Effectieve Yoga houdingen voor de spieropbouw

Home » Review » Fitness » Effectieve Yoga houdingen voor de spieropbouw

Effectieve Yoga houdingen voor de spieropbouw

Denk je dat je kunt spieren op te bouwen zonder gewichten op te heffen? Als je denkt dat je niet kunt, bent u in voor een aangename verrassing. Een mager, afgezwakt en goed gevormde lichaam is iets waar we allemaal van dromen, en we denken sportscholen zijn de enige plaatsen om ze te bouwen. Wat als ik je verteld dat het mogelijk is op een yogamat ook? Ja, de juiste asana’s zal u helpen spiermassa op te bouwen, en hier zijn 7 van hen. Kijk eens.

Voor die tijd, laten we leren hoe yoga spier kan bouwen.

Yoga To Build Muscle

Anders dan in een sportschool, is yoga je niet nodig om gewichten om spieren op te bouwen op te heffen. In yoga, je til je je lichaamsgewicht in plaats van halters. Sommige yoga houdingen hebben de mogelijkheid om uw spiervezels te breken door het creëren van spanning in hen. Dan, je lichaam bouwt meer spieren als back-up, waardoor de spiermassa toeneemt. Kies asanas dat dit kan doen en de praktijk weg. Een paar van hen zijn hieronder vermeld.

7 Beste Poses In Yoga voor de spieropbouw

Voor een gemakkelijke en natuurlijke manier om spieren op te bouwen, probeert u het volgende yogahoudingen.

1. Vrikshasana (Boom stelt)

How To Do The Vrikshasana en wat zijn de voordelen

Vrikshasana of de boom stelt een staande asana dat evenwicht brengt uw lichaam. Het is een van de weinige asanas geoefend met de ogen open. Voor betere resultaten, praktijk Vrikshasana in de ochtend op een lege maag wanneer je geest is helder en vrij van rommel. Vrikshasana is een beginner niveau Hatha Yoga asana, en je moet houden het voor ten minste een minuut.

Voordelen: Vrikshasana rekt en versterkt je benen en verhoogt de stabiliteit. Het strekt zich uit je rug en armen. Het versterkt de ligamenten en pezen van uw voeten en de beenderen van je benen. Het verhoogt ook je uithoudingsvermogen en concentratie.

2. Virabhadrasana 1 (Warrior Pose 1)

How To Do The Virabhadrasana 1 en wat zijn de voordelen

Virabhadrasana 1 of the Warrior 1 Pose is een asana ter herdenking van grote vechters. Virabhadrasana is de naam van een groot krijger in de hindoeïstische mythologie. Je zou denken dat het vreemd om een ​​yoga stelt vernoemd naar een krijger hebben wanneer yoga is alles over vrede. Hier, verwijst meer naar de spirituele krijger in ieder van ons die vecht tegen onwetendheid. Oefen de asana in de ochtend op een lege maag en houd de pose gedurende minstens 20 seconden. Virabhadrasana 1 is een beginner niveau Vinyasa Yoga asana.

Voordelen: Virabhadrasana 1 rekt je borst, longen en maag. Het versterkt je rugspieren en armen. De pose versterkt en rekt je dijen en kuiten. Het verbetert de focus en de bloedcirculatie. Het activeert ook je lichaam en los je schouders.

3. Trikonasana (driehoek vormen)

How To Do The Trikonasana en wat zijn de voordelen

Trikonasana of de driehoek vormen ziet eruit als een driehoek toen aangenomen, en is dus zo genoemd. De praktijk bij voorkeur in de ochtend of ‘s avonds op een lege maag na een onderbreking van 4 tot 6 uur na een maaltijd. Het is goed om Trikonasana te oefenen op andere momenten, maar het zal geen goede resultaten. Trikonasana is een beginner niveau Vinyasa Yoga asana en je nodig hebt om te oefenen voor een minimum van 30 seconden.

Voordelen: Trikonasana versterkt je benen, armen, knieën en enkels en rekt je heupen, schouders en rug. Het verbetert ook je fysieke evenwicht en de spijsvertering. De pose vermindert de pijn in de rug en stress, stimuleert de spinale zenuwen, en behandelt nek verstuikingen.

