Ennek egy biztonságos Jóga gyakorlat a terhesség alatt

Home » Review » Fitness » Ennek egy biztonságos Jóga gyakorlat a terhesség alatt

 Ennek egy biztonságos Jóga gyakorlat a terhesség alatt
Prenatális jóga egy népszerű módja a várandós anyukák, hogy nyúlik, és pihenjen a terhesség alatt, és tanulni technikákat, hogy tudják használni a szülés során. Ha megy a prenatális jóga, a pózok fogják igazítani a terhesség, ha szükséges, de ha szeretne gyakorolni a saját, vagy kíváncsi, hogy miért különösen jelent, el kell kerülni, az útmutató teszi, hogy minden egyértelmű az Ön számára.

Ügyeljen arra, hogy konzultáljon a prenatális egészségügyi szolgáltató, mielőtt bármilyen edzésprogramodban, különösen akkor, ha a magas kockázatú terhesség.

Biztonságos pózok Jóga a terhesség alatt

Ezek jelent biztonságos a terhes nők számára, ha megfelelően végrehajtani:

Hip nyitók : pózok, mint galamb, harcos II, háromszög, ardha chandrasana, baddha konasana és térd boka segít megteremteni a rugalmasságot, amely lehet, hogy a szülés könnyebb.

Side Kinyújtja : Kapu póz és variációi oldalon deszka, többek között oldalán húzódik, úgy érzi, különösen jó, ha a has kezdi érezni túlzsúfolt.

Négykézláb : pozíció, mint a macska-tehén segíti a babát a szülés optimális pozícióba (fejjel lefelé, vissza a has). Ezt a pózt lehet használni, hogy megpróbálja, és kapcsolja be a farfekvéses baba későbbi terhesség esetén ajánlott a terhesgondozás szolgáltatót.

Álló pózok : Ahogy a has növekedésével kezdődik, hogy kibővítsék a irányvonal állva jelent. Vegyük a lábát legalább hip-távolságra vannak egymástól, hogy helyet adjon a bump, különösen akkor, ha előrehajolva. Ez a születés előtti nap köszöntését kínál kellemes alternatívát a terhesség alatt.

Jelent, hogy a terhes nők kerüljék

Terhes nők kerüljék ezeket a mozgásokat és pózok:

Túlzott szakaszon : A szervezet által termelt hormon terhesség egész ideje alatt úgynevezett relaxin, amelynek célja, hogy tompítsa a rugalmatlan alkatrészek (mint a csontok és ínszalagok), hogy helyet adjon a babának, és felkészüljenek a születés. Ez könnyen át nyúló és sérülést magát. Ne veszítsük tovább pózok, mint hozzászokott, mert egy húzott keresztszalag súlyos sérülést, hogy hosszú időt vesz igénybe, hogy meggyógyítsa. Legyen különösen tudatában térdre.

Terhes nők vannak kitéve túlzott nyújtás miatt a relaxin. Győződjön meg róla, hogy alkalmazkodjanak a pózok a sérülések elkerülése érdekében.

Twist : Mély csavarják a hasa, mint például ardha Matsyendrasana, tömöríteni a belső szervek, köztük a méh. Ehelyett csavarja finomabban a váll, vagy egy nyitott csavar, ami azt jelenti, csavaró távol a határidős lábát úgy, hogy a hasa van egy csomó hely helyett tekeredve.

Jumps : Jumps jelentenek némi kockázata kiűzése a megtermékenyített petesejt a méh és kerülni kell a terhesség korai szakaszában. Később, akkor valószínűleg nem fog érezni, mint jumping.

Gyors légzés : Bármely pránájámák igénylő lélegzet visszatartás vagy gyors belélegzi és exhales (például Kapalabhati) kerülni kell. Kezdje gyakorolni szülés levegőt (mély belégzést orron keresztül, és kilégzés a szájon keresztül) helyett. Ez a technika közvetlen alkalmazását a szülő folyamat. Tanulás, hogy összpontosítson a levegőt, és felhasználni arra, hogy tartsa meg lehorgonyzott a jelen pillanatban lehet a leghasznosabb dolog, amit tanulni prenatális jóga.

Inverzió : Turning magad fejjel lefelé nem jelent semmilyen kockázata, hogy a baba, de azt szeretnénk, hogy ne essen. Ha nem szuper kényelmes inverzió, ez nem az idő, hogy rajtuk. Több tapasztalt jógik kialakult inverzió gyakorlatok is, hogy a hívást, amely inverzió csinálni, de szem előtt kell tartania, hogy a bővítés a hasa megváltoztatja az egyensúlyt. Használd a falat, vagy elkerülni inverzió, ha nem érzed őket. Bármikor helyettesítheti a lábát fel a falra egy osztály környezetben.

Backbending : Általában kerülni mély backbends, mint a teljes kerék jelentenek. Ha végre ezt a pózt könnyen terhesség előtt, akkor továbbra is csinálni az első trimeszterben, ha úgy érzi, jó neked.

Hasi munka : pózok, amelyek hasi erősítők, mint például a hajó jelentenek, el kell kerülni. Enyhítik a has kissé lehetővé teszi számukra, hogy nyúlik könnyebben, ami segít elkerülni a feltételek, mint a diastasis recti.

Feküdt a has : pózok, ahol fekszenek a hasa, mint a kobra, lehet gyakorolni az első trimeszterben, a magzat még mindig nagyon kicsi. A terhesség későbbi, ezek jelent kerülni kell, és abba lehet hagyni bármikor, ha az általuk okozott semmilyen kellemetlenséget.

Feküdt a Back : Az Ön második trimeszterben, orvosa tanácsolja a hátán fekszik, hosszú ideig még biztató, hogy aludni az Ön oldalán. Meg lehet kezdeni ezzel savasana fekvő a bal oldalon már a terhesség, ahogy tetszik. Érdemes lehet használni takaró, vagy erősíti a támogatást magad kényelembe. Ha végül nem tud kényelmes fekve, akkor is ülni egy törökülésben helyzetben.

Bikram Yoga / Hot jóga : A figyelem a szervezet maghőmérséklet terhesség alatt nem ajánlott; Ezért hot jóga nem kell gyakorolni. Ne feledje, a jóga szól, hogy rugalmas elme, valamint a szervezetben, így hot jóga bhakták kell használnia ezt a lehetőséget, hogy vizsgálja más jóga lehetőségeket.

Vinyasa Jóga : Ha a gyakorlatban egy nagyon erőteljes forma vinjásza jóga, mint a Astanga vagy Power Jóga, rugalmas és hajlandó alkalmazkodni a lépést, ha szükséges, vagy próbálja szelídebb stílusok, mint a terhesség előrehaladtával.

Ha szeretne többet tudni az egyes trimeszterben használhatják ezeket az útmutatókat az első trimeszterben, a második trimeszterben, és harmadik trimeszterében.