschijnlijk te zien opgenomen in een prenatale yoga les:

  1. Cat-Cow Stretch ( Chakravakrasana ): Een zachte manier om wakker te worden je ruggengraat, die ook helpt uw baby te krijgen in de beste positie voor de levering
  2. Gate Pose ( Parighasana ): Een kant stretch die u helpt een beetje meer ruimte te maken in uw overvolle buik
  3. Warrior II ( Virabhadrasana II ): Een staande houding die uw benen versterkt en opent je heupen
  4. Schoenmakerswerkplaats Vormen ( Baddha Konasana ): Een zachte heup opener de dijen uitstrekt; Gebruik stutten onder elke knie indien nodig de
  5. Benen-Up-The-Wall ( Viparita Karani ): Een tegengif voor gezwollen enkels en voeten

Yoga Na uw zwangerschap

Nadat u uw baby hebt, kunt u te popelen om uw yoga praktijk te hervatten. Artsen adviseren gewoonlijk zes weken van herstel tijd voor nieuwe moeders na vaginale geboorte en langer na een keizersnede.

Wanneer u op de OK van uw arts of therapeut gekregen en hebben geen significante bloeden, bent u klaar om postpartum yoga doen, of op uw eigen of in een moeder en baby klasse. Bepaalde houdingen helpen moeders die borstvoeding geven bestrijden rug en nek pijn.

Final Thought

De zwangerschap kan een spannende en bijzondere tijd, maar het is ook een beetje mysterieus. Yoga helpt geven u de tools te vertragen en geniet van de ervaring door het aanvaarden en respecteren van de ongelooflijke ding je lichaam doet.

Hechting tijd met andere aanstaande moeders is een ander groot voordeel van het nemen van prenatale lessen. Zelfs als je een partner in uw zwangerschap, is die persoon niet door de fysieke veranderingen die je bent. Deelnemen aan een community van zwangere vrouwen is een mooi en waardevol om te doen.