4. Sethu Bandhasana (Bridge stelt)

Setu Bandhasana

Setu Bandhasana of the Bridge Pose lijkt op een brug en wordt daarom zo genoemd. Oefen het in de ochtend als je een vroege vogel bent of in de avonduren. Zorg ervoor dat uw maag leeg is wanneer u de praktijk als het verteerde voedsel wordt energie vrij in je lichaam, die kan worden besteed aan de asana. Sethu Bandhasana is een beginner niveau Vinyasa Yoga asana dat 30 tot 60 seconden duurt om te doen.

Voordelen: Sethu Bandhasana versterkt de rugspieren en rekt de borst en rug. Het kalmeert je hersenen en vermindert de problemen met de schildklier. De pose helpt mensen die lijden aan astma en sinusitis. Sethu Bandhasana geneest ook angststoornissen, depressie en constipatie.

5. Bhujangasana (Cobra stelt)

Bhujangasana

Bhujangasana of de Cobra Pose lijkt op een slang met de kap omhoog. Het is onderdeel van de Surya Namaskar regime. Deze houding werkt geweldig wanneer beoefend in de ochtend op een lege maag en schone darmen. Als je het oefenen in de avonden, zorg ervoor dat je het 4 tot 6 uur na de maaltijd. Cobra Pose is een basisniveau Vinyasa Yoga asana. Houd deze houding gedurende 15 tot 30 seconden.

Voordelen: Bhujangasana tonen je buik en opent je schouders. Het versterkt je rug en verhoogt de flexibiliteit. Deze asana vermindert vermoeidheid en verbetert de bloedcirculatie. De pose is een balsem voor ademhalingsproblemen. Het verhoogt ook je humeur en stimuleert de nieren.

6. Bakasana (Crow stelt)

How To Do The Crow Pose / Bakasana en wat zijn de voordelen

Bakasana of the Crow Pose ziet eruit als een kraai zat op een boom tak. Deze uitdagende pose vergt voorbereiding, en een dagelijkse yoga routine zal het gemakkelijker om aan te nemen te maken. Voor het beste resultaat, de praktijk Bakasana in de ochtend op een lege maag en schone darmen of in de avond na een gat van 4 tot 6 uur na je laatste maaltijd. Bakasana is een tussenniveau Hatha yogaasana. Houd deze houding gedurende 30 tot 60 seconden.

Voordelen: Bakasana versterkt je polsen en armen en de buikstreek. Het strekt zich uit je bovenrug en verhoogt de concentratie en coördinatie. De pose verlaagt de zuurgraad problemen en brandend maagzuur en bereidt je lichaam en geest voor uitdagingen.

7. Salamba Sirsasana (Headstand)

Salamba Sirsasana of Headstand is een uitdagende pose beschouwd als de koning van alle poses. De pose vereist dat u het gehele gewicht van je lichaam te dragen op je schouders. Deze asana vereist ideale bovenlichaam kracht die je hebt om te werken aan voordat je het kunt proberen. Oefen de pose in de ochtend op een lege maag. Het is een geavanceerde Vinyasa Yoga asana. Houd deze houding voor 1-5 minuten.

Voordelen: Salamba Sirsasana versterkt je longen, armen en benen. Het stimuleert de hypofyse en tonen je buikorganen. Het helpt mensen die lijden aan slapeloosheid en sinusitis. De pose stimuleert je zenuwen en maakt het mogelijk vers bloed te laten stromen naar je hersenen.

Laten we nu enkele vragen te beantwoorden met betrekking tot yoga en spieropbouw.

Expert’s Answers Voor vragen van lezers

Wat is de ideale dieet tijdens de spier bouwproces?

Integreer eiwitrijke voedingsmiddelen in uw dieet en consumeren meer calorieën dan je verbruikt voor een gezonde spier bouwproces.

Is het aan te raden voor de eerste keer yoga doeners om spieren op te bouwen door middel van het?

Ja, het kan even duren, maar yoga is een natuurlijke en eenvoudige manier om het opbouwen van spieren.

Welk type yoga is het beste voor de opbouw van spieren?

Power yoga wordt aanbevolen om spieren op te bouwen.

Hoeveel dagen per week heb ik de praktijk spieropbouw yoga asanas?

Doe aan yoga om de andere dag om je lichaam tijd om te herstellen en nieuwe spieren te bouwen.

Dat is het, jongens. Dat is alles wat u moet weten over yoga voor de spieropbouw. Je zou kunnen twijfels over de resultaten, maar we verzekeren u, yoga doet wonderen. Je kunt alleen weten als je het probeert. Dus, de slag te gaan en ons te vertellen hoe het werkte voor u.