Enkla Asanas som hjälper dig bli av med en huvudvärk

Home » Review » Health » Enkla Asanas som hjälper dig bli av med en huvudvärk

Många av oss är inte förtjust i rubriken till medicinskåpet med uppkomsten av huvudvärk. I sådana fall är det bäst att gå till din yogamatta i stället.

När en huvudvärk närmar, avlopp din energi ut, så mycket att du inte koncentrera sig på uppgiften. Allt du vill göra är att bli av med det. Vissa huvudvärk ta med tryck och påfrestningar på ögonen, nacke, axlar och rygg. Det kan alla vara ganska tröttsamt. Du kan förmodligen pop ett piller, som inte är hälsosamt, eller rulla i säng för en för tidig tupplur, som bara kommer att störa din rutin.

Vad orsakar huvudvärk?

Det finns många orsaker till att du kan ha en huvudvärk. Den främsta orsaken är dock stress och spänningar. När du är överarbetad, du brukar få huvudvärk.

En intensiv träning, hormonell obalans, sänkning av östrogen, motvilja mot vissa livsmedel (choklad, kaffe, ost, etc.), migrän, lång och kortsynthet – alla dessa är vanliga orsaker till att smärta i huvudet.

Hur fungerar Yoga Hjälp att bota huvudvärk?

När en huvudvärk är på allt du vill göra lindra att stress. Om du är klar med att poppa för många piller, yoga är ett bra alternativ. Några lugnande vändningar, tillsammans med andningsövningar, kommer att fungera mycket väl för att lindra smärtan.

Yoga har denna inneboende förmåga att lindra spänningar direkt. Det lugnar också sinnet och förbättrar blodcirkulationen. Det är verkligen en kraftfull naturlig botemedel mot huvudvärk.

När huvudvärk orsakas på grund av spänningar i axlar, nacke och rygg, sträcker yoga försiktigt dessa delar och öppnar upp blocken, vilket möjliggör fri rörlighet av blod och syre till huvudet.

Yoga ger också din kropp en chans att sakta ner och slappna av, därför lätta ut ångest och spänning som kan vara viktiga orsaker till huvudvärk. När kroppen lugnar ner, kommer din huvudvärk försiktigt försvinna.

Yoga ser till att det finns tillräckligt med cirkulation av blod och syre till hjärnan. Gravitationskraften gör att du bara går ner hela tiden, så att blodet att samla på dina fötter. Med yoga, kan du flödet att gå i motsatt riktning, mot hjärnan, och det är mycket fördelaktigt för kroppen då och då.

8 Effektiva Asanas I Yoga För Huvudvärk Relief

1. Padangusthasana

Den Padangusthasana är en av de första och mest grundläggande yoga asanas du kommer att lära. Det är helt enkelt en stående framåt böj, vilket kräver att du fånga din stortån med händerna. När du böja sig framåt, forsar blodet ner till huvudet, främja cirkulationen samt tillräckligt med syre. Din huvudvärk kommer att komma ner nästan omedelbart.

2. Ardha Pincha Mayurasana

Den Ardha Pincha Mayurasana eller Dolphin Pose, är ganska lik den Adho Mukha Svanasana (du kan också öva denna asana att bli av med din huvudvärk). Men istället för att vila din kroppsvikt på handflatorna vilar det det på armbågarna. Detta asana ger din rygg och nacke en bra sträcka och tillåter också blodflödet i hjärnan. Den avveckling och avkopplande stretch med den pump extra syre är precis vad som krävs för att lindra huvudvärk.

3. Prasarita Padottanasana

Detta asana är också en stående framåt böj. Likt Padangusthasana eller Uttanasana (även användbart för att lindra huvudvärk), innebär detta utgöra en fullständig veck på magen, vilket gör att din rygg, nacke, axlar och huvud för att dra nytta av forsande blod på grund av den antigravitations bend . Detta lindrar huvudvärk nästan omedelbart.

4. Supta Virasana

När en huvudvärk är stressrelaterade, måste du se till att du lossa och sträcka på rygg och axlar för att frigöra instängda stress. Detta asana föreskrivs att tillfredsställande avstressande stretch, medan nästan omedelbart lindra din huvudvärk. Den liggande hjälte Pose säkert är hjälten för dagen när du har en huvudvärk.

5. Viparita Karani

Detta asana ser komplicerat, men det är i själva verket en reparativ pose. Det ingjuter en känsla av lugn i hela din kropp och själ. Allt du behöver är en vägg och en stretch. Och off går huvudvärk!

6. Paschimottanasana

Den Paschimottanasana är en fantastisk sitter framåt böj. Det är en av de bästa yoga asanas för huvudvärk lättnad och även en lätt pose som har en mängd fördelar. Detta asana lugnar hjärnan och lindrar stress. Båda dessa är viktiga triggers när det gäller huvudvärk. Du måste prova det nästa gång du lider av en fruktansvärd huvudvärk.

7. Ananda Balasana

Om det ryggsmärtor som strålar upp din ryggrad är den främsta orsaken till din huvudvärk, måste du ta ett steg tillbaka och koppla av. Happy baby Pose eller Anand Balasana är den perfekta asana för att hjälpa dig att göra det.

8. Shavasana

Slutligen kommer Shavasana. Det är den ultimata avslappnande som ger dig en boost av energi i några minuter. Vare sig det är stress, värk och smärta, eller något annat problem är Shavasana en bra lösning för det hela. Så nästa gång du har huvudvärk och känner sig helt dräneras ut, ta till denna asana.

Har du någonsin funderat yoga för huvudvärk lättnad? Yoga är en fantastisk praktiken, särskilt om du har en huvudvärk. Det botar problemet från sina rötter och gör att det inte återfall. Dessutom, om du tränar yoga regelbundet, kanske du aldrig får huvudvärk alls! Förebyggande åtgärder är alltid bättre än att bota